PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=720696}
7,3 18 tys. ocen
7,3 10 1 18066
O mnie się nie martw
powrót do forum serialu O mnie się nie martw

W dniu ślubu Zarzyckiego Iga odkrywa, że w jej budynku zakręcono wodę. Nikt w kamienicy nie wie, co się stało. Tymczasem Filip dostaje pismo z wezwaniem do natychmiastowej spłaty zaległych alimentów i wpada w panikę. Marcin, zupełnie nieświadomy intrygi Magdy, nie rozumie, o co chodzi Idze, która ewidentnie się od niego odsunęła. Przez chwilę nawet, na weselu Zarzyckiego, wydaje się, że uda im się wrócić do dawnej zażyłości, ale wtedy znowu pojawia się Magda z wiadomością, że ustawiony pod ścianą Bonnet zamknął się w swoim niezapłaconym pokoju hotelowym i grozi, że skończy ze sobą, jeśli Iga go nie wysłucha. Nieoczekiwanie z pomocą Idze przychodzi Krzysiek, który zjawia się w hotelu głęboko przekonany, że złapie ją in flagranti z Marcinem. I to Krzyśkowi Filip wyzna w końcu, dlaczego naprawdę przyjechał do Polski. Ale Krzysiek nie pozwoli pokrętnemu winniczkowi skrzywdzić Helenki.

ola_s

streszczenia ze strony tvp.pl

ola_s

czyli te zdjęcia Igi ,Marcina, Magdy z hotelu , to są po weselu nie przed ...

ola_s

intryga Magdy ,hmm...może Marcin ją odrzucił ( na tych urodzinach) i wyznał ,że kocha Igę i dlatego Magda uknuła tą intrygę , w zemście

ocenił(a) serial na 8
ola_s

A może raczej chodzi o to, że powiedziała Idze, że jest wobec niej nielojalny?

ellemarie

może kłamała , że Marcin jednak u niej został ...po tym 'ataku'

ellemarie

no, bo to ( o nielojalności) Magda mówi w odc 7...a jeszcze potem coś się musiało stać , że Iga ma za złe coś Marcinowi ,a Marcin nie wie o co kaman ,hmmm

ola_s

Bieg zdarzeń jest taki:
w 7 odcinku Iga jest sekretarką, przychodzi Domańska i mówi, że Kaszuba jest nielojalny (czy chodzi tylko o tę kawę i gadki Kaszuby że zazdrości partnerowi Magdy?) Iga robi wymówki Kaszubie.
W odcinku 8 Kaszuba ma sprawę w sądzie i Magda idzie zamiast Laury (specjalnie?), Marcin jest wyraźnie zainteresowany Magdą - ta zaprasza go na urodziny. Wraca do kancelarii - Iga go przeprasza, potem idzie do Magdy na urodziny. I co?? Ulega, nie ulega? (Iga już go przeprosiła, po drugie zarzucała mu nielojalność - czy czerwona lampka w głowie się zapaliła czy nie?)
Odcinek 9 - wesele Zarzyckiego, Kaszuba tańczy z Igą , który wychwala Gadomską (czyli jest dalej nią zauroczony, coś było?, na pewno nie było kłótni). Potem na wesele przychodzi Magda z nowiną, jadą razem do hotelu? Mam wrażenie że Iga dołącza później. Zdjęcia sugerują, że jedna i druga mają pretensje do Kaszuby.

loka12

raczej Gadomska ;)

może było tak, że nie uległ, ale była intryga... dlaczego ? ,tak bez powodu Magda uknuła intrygę ? ... Iga nie chce powiedzieć o co chodzi, ale jest naburmuszona , więc Marcin próbuje się naprowadzić , o chodzi Idze (podczas tego tańca ) , podejrzewa, że chodzi o Magdę , zaczyna o niej rozmawiać ,to działa na Igę jak czerwona płachta na byka, trafił ...są fotki z hotelu, Magda już się tak nie szczerzy ,widać wyraźnie ostrą wymianę zdań między nią a Marcinem
ps ja jednak mam przeczucie , że nie uległ, że tak daleko sięnie posunał ( nomen omen ;) )...może Magda była zbyt skąpo ubrana ,zbyt natrętna...no,ale pożyjom uwidim

ola_s

tak, akurat ...teraz już wiemy na czym polegała ta intryga ,echh

ocenił(a) serial na 8
ola_s

Po tych opisach 21 i 22 odcinka jestem spokojniejsza. Spodziewałam się, że Marcin zacznie kręcić z Magdą i zupełnie zapomni o Idze, ale to chyba zmyłka. Pewnie Marcin będzie traktował Magdę, jako atrakcyjną, ale jednak koleżankę. Wiecie, mówi, że zazdrości jej przyszłemu facetowi i takie tam, bo uważa, że jest fajna i atrakcyjna, ale siebie w roli jej partnera zupełnie nie widzi (nawet nie przeszło mu to przez myśl). Zdarza się przecież, że jeśli nie spodziewamy się zainteresowania z czyjejś strony, to możemy zupełnie nie zwracać uwagi na takie sygnały. I choćby otworzyła mu drzwi skąpo ubrana na tych urodzinach, to zachowania, jak ostatnio u Igi nie będzie ;) Myślę, że wątek Magdy jest właśnie po to, żeby wreszcie połączyć Igę i Marcina. Marcin się w końcu zorientuje, że Iga jest strasznie zazdrosna o jego "zwykłą przyjaźń" z Magdą :)

MagdaA_fw

a jeszcze jak na jaw wyjdą,jej wszystkie sztuczki i intrygi, to pomyśli tylko o niej jak o żałosnej napalonej jego fance np ;)

ola_s

a tu fotka z późniejszych odcinków

http://images67.fotosik.pl/796/0f8f5763b3dcc19e.jpg

czyżby Iga dostała eksmisję na bruk...

ola_s

Bałam się tego wątku mieszkaniowego, który nieśmiało zapowiadali. Już zakręcili im wodę.... W Warszawie problem przejmowania kamienic przez fałszywych właścicieli jest ogromny. Może chodzi o jakąś inwestycję komunalną? Buldożery? Przecież nie mogą zburzyć tego zabytkowego budynku, obok nie ma też miejsca na inne budowy!!
W ogóle to skąd Iga - dziewczyna z Mazur, ma mieszkanie w stolicy w tak atrakcyjnym miejscu? Z jakiej racji dostała kwaterunek? wykupiła je - za co ? Nie jest to mieszkanie Krzyśka, a na pewno nie należy do Filipa - sprawa mocno naciągana.

Czyli powtórka z rozrywki - sprawa mieszkania Teresy,
Kaszuba będzie zajmował się tym chyba do końca sezonu, może znowu w gazetach o nim napiszą?
Czyli założenie fundacji z poradami pro publico bono, jak prorokowała Aśka będzie jednak przeznaczeniem Kaszuby?

loka12

może ona mieszka w tej części zwanej oficyną, widać wyraźną różnicę w standardzie mieszkania Ewy i Igi..a nawet pani Irenki, która podobno mieszka w tym samym pionie...może piętro Igi zostało przebudowane i podzielone na kilka mieszkań...a kamienica bardzo ładna :D

ola_s

Kamienica jest narożna, Ewka ma widok z okien na Polną, a Igi mieszkanie ma dwa pokoje z widokiem na Jerzmanowską tam gdzie jest balkon, brama do kamienicy, parkuje samochód Kaszuby. Natomiast kuchnia i łazienka (zrobiona dla potrzeb serialu z pokoju) są od podwórka. W ogóle mieszkanie Igi i Ewki to faktycznie jedno ogromne mieszkanie - umiejętnie kręcą i aranżują.
Pani Irenka może mieszkać w mieszkaniu rzeczywiście podzielonym na mniejsze, one mają po 150 - 250 m". Jak wchodził Judasz :) z Wojtkiem to bezpośrednio do pokoju, na drzwiach, którego były solidne zamki. Wchodzili nie z klatki schodowej tylko ze wspólnego przedpokoju dla innych lokatorów.

ocenił(a) serial na 8
ola_s

Na pewno nie mieszka w oficynie. Okna wychodzą na ulicę, bo w pierwszym sezonie Krzysiek chyba z balkonu do Marcina krzyczał, że zaraz schodzi, tylko siusiu zrobi :) Chyba muszę sobie przypomnieć te kilka pierwszych odcinków, bo wydaje mi się, że na początku kręcili pod inną kamienicą (bo ciężko mi uwierzyć, że wcześniej nie rozpoznałam miejsca, które tak dobrze znam ;))

Ja obstawiam, że mieszkanie Igi może być spadkiem po jakiejś rodzinie typu babcia lub ciotka. Ma rodzinę na Mazurach, ale przecież jedno z rodziców mogło pochodzić z Warszawy.

Mnie z kolei w tych kwestiach mieszkaniowych bardziej razi to podkreślanie, że Iga mieszka w jakiejś byle jakiej kamienicy, a Marcin to ma luksusowe mieszkanko w starej, przedwojennej, eleganckiej kamienicy.

ocenił(a) serial na 4
loka12

Iga wynajmuje to mieszkanie, był chyba pokazany właściciel w 1 sezonie

lovechocolate

To raczej dozorca był :)

ocenił(a) serial na 4
loka12

a nie było coś związanego z czynszem?

ocenił(a) serial na 4
lovechocolate

czegoś*

ocenił(a) serial na 9
ola_s

Na tym zdjęciu Kaszuba jak Batman Forever :)

ocenił(a) serial na 7
ola_s

padłam jak zobaczyłam to zdjęcie he he Kaszuba obrońca uciśnionych he he :)
A co do tej Magdy to marcin nie kapni się że zachowanie Igi w stosunku do niego jest tak naprawdę spowodowane zazdrością, w końcu ona wyraźnie zaznacza granice przyjacielskie, no i też mi się wydaje że Marcin nie beierze pod uwagę że Iga jest zazdrosna bo wg niego nie ma o co co by znaczyło że jakoś specjalnie nie zależy mu na Magdzie.
Ciekawe czy Marcin ulegnie Magdzie no cuż w końcu facet to że się z nią prześpi może wcale nic dla niego nie znaczyć, ciekawe jak to będzie

Dorisa_d

Na dwoje babka wróżyła - to, że brakuje mu seksu i ulegnie - świadczyć ma gadka wariata w sądzie, z kolei, że się powstrzyma to wcześniejsze wyrzuty Igi o nielojalności. Tak czy siak u faceta seks to seks, a nie przyrzeczenie związku.

ocenił(a) serial na 7
loka12

a może wtedy zda sobie sprawę że więcej znaczyło dla niego jeden pocałunek z Igą niż noc z Magdą :)

Dorisa_d

Myślę, że z Magdą byłoby tak sobie, zdałby sobie wtedy sprawę, że to Iga jest tą kobietą, która go najbardziej porusza. Z drugiej strony sądzę, że nic z tego nie będzie, bo jednak ma w głowie niedawne pretensje Igi.
Może Kaszuba wykpi się od Gadomskiej tym, że nie powinni się przespać, bo są po obydwu stronach barykady w sprawie Helenki?
A może będzie jakiś wątek komediowy - Magda zatrzaśnie się w sypialni, Kaszuba jej nie znajdzie, ucieknie - drzwi są zamaskowane w ścianie? :)

ocenił(a) serial na 8
loka12

A może po tym jak Gadomska nagada Idze o jego nielojalności i ta odsunie się od Marcina to może po tym jak już się pogodzą to Iga powie Marcinowi co tamta wygaduje i Marcin zorientuje się że ta Magda gra w jakąś nieczystą grę.
Chociaż ja mam wrażenie, że nastąpi taki moment że w życiu Igi pojawi się jakiś porządny facet ( może ten Robert) i sprzątnie Marcinowi ją z przed nosa ( Marcin będzie zajęty panią mecenas i się dopiero później zorientuje). To uświadomi Marcinowi co tak na prawdę czuje i zacznie walczyć o Igę jak facet a nie jak dupa wołowa za przeproszeniem.

Lipa88_2

tu jest skan ze 'Świata seriali ' z fb serialu

http://images68.fotosik.pl/798/c0e16e422c3a6aa2.jpg

koszulka okazała się tylko topem, ale na kolację Marcin został , dopiero potem nastąpił 'atak' i ...
i jeszcze niepokojące jest zapowiedź, że ta aktorka Terpiłowska opowie o romansie Marcina i Magdy ...no, to ja już nic nie wiem...chyba jednak coś będzie

ocenił(a) serial na 9
ola_s

Jak dla mnie, to te podchody Magdy są trochę dziecinne, ogólnie ten zakład mam na myśli. I jestem bardzo ciekawa, jak Marcin zareaguje na to jej 'miłosne wyznanie', może wtedy skapnie się mniej więcej, że o coś tu może chodzić, jakieś drugie dno itd... Ciekawe też jak będzie wyglądało to jego zachwalanie Magdy do Igi na weselu, na razie jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić, co powie coś w stylu, że 'Iga, wiesz, dziwie się jak taka świetna dziewczyna jak Magda, może być sama" itp? Tak dziwnie trochę ogólnie, mógłby sobie darować i te zachwyty zachować dla siebie. Iga pewnie też wtedy doda kilka słów od siebie, Marcin zauważy, że jest zazdrosna. Zaczyna się robić coraz bardziej interesująco. ;) A z tym romansem to może tak tylko, dla podkręcenia atmosfera tak to ujmują :)

madziula_19_fw

i, załóżmy w czarnych scenariuszach ;) , że jednak będzie ten sex , to czy to znaczy , że Marcin będzie Magdzie jadł z ręki , o czym był ten zakład ...może gdyby po tym seksie zaproponował małżeństwo Magdzie, to wtedy możemy mówić , że wygrała zakład ...np Magda pokazuje Laurze pierścionek zaręczynowy (może Marcin tak straci głowę dla Magdy , że poprosi o zwrot Asię , tego za 5 tys ;) )..no, to wtedy można mówić ,że wygrała zakład, a tak to tylko Marcin skorzystałby z okazji ;)

a tak w ogóle to w nie przypuszczałam , że zmamy odc 6 , 2 sezon, a pary I&M jak nie było tak nie ma, echh

madziula_19_fw

no,tak bo pamiętajmy,że Iga jest przekonana ,że Marcin został u Magdy na noc i coś między nimi było , więc dla niej to jest normalne, chłopak się zakochał i wychwala swoją dziewczynę ,inna sprawa, że Idze nie bardzo to się podoba,stąd ta kwaśna mina na weselu...a Marcin , po tym jak dostał kosza od Magdy łaskawie spojrzy na Igę ( tym bardziej, że ma w pamięci co Iga powiedziała w kancelarii , że jest dla niej ważny itd) ,ale ona ma focha ,więc Marcin daje jej do zrozumienia tym chwaleniem Magdy, że Iga nie jest jedyną na świecie ,że on jeszcze komuś się podoba..ale oczywiście to przynosi odwrotny skutek,bo Marcin nie wie o tej intrydze Magdy

ocenił(a) serial na 8
ola_s

Iga nie wiedziała że Marcin idzie do Magdy mogła to odebrać że to Magda jest u Marcina no ale mniejsza o to wyobraźnia kobiety zakochanej i zdradzonej w pewnym sensie bo prosiła go o spotkanie a usłyszała - wieczór mam już zajety

ocenił(a) serial na 8
Stenia21

Wolał być z Magda a nie z nią to zabolało raz a to że spędzili razem noc to dwa

ocenił(a) serial na 9
Stenia21

To chyba nie było do końca tak, że Marcin wolał być z Magdą niż z Igą, tylko męska duma nie pozwalała mu przyznać się, że pomimo iż ma żal do Igi, to jakby nigdy nic jest w stanie jej to wybaczyć, przyjść do niej, wysłuchać na spokojnie. Odniosłam wrażenie, że pójście na te urodziny to była taka wymówka, pewnego rodzaju 'ucieczka' od Igi. W końcu nawet podczas tej rozmowy uciekał przed jej wzrokiem, przed jej bliskością. ;)

ola_s

Z pewnością będzie foch Igi, a mecenas będzie kompletnie zdezorientowany... I znów się na nią obrazi bo pomyśli, że jest niestabilna emocjonalnie i będą tak się mijać przez następne odcinki. Ciekawe, kto pierwszy pęknie...

Lipa88_2

no, coś na razie Iga nie przepada za tym Robertem...sam zresztą Fidusiewicz powiedział, że relacje między Robertem i Igą będą jak wilk i zając...on raczej w typie Biczyńskiego jest

ocenił(a) serial na 9
Lipa88_2

Właśnie Robert.... Jakoś scenarzyści nie śpieszą się z rozwijaniem wątku studiów Igi i relacji z nowym kolegą, a tak szumnie była zapowiadana ich znajomość... Iga miała odmłodnieć przy nim.... No nic, czekamy na dalszy rozwój wydarzeń :)

ocenił(a) serial na 9
loka12

he, he ...dobre ;)

Dorisa_d

no,właśnie Iga tylko czeka na jakieś poważne wyznanie i deklaracje ze strony Marcina, a nie tylko skradzione pocałunki.. na razie zasłania się przyjaźnią, a raczej koleżeństwem ,hmm

ola_s

Czyli tu już jest trochę lepiej z Marcinem i Igą, ale dalej na dystans z jej strony. Czy on jest taki nie kumaty? Nie zrozumiał, że to Magda wszystko powiedziała Idze? Ciekawa jestem jak ją będzie chwalił podczas tego tańca. Może to nawet będzie miła scena, a Marcin wspomni tylko, że jest dobrym adwokatem i może piękną kobietą. Może to gazety tylko wyolbrzymiają słowa Marcina. Zobaczymy...

A scena w hotelu ze zdjęć - teraz wiemy co i jak. Marcin nie wie o co chodzi, Iga złowrogo patrzy na Gadomską a Magda ma poczucie satysfakcji. I wcale bym się nie zdziwiła jakby tutaj wybuchła kolejna awantura, niekoniecznie w towarzystwie Magdy.

ocenił(a) serial na 8
on_mile

Może konfrontacja Iga na spokojnie przemysli i Ewa otworzy jej oczy na Magdę

ocenił(a) serial na 8
on_mile

Może konfrontacja Iga przemyślała a Ewa otworzy jej oczy na Magdę

ocenił(a) serial na 8
Stenia21

Taniec Marcia może to sen Krzysztofa ???

ocenił(a) serial na 8
Stenia21

Problemy z wysłaniem a teraz literówka oczywiście Marcina Krzysztof ma obsesję na jego punkcie a francuski tata pewnie się ulotnił

ocenił(a) serial na 8
Stenia21

Biorąc pod uwagę wydarzenia z 8 odcinka to te streszczenie jest bezsensu. Marcin nie rozumie dlaczego Iga się od niego odsunęła? Czyli co ma amnezje i nie pamięta ich rozmowy jak chciała go przeprosić a on to uciął i co teraz będzie zdziwiony? Raczej po 8 odcinku to pasowałby tu opis 10 że teraz będą przez chwilę żyć bez siebie.

Lipa88_2

Hmm, może Iga odsunie się od Marcina ze względu na ten telefon - Marcin nadal o niczym nie wie. Ale fakt, przecież Marcin w sumie nie przyjął tych przeprosin (tak to wyglądało), więc czemu Iga by miała się teraz trzymać koło niego.

Czekam na odcinek, zobaczymy.

Lipa88_2

bo może Marcin pamięta również tą drugą część przeprosin Igi ( bardziej czułą) ..może myśli, że Iga powinna zrozumieć , że musiał sobie dać trochę czasu ,aby jej naprawdę wybaczyć (chociaż on podczas tej kłótni po wykładzie też nie był bez winy )..i co go spotyka sopel lodu ,stąd go trochę zdziwiło,hmmm

ocenił(a) serial na 8
ola_s

Marcin zapewne o telefonie od Igi nie będzie wiedział bo Magda wykasuje kontakt a możliwe że pojawi się w kancelarii choćby po to aby pochwalić się o nocy z Marcinem i to przytulenie pod kancelarią Idze mówi wszystko.

Stenia21

no,właśnie ciekawe co z tym telefonem...przecież dla Marcina prawnika jest on bardzo ważny
może jednak Marcin wróci po niego i odc 9 rozpocznie się od sceny pt Magda przynosi Marcinowi śniadanie do łóżka
albo przyniesie go nie do kancelarii ,ale do domu Kaszuby (przecież mieszkają niedaleko), Marcin zaprosi ja do siebie i ..spóźni się do pracy ;)... będzie tak "Marcin, to jest jednak silniejsze ode mnie , pozwól mi ciebie kochać' i zatopią się w namiętnym pocałunku... ;)

ocenił(a) serial na 8
ola_s

Albo ta jędza Magda pojawi się rano pod kancelarią i da ten telefon Idze żeby przekazała Marcinowi bo rano nie zdążył zabrać ( oczywiście dając Idze do zrozumienia że to poranny seks go tak rozproszył).