Bardzo ale to bardzo amatorska produkcja, a co za tym idzie wszystko leży i kwiczy. Całkowity brak tu jakiegokolwiek klimatu, zero realizmu, dziadostwo pod każdym względem, a o aktorstwie... drewno do kwadratu, wszyscy tu zachwalają Tatiana Maslany, tylko nie wiem w którym momencie ona "gra"... straszny syf.
Jeszcze ten wqurwiający brytyjski akcent działa na mnie jak płachta na byka.
Aktorstwo nie jest największym mankamentem tej produkcji. To scenariusz leży i kwiczy
Nie podoba Ci się fabuła. Ok. Nie podoba Ci się klimat. Ok. Rozumiem każdy ma swoje zdanie .....No ale gdy ktoś mówi że Tatiana nie potrafi grać to normalnie nie mogę. Nie dość że w jednym serialu gra tak wiele postaci, zmienia akcenty ( ukraiński,brytyjski, amerykański,niemiecki ), inaczej się porusza odgrywając daną postać, mimika twarzy też jest inna, inaczej się zachowuje to jeszcze do tego gra klony udające klony ( np. Sarah udająca Beth, Sarah udająca Cosimę, Alison udająca Sarah ) i robi to tak świetnie że od razu widać, że to nie np. Alison tylko Sarah a to przecież jedna i ta sama aktorka. Helena jest najlepszym przykładem tego że Tat gra po prostu świetnie. Nw ile odcinków obejrzałeś ale fabuła jest ciekawa, inna niż wszystko. Wyróżnia się pośród tej "powodzi" seriali o zombie, wampirach, wilkołakach itp. ( osobiście lubię seriale tego typu ale wiele z nich robią na siłę bo "to jest w modzie " ) To jest serial sf więc nie rozumiem czemu czepiasz się realizmu. Jedyną rzeczą nierealną ( jak na razie ) jest klonowanie ludzi. I tylko to. Wracając do aktorstwa. Jest to największy atut tego serialu. Obok cudownej Tatiany znajduje się Jordan ( Felix ). Jordan gra geja, męską prostytutkę. Jest zabawną i barwną postacią. Więc możesz czepiać się fabuły itp. ale aktorstwo w tym serialu jest na bardzo wysokim poziomie. Więc skoro mówisz że aktorstwo w tej produkcji to "drewno do kwadratu" to albo się nie znasz albo jesteś trollem.