PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=770836}

Ostre przedmioty

Sharp Objects
2018
7,7 55 tys. ocen
7,7 10 1 55260
7,6 36 krytyków
Ostre przedmioty
powrót do forum serialu Ostre przedmioty

Warto!

ocenił(a) serial na 9

Pierwszy odcinek wciąga, pomaga wczuć się w klimat historii - już kilka trupków z szafy wyłazi, mam nadzieję, że im dalej, tym będzie gęściej. Przede wszystkim - kupuję Adams w takim wydaniu - żywiącej się batonami i wódką, śpiącej w samochodzie, przepoconej, zakutanej od góry do dołu w przepraną czerń w upalnym Wind Gap. To, co chyba najbardziej zwraca uwagę, to świetny pomysł na montaż - retrospekcje stają się elementem świata teraźniejszego - bardzo podoba mi się taka gra z widzem, mam nadzieję, że będzie tego coraz więcej, im bardziej bohaterka będzie dopuszczała do siebie cały ciężar wspomnień z uroczego Wind Gap;p
Wreszcie doczekałam się dobrego serialu na tegoroczne lato!
Tutaj trochę obszerniejsza recenzja 1. odc.:
https://www.youtube.com/watch?v=-1dt-pqOOmo

ocenił(a) serial na 10
nynavee

Zgadzam się z każdym słowem. Uwielbiam Amy Adams ale kojarzy mi się raczej ze spokojnymi,ciepłymi kreacjami a tu proszę,idealnie się wpasowała w tą mroczną stylistykę.
Retrospekcje są bardzo niepokojące i wywołują u mnie dziwny stan.
Na razie po 3 odcinkach jestem zafascynowana.

robin17

@robin17 i @nynavee zgadzam się z wami w 100%. Bardzo podoba mi się jej rola która jest mega wiarygodna i totalnie inna od tego co pokazywała wcześniej. Jestem na TAK! :)

nynavee

ja po I odc mam mieszane uczucia. o ile retrospekcje są bardzo ciekawie wplecione, małe miasteczko również przykuwa moją uwagę o tyle pokazywanie co chwilę wódki jest dla mnie jakimś koszmarem. domyślam się, że miała trudne dzieciństwo - jest to już dobitnie pokazane, ale co chwile pojawiająca się wódka jakoś do mnei nie trafia. zobaczę co będzie dalej :)

nynavee

właśnie się zastanawiam czy zacząć oglądać czy też nie, nie chcę się rozczarować aktorką, która kojarzy mi się jedynie z bycia zabawną i raczej w komediowym wydaniu ;)
a może właśnie było by śmiesznie zobaczyć ją z zupełnie innej strony ;)

ocenił(a) serial na 9
Kasha

Ostre przedmioty już się skończyły, więc jeśli się nie zabrałaś nadal do tego serialu, to polecam. Trzyma poziom, ma klimat, dobrze się ogląda. Amy Adams świetnie sobie radzi w roli kruchej, ale mocno zwichrowanej, momentami toksycznej dziewczyny, ale wisienką na torcie i tak jest Patricia Clarkson w roli matki.

nynavee

zaczęłam oglądać i jestem zadowolona z tej decyzji :-)

ocenił(a) serial na 9
nynavee

Po zakończeniu serialu można powiedzieć tylko jedno: Clarkson na prezydenta!
Serial przez cały czas trzymał poziom, a rozwiązanie zagadki morderstw - rozbrajające. Niby w którymś momencie miałam ten typ, ale potem zbyt skupiłam się na innej postaci i uznałam, że jednak pewnie to wszystko ona... a tu jednak nie. Genialnie zaserwowany dowód zbrodni, ach! Chciało się wymiotować i klasnąć w dłonie jednocześnie, że to tak ładnie zostało wygrane.
Zapraszam na pogadankę po zakończeniu serialu:
https://www.youtube.com/watch?v=CXFcZB508oY