Oglądam po przeczytaniu najpierw książki więc moje wrażenia są "poczytelnicze".
::
Serial niezły dość konsekwentnie idzie w "dziwność" dużo bardziej niż książka, ale trochę mnie drażni rozwlekanie akcji. Chyba chcą z tego zrobić pełny sezon a jak dla mnie materiału książkowego starcza na dobry miniserial maksymalnie 5-cio odcinkowy. Boję się trochę, że zrobią ze 3 odcinki przechodnie zanim coś naprawdę się wydarzy.
zgadzam sie, nie czytalam ksiazki ale tez uwazam ze wszystko rozwleczone jest do przesady.
dokładnie, wydaje mi się, że już pozostałe odcinki wystarczająco i dobitnie pokazały małomiasteczkowe życie Wind Gap i widz jest już w pełni zaznajomiony z pełną uprzedzeń i pozorów egzystencją jego mieszkańców. Mogłaby akcja w końcu nieco ruszyć z kopyta. 6 odcinek to już w ogóle totalnie niepotrzebny zapychacz.
no wlasnie, straszna stereotypowosc poraza, miasteczko to juz musi byc zascianek i wszyscy absolutnie wszyscy maja zasciankowe myslenie
Jak zwał, tak zwał - spokojnie o dwa odcinki całość można by skrócić, a jeszcze dwa przed nami.
8 odcinków to już nie miniserial bo zdarzają się kilkuletnie produkcie z sezonami z taką liczbą odcinków. Topic na pewno mniej durny niż Twój komentarz.
Zresztą na razie nie wiadomo, czy nie pójdą dalej z tematem, tak jak to jest np. w przypadku "Wielkich kłamstewek", w przypadku których pierwszy sezon wyczerpał doszczętnie materiał książkowy a dopisali drugi.
No zobaczymy, czasami takie deklaracje to tylko chwyt marketingowy. Daniel Craig też po Spectre deklarował, że nie chce już grać Bonda i skończyło się na gadaniu.
z ciekawości spytam, skąd takie informacje jakoby Adams już nie chciała się wcielać w rolę Camille?? Mówiła o tym w jakimś wywiadzie? jeśli tak daj namiar chętnie obejrzę lub poczytam, co miała do powiedzenia na temat tej roli.
Jak wpiszesz w google sharp objects season 2, to wyskoczy Ci dużo artykułów na ten temat, ale w większość sprowadza się do tej wypowiedzi :
“Unlike Big Little Lies where all of the stars wanted to come back, Sharp Objects, it’s a very dark character, very dark material. Amy doesn’t want to live in this character again and I can’t blame her, it’s a lot to take on for an actress,” HBO president of programming Casey Bloys tells Deadline. “So no plans for a second season. We are very happy with this living as a limited series.”