Fajna scenografia a poza tym jak dla mnie drewno wypełnione niepotrzebną infantylnością dla widzów rozkochanych w Piotrusiu Panie. Xenomorf , budzący grozę we wszechświecie drapieżnik z kosmosu w tym serialu podobnie jak w romulusie stanowi zagrożenie na poziomie jamnika. Ja rozumiem że to się musi spłacić ale gdzie groza i klimat? Fajnie że zmieniliście kolejne, ciekawe uniwersum w kino familijne dla całej rodziny. Dzięki
Nie powiedziałbym. Xenomorf mimo całej mojej miłości do niego jest zagrożeniem na poziomie regionalnym. Jest silny, szybki, może rozerwać na strzępy cywilów jak i grupę nie przygotowanych żołnierzy co było świetnie ukazane. Grozy może faktycznie trochę zabrakło, ale z drugiej strony momentami zachowywał się podobnie do tych z 1 i 2 części. Będąc cały czas gdzieś w tle. Ciężko jest jednak wywołać prawdziwą grozę czymś co doskonale już znamy
Rzeczywiście porównanie jamnika do obcego może być trochę niesprawiedliwe. Jamnik to potężny myśliwy. Gnieździ się w najgłębszych jamach i atakuje z nienacka rozszarpując swoje ofiary na plasterki a obcy? Obcy w ostatnich wydaniach to jakaś kosmiczna pierdoła którą przegoni staruszka swoją parasolką. W Romulusie sama ta laska wytukła chyba z setkę i to przed śniadaniem z czym w rzeczywistości problem miałaby grupa wyszkolonych predatorów. W serialu niby kogoś poszatkował ale ci marines zachowywali się tak absurdalnie że gdyby nie obcy to najpewniej sami by się wyeliminowali przed końcem odcinka wpadając np. na ściany a to że coś było pokazane wiele razy nie znaczy że nie może straszyć. Kwestia umiejętnego budowania napięcia za pomocą odpowiednich ujęć, muzyki i niedopowiedzeń ale nawet docelowi odbiorcy tego dzieła nie wytrzymaliby tych miałkich wątków pobocznych czekając na jakąkolwiek akcję. Może coś się rozkręci w kolejnych odcinkach ale osobiście nie mam na to nadziei. Widząc poziom scenariusza w kolejnym odcinku obstawiam romans gejów androidów któremu z szybu wentylacyjnego przyglądał się będzie Xenomorf polerując sobie swoje mroczne krocze.
Polecam trochę mniej pić, szczególnie w środku tygodnia i w te upały. Nie dla twojego zdrowia, bo o nie nikt tu nie dba, ale dla naszego, żeby nie wywieźli nikogo normalnego na onkologię od czytania takich wysrywów.
Nawet nie będę komentował tej twojej krucjaty. Tobie przydałby się proktolog bo ewidentnie masz kij w d.
To twój pierwszy komentarz miał być zabawny? Ojej, to naprawdę kiepsko ci wychodzi pisanie humorystycznych tekstów. Na szczęście jak w weekend przyjdą tu kołchoźnicy po 40. wiośnie życia to zrozumieją humor o gejach, hehe Mariusz XDD
Chyba, że jesteś ukochanym/przyjacielem głównej bohaterki. Wtedy, zamiast Cię zabić jednym ruchem, będzie Tobą rzucał po całym pomieszczeniu z nieznanych przyczyn. No ale Cię nie zabije bo byłoby jej przykro.
Ten xenomorf, jak na swoje stadium rozwoju to jest nawet za bardzo przekoksany xD Tak to jest, jak niedzielne wujki się biorą za komentowanie.