Obłędny Cyfrowy Cyrk

The Amazing Digital Circus
2023 -
7,6 636  ocen
7,6 10 1 636
Obłędny Cyfrowy Cyrk
powrót do forum serialu Obłędny Cyfrowy Cyrk

Odcinek 6 - Jax

ocenił(a) serial na 10

Nie wiem co ci twórcy robią, że każdy odcinek jest taki genialny. Gooseworx powiedziała, że 5 odcinek to cisza przed burzą. Więc ten można nazwać jako pierwsze grzmoty. Jak zwykle odcinek był pełen akcji i przezabawny. Była masa świetnych scen takich jak: rozmowa Gangle z Zooble, rozmowa Kingera z Ragatą czy interakcje Jax - Pomni. A właśnie co do Jaxa to trzeba przyznać, że był on najlepszą częścią tego odcinka. Wreszcie dostaliśmy potwierdzenie, że miał on przyjaciela, który zabstrakciał i dlatego jest takim dupkiem, który odsuwa innych od siebie by nie cierpieć gdy by spotkał ich ten sam los. Serio, scena jego kłótni i walki z Pomni gdzie mówi, że oni go w ogóle nie obchodzą i, że lubi się nad nimi znęcać i, że by o Pomni zapomniał gdyby zabstrakciała podczas gdy wiadomo, że to tylko kłamstwa, które sobie wmawia to coś genialnego. A scena gdzie prawie zabstrakciał była po prostu wybitna. Serio ja przez chwilę naprawdę myślałem, że to już jego koniec. Moje przewidywania na kolejny odcinek są takie:
1.Jax w końcu pęknie i zabstrakcieje i bohaterowie będą musieli przednim uciekać.
albo
2.Jax będzie blisko abstrakcji, ale Pomni albo Ragata albo obie albo Kinger albo cała trójka go uratuje.
Poza tym to ciekawią mnie jeszcze dwa wątki: 1.Ten manekin z końca 5 odcinka. 2.Caine bo ten w ostatnich kilku odcinkach też zaczął mocno świrować.

MovieFan1

Strzelam, że siódmy odcinek rozpocznie się koszmarem Jaxa tak samo jak drugi odcinek rozpoczął się koszmarem Pomni. Będziemy widzieć jak Jax podkłada Ragacie gąsienice by usłyszeć zza rogu głos "A więc nic się nie zmieniłeś Jax". Kiedy Jax się odwraca widzi Ribbita i ze łzami w oczach idzie go przytulić. Kiedy go tuli mówi, jak bardzo jest szczęśliwy na jego widok i, że mocno cierpiał kiedy zabstraktował. Potem widzi jednak jak ciało Ribbita pokrywa się oczami, zaś sam zmienia się w czarną masę mówiąc "Nie jest ci mnie żal! Nie przejąłeś się moim odejściem! Wciąż dręczysz innych jakby nic się nie stało! Jesteś zwykłym tchórzliwym mięczakiem, który boi się przyznać, że jest nic tak naprawdę nie warty!". Kiedy abstraktujący Ribbit pochłania Jaxa słyszy on jak inni członkowie Cyrku radują się z jego zniknięcia, śmieją się z tego jak żałosną był on postacią albo kwestionują czy w ogóle był on człowiekiem, a nie NPC'e za którego rzekomo się uważał. Kiedy Jax budzi się z krzykiem zaczyna płakać i rozpaczać nad tym jak odtrącił od siebie Pomni, która jako jedyna próbowała pozostać ludzka w Cyfrowym Cyrku. Chciałbym wierzyć, że kiedy Jax zacznie się abstraktować Kinger i Pomni odkryją sposób na cofnięcie abstrakcji jakim jest zwyczajnie przypomnienie, że jest on człowiekiem z własną historią i osobami, dla których jest on ważny. Istnieje teoria, że sama abstrakcja polega na zatraceniu własnej świadomości i zapomnieniu o własnej przeszłości. Kinger bowiem pomimo swojego zespołu Alzheimera jest w stanie zachowywać świadomość dzięki pamiętaniu o swojej żonie, zaś Pomni o dobroci jakiej okazywali jej inni członkowie Cyrku. Ciekawe czy skanonizowana zostanie teoria, że celem Caine jest tak naprawdę doprowadzanie ludzi do obłędu, by wykorzystać ich zabstraktowane formy jako silnika do usprawniania całego Cyfrowego świata stworzonego przez firmę "Caine&Abel".

ocenił(a) serial na 10
religawojtek

Ciekawe. Myślę, że ma to szansę przynajmniej po części się to spełnić.