Dosłownie przed chwilą zakończył się odcinek pt."Święta rodzina".Muszę przyznać że wywarł
na mnie świetne wrażenie.Ogólnie 8 seria jest na wysokim poziomie,i akcja dzieje się nie
tylko w Sandomierzu(np.Bardzo dobry odcinek "Bieg").Dzisiejszy miał świetną fabułę,był
przemyślany i wzruszający.Fabuła w ciekawy sposób się rozkręcała.Aktorstwo stało na
wysokim poziomie i naprawdę cieszę się,że mamy taki serial.Oczywiście można coś
wytknąć Ojcowi Mateuszowi,ale dzisiejszy odcinek był bardzo udany.
Właśnie też szukam tej piosenki. Zobaczyłem tylko tytuł: "Hej tam nad rzeką".
"tam" bądź "za" nie jestem pewny. Ale raczej ta 1 opcja.
"hej tam nad rzeką" - tekst: Wiktor Nykolyszyn, wykonanie: Bohdan Nykolyszyn, Sergiusz Gumenny.
Jak ktoś byłby w stanie zukrainizować ich nazwiska (google translate nie daje rady), to by można było gdzieś to znaleźć.
Błagam pomóżcie w odnalezieniu tego utworu!! wczoraj szukałam na ukraińskich stronach i nic a pisałam cyrylicą.
Przyznaję, świetny odcinek, zwłaszcza gra obydwu chłopców była na fantastycznym poziomie. Myślę ze jeszcze o nich usłyszymy, zwłaszcza o tym, który grał Vitalija :)
Przyznam się. Po raz pierwszy beczałem na taśmociągowym serialu. Na tej scenie kiedy Witalij śpiewał piosenkę Andriejowi.
Ojca Mateusza oglądam sporadycznie ale odcinek pt " Święta rodzina obejrzałam i poryczałam się wraz dzieciaczkami strasznie wzruszająca scena brawo dla chłopców. Ale rozbawiła mnie szalona siostra Paulina piratka drogowa ojczulek o mały włos zawału by nie dostał:D i te teksty O. Mateusz: Szybko siostra jeździ Siostra: Szybko to ja jeździłam przed odebraniem prawa jazdy O. Mateusz: To znaczy, że siostra jeździ bez prawa jazdy? Siostra: Dzięki Bogu drugi raz zdałam czyż to nie cudowne i mina Mateusza w tym momencie bezcenna:D albo po pościgu z policją O. Mateusz: A siostra nie boi się niczego nawet policji? Siostra: Policja też dzieci Boże tylko bardziej zalęknione:D