PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=801292}

Opowiedz mi bajkę

Tell Me a Story
2018 - 2020
7,1 6,9 tys. ocen
7,1 10 1 6867
Opowiedz mi bajkę
powrót do forum serialu Opowiedz mi bajkę

Zapowiedzi mrocznej interpretacji bajek dla dorosłych zapowiadała się wspaniale. Niestety po czterech odcinkach jestem zmuszony stwierdzić, że jest to kolejny serialik ubliżający inteligencji widza. Pomijając oczywiście wszelkie fabularne nieścisłości i mniejsze lub większe głupoty to wszystkie postacie są jak się później okazuje całkowicie płytkie i źle napisane. Brak w nich jakiejkolwiek głębi, a ich zachowania są irracjonalne i irytujące. Ich dialogi brzmią jakby pisała je egzaltowana nastolatka z lekką depresją, którą tłumi benzodiazepinami i alkoholem. Gwoździem do trumny jest niewątpliwie Czerwony Kapturek, którą gra 23 letnia modelka. Pomijając oczywiście to, że dorośli grają nastolatki, bo jest to częsty zabieg jest to chyba najbardziej irytująca postać w serialu. Nieposkromiona chuć, egzaltacja i zwykła głupota już dawno nie były tak rażące.
A, wy co sądzicie?

ocenił(a) serial na 7
Racen

Że bzdury gadasz... Bardzo dobry serial. Obawiam się, że nastolatkowie nie byliby ukontentowani tą "wydmuszką", stąd tym bardziej zrozumiałe Twe wzburzenie. Fabuła dosyć prosta i przejrzysta, więc tym bardziej trudno dopatrzyć się jakichkolwiek większych nieścisłości. Bardzo chętnie poczytam, jakie to zatrważające głupoty ubliżają tu inteligencji widza.

ocenił(a) serial na 6
Bokciu

Zmieniłem swoje zdanie po czwartym odcinku akcja nabiera tępa, a bohaterowie głębi. Po za tym kompletnie nie spodziewałem się twista, jeśli chodzi o wątek Kapturka. Wcześniej miałem na myśli drewniane dialogi i pompatyczne teksty w zwykłych rozmowach np. teksty martwej dziewczyny Wilka od świnek (swoją drogą najlepsza postać serialu moim zdaniem... w sensie Wilk). Czerwony Kapturek wciąż jest irracjonalna i irytująca mam nadzieję, że w tej wersji bajki wilk ją dopadnie. To ona jest, chyba największą antagonistką serialu. Bezmyślnie rani wszystkich w koło i użala się nad sobą... no i czasem uprawia bezrefleksyjny seks, żeby się wyżyć.

ocenił(a) serial na 9
Racen

Akcja rozkręca się tak naprawdę od 5 odcinka i z każdym kolejnym jest lepiej

Bokciu

Zgadzam się z Tobą. Najbardziej śmieszą mnie ci pseudo fachowcy. A to fabuła do kitu,a to aktorzy ciency, a to scenariusz, a to to, a to tamto, Coś im ciągle nie pasuje. No, same Spielbergi. Niestety, ale to ich ptasie móżdżki po prostu tego nie ogarniają.

ocenił(a) serial na 6
Henryk_Kowalski

Każdy widz ma prawo patrzeć krytycznym okiem na to, co ogląda. Ptasie móżdżki raczej zjedzą wszystko nieważne, czy to wspaniały kotlet, czy kupa więc właśnie ujawniłeś do jakiej grupy się zaliczasz.

ocenił(a) serial na 5
Racen

Podobnie jak Ty spodziewałam się mrocznych baśni dla dorosłych. Pomysł i intro zdawały się zapowiadać dobrze przygotowane cudeńko i... nic z tych szumnych zapowiedzi i moich przypuszczeń nie wyszło... Im dalej tym gorzej. Dla mnie to nie jest seria wysokich lotów, powiem szczerze: oglądam dalej tylko z ciekawości... Rozczarowanie...