PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=770836}

Ostre przedmioty

Sharp Objects
2018
7,7 55 tys. ocen
7,7 10 1 55008
7,6 36 krytyków
Ostre przedmioty
powrót do forum serialu Ostre przedmioty

Oglądam po przeczytaniu najpierw książki więc moje wrażenia są "poczytelnicze".
::
Serial niezły dość konsekwentnie idzie w "dziwność" dużo bardziej niż książka, ale trochę mnie drażni rozwlekanie akcji. Chyba chcą z tego zrobić pełny sezon a jak dla mnie materiału książkowego starcza na dobry miniserial maksymalnie 5-cio odcinkowy. Boję się trochę, że zrobią ze 3 odcinki przechodnie zanim coś naprawdę się wydarzy.

ocenił(a) serial na 7
villemo75

zgadzam sie, nie czytalam ksiazki ale tez uwazam ze wszystko rozwleczone jest do przesady.

Lunasol

tam sie nic nie dzieje, oprocz walenia vody i jezdzenia po pijaku...

użytkownik usunięty
Lunasol

dokładnie, wydaje mi się, że już pozostałe odcinki wystarczająco i dobitnie pokazały małomiasteczkowe życie Wind Gap i widz jest już w pełni zaznajomiony z pełną uprzedzeń i pozorów egzystencją jego mieszkańców. Mogłaby akcja w końcu nieco ruszyć z kopyta. 6 odcinek to już w ogóle totalnie niepotrzebny zapychacz.

ocenił(a) serial na 7

no wlasnie, straszna stereotypowosc poraza, miasteczko to juz musi byc zascianek i wszyscy absolutnie wszyscy maja zasciankowe myslenie

villemo75

Może warto najpierw sprawdzić a potem zakładać durny topic? To jest miniserial - 8 odcinków.

ocenił(a) serial na 6
kuki7

Jak zwał, tak zwał - spokojnie o dwa odcinki całość można by skrócić, a jeszcze dwa przed nami.

kuki7

8 odcinków to już nie miniserial bo zdarzają się kilkuletnie produkcie z sezonami z taką liczbą odcinków. Topic na pewno mniej durny niż Twój komentarz.

villemo75

Zresztą na razie nie wiadomo, czy nie pójdą dalej z tematem, tak jak to jest np. w przypadku "Wielkich kłamstewek", w przypadku których pierwszy sezon wyczerpał doszczętnie materiał książkowy a dopisali drugi.

villemo75

Raczej nie będzie kontynuacji, gdyż Amy Adams nie chce już grać Camille

Karsavina

No zobaczymy, czasami takie deklaracje to tylko chwyt marketingowy. Daniel Craig też po Spectre deklarował, że nie chce już grać Bonda i skończyło się na gadaniu.

użytkownik usunięty
Karsavina

z ciekawości spytam, skąd takie informacje jakoby Adams już nie chciała się wcielać w rolę Camille?? Mówiła o tym w jakimś wywiadzie? jeśli tak daj namiar chętnie obejrzę lub poczytam, co miała do powiedzenia na temat tej roli.

Jak wpiszesz w google sharp objects season 2, to wyskoczy Ci dużo artykułów na ten temat, ale w większość sprowadza się do tej wypowiedzi :

“Unlike Big Little Lies where all of the stars wanted to come back, Sharp Objects, it’s a very dark character, very dark material. Amy doesn’t want to live in this character again and I can’t blame her, it’s a lot to take on for an actress,” HBO president of programming Casey Bloys tells Deadline. “So no plans for a second season. We are very happy with this living as a limited series.”

użytkownik usunięty
Karsavina

Dzięki :) moim zdaniem to dobra decyzja, by poprzestać na jednym sezonie.