PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=659116}

Orphan Black

2013 - 2017
7,9 29 tys. ocen
7,9 10 1 28982
7,3 7 krytyków
Orphan Black
powrót do forum serialu Orphan Black

Muzyka.

użytkownik usunięty

Ktoś wie co to za utwór lecący na kilka chwil przed spektaklem Alison? Chodzi mi oczywiście o trzeci odcinek drugiego sezonu. Męczy mnie to strasznie. Ta muzyka leciała też w epickim momencie pierwszego sezonu, podczas interwencji u Alison.

ocenił(a) serial na 10

http://www.tunefind.com/show/orphan-black tutaj znajdziesz wszystko czego ci trzeba

użytkownik usunięty
Gonaa

Hah, właśnie tam szukałam. Ktoś też poszukuje tego utworu, ale póki co bez większego sukcesu. W każdym razie dziękuję za pomoc ;)

ocenił(a) serial na 10

Ogarniam odcinek i kilka chwil przed spektaklem jest ta piosenka, gdy Cal i Sarah uprawiają seks. Przeszukałam internety wg słów piosenki: " I’ll remember the days when the bed was our home. And ooh ooh ooh ooh. " i nic takiego nie ma, więc pewnie mało znana i nikt nie dodał napisów, albo jakiś fragment stworzony do serialu. Potem bezpośrednio przed spektaklem jest melodia coś w stylu "Orphan Black Theme", ale urozmaicone i nie jest to żadne utwór, więc o które ci chodzi?

użytkownik usunięty
Gonaa

Kurczę, teraz nie bardzo mam dostęp do odcinka. Chodzi mi o ten moment co Alison z ekipą stoi w kółeczku i wspominają Aynesley. Bardzo prawdopodobne, że to jest melodia w stylu "Orphan Black Theme", bo już kilka razy się przewijała w serialu, zazwyczaj w scenach z Alison. Po prostu wpadła mi w ucho i chciałam się dowiedzieć co to za cudo.

ocenił(a) serial na 10

To zdecydowanie coś w stylu "OB Theme, ale urozmaicone. Raczej nie znajdziesz tego konkretnego kawałka w internetach, ale ja przez jakiś czas obsesyjnie słuchałam tego: https://www.youtube.com/watch?v=BdJ4TstZCDw
to melodia z finału pierwszego sezonu

użytkownik usunięty
Gonaa

Oj, też przez długi okres męczyłam ten kawałek.

ocenił(a) serial na 10

Autorem muzyki jest Trevor Yuile. To już jakis postęp. Przykładowo muzyka z 2x08 https://www.youtube.com/watch?v=xs3BtCVYw9Y jest na yt, więc może wątek z Alison też się kiedyś pojawi.

ocenił(a) serial na 10

tim moxam ''live in the bedroom''

użytkownik usunięty
mw_p_fw

Tak jak wyżej napisała Gonaa, to^ jest piosenka, która leciała gdy Sarah i Cal się całują. Może źle się wyraziłam, chodzi mi o samą muzykę/melodię lecącą kilka sekund przed spektaklem, a nie o piosenkę. Chociaż ta co podałaś też jest bardzo zacna.

ocenił(a) serial na 10

przed samym spektaklem oprocz tej ktora podalam leci tzw piosenka tematyczna serialu

ocenił(a) serial na 10
mw_p_fw

Przed samym spektaklem jest ta tematyczna piosenka serialu! Obczaj ten odcinek jeszcze raz i podaj mi dokładną minutę, w której się to zaczyna.
Bo to jest tak, że oni stoja w kółku, potem jest moment jak Alison popija sobie wódczkę (wciąż jest ta muzyka tematyczna) następnie od razu jest scena ze spektaklu jak Alison i Sarah sa na scenie, a potem juz Alison śpiewa. Nie ma nic pomiędzy. Jestem pewna, bo mam wszystkie odcinki na kompie.

użytkownik usunięty
Gonaa

Tak, dokładnie! Chodzi mi właśnie o tą tematyczną. U mnie to jest od 31:49 do 32:40. Myślałam, że można tego gdzieś w necie posłuchać, ale niestety nie. Nawet ludziom na zagranicznych forach nie udało się tego znaleźć.

ocenił(a) serial na 10

Może kiedyś dodadzą.

ocenił(a) serial na 10

znalazlam to o co ci chodzilo ale nie chce mi przyjac link z you tube

użytkownik usunięty
mw_p_fw

Wow. Wyślę Ci zapro i jakbyś mogła to wyślij mi na priv. Będę ogromnie wdzięczna :)

ocenił(a) serial na 10

wyslalam;)