Opowieść podręcznej: Sezon 6 Opowieść podręcznej sezon 6, odcinek 6
odcinek Opowieść podręcznej (2017-2025)

Opowieść podręcznej | Surprise

39m
7,4 246  ocen
7,4 10 1 246
Opowieść podręcznej
powrót do forum s6e6

Co autorzy tego odcinka chcą nam przekazać? Po co było to wszystko od pierwszego odcinka sezonu…?

Wszystko szło idealnie a tutaj nagle z Nicka, który przecież zawsze stawał po stronie June i podręcznych nagle robią z niego spiskowca, który wyjawia całą prawdę. Naprawdę nie mógł jakoś oszukać, że poszedł do Jesebel żeby się wyjaśnić śmierć funkcjonariusza?

ocenił(a) serial na 10
mmatusz

June po raz tysięczny naraziła go swoją głupotą na niebezpieczeństwo. Jakby nie zdradził planu to wylądowałby na murze, teść domyślił się, że ma coś wspólnego z Mayday i ewidentnie się z nimi spotyka, wydając plan odzyskał zaufanie...lepiej tego nie mógł wymyślić.

ocenił(a) serial na 9
mmatusz

Imo od jakiegoś czasu scenarzyści próbują nam pokazać, że Nick to nie jest dobra postać - jest "szary" jest wszyscy, ale z dużą domieszką czerni... Nawet, któraś z postaci powiedziała to wprost (matka June?), że skoro był Okiem to znaczy, że nie jest niewinny i robił rzeczy potworne. Do tego jego narracja, że kiedyś był nikim, a teraz jest kimś... On jest ogromnym beneficjentem tego systemu, nie (tylko) jego ofiarą. Wydaje mi się, że ten sezon to raczej zderzenie się June z rzeczywistością, że pewne rzeczy są niezmienne (czyżby smutny feministyczny wniosek, że mężczyźni czy też twarda władza, zawsze wygrywa?). Tę niezmienność pokazują też na przykładzie Sereny, która przeszła burzliwą drogę do... powrotu do roli komendantowej.

ocenił(a) serial na 9
mmatusz

Społeczność serialu narzekała, że jest nudno. No i właśnie teraz nie jest już nudno...

ocenił(a) serial na 9
mmatusz

Dokładnie... Mimo wszystko trzymam kciuki za June i Nicka ;)

mmatusz

Moim zdaniem nie miał wyboru, teść wyczuwał, że coś tu się dzieje i Nick musiał podjąć decyzje. Chociaż nie uważam ze jest jakimś bohaterem, zwykle jak robi dobre rzeczy, to robi je dla June. Myślę ze teraz sytuacja między nimi wydaje się beznadziejna, ale spokojnie można to naprawić robiąc zamach na komendantów na ślubie Sereny. June nie powinna być na niego zła patrząc jak wiele razy sama stawiała go w niebezpieczeństwie i ile na każde jej zawołanie ryzykował.chociaż ostatecznie i tak obstawiam ze nick zginie w tym sezonie, poświęcając sie dla June

ocenił(a) serial na 7
skuter1998

Też tak myślę, że Nick zginie ocalając June. Choć początkowo myślałam, że to Luke zginie, teraz zmieniam zdanie, po ostatnim odcinku wydaje mi się że zmierzamy ku jego końcowi. I myślę, że Serena ma też swój własny plan na ten ślub. Myślę, że stanie po dobrej stronie.