Jestem w trakcie oglądania 2 odcinka i powiem tak serial sam w sobie świetny, NIESTETY tak jak się obawiałam niezbyt wiernie przeniesiono zawartość książki na nasze ekrany. Jak dla mnie narazie książka górą.
Ja właśnie przeczytałem książkę i szczerze powiem, że mnie szczególnie nie zachwyciła. Owszem, jest niezła, momenty są, ale generalnie się trochę rozczarowałem, bo spodziewałem się czegoś naprawdę mocnego. Sytuacja z tymi 13-latkami kompletnie wyssana z palca! Sam mam siostrzenicę w tym wieku i nie wyobrażam sobie, by robiła takie rzeczy! W ogóle nie wyobrażam sobie, by gdziekolwiek na świecie dziewczynki w tym wieku robiły takie rzeczy. Także parę innych sytuacji mocno naciąganych moim zdaniem. Serialu nie oglądam, bo nie mam jak:-( Niemniej to przykre, że po raz kolejny dzieło na ekranie nie ma wiele wspólnego z książkowym pierwowzorem. Ciekaw jestem, jak Amy wypada w tym serialu- w końcu to moja ulubiona aktorka co widać;-)
jak sobie nie wyobrazasz ze nastolatki robia taie rzeczy w realu to wybacz ale jeszcze niewiele chyba w zyciu widziales. TO co potrafia robic dzieci w tym wieku moze wprawiac w oslupienie.