PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=770836}

Ostre przedmioty

Sharp Objects
2018
7,7 55 tys. ocen
7,7 10 1 55008
7,6 36 krytyków
Ostre przedmioty
powrót do forum serialu Ostre przedmioty

Wrażenia

ocenił(a) serial na 7

Jestem w trakcie oglądania 2 odcinka i powiem tak serial sam w sobie świetny, NIESTETY tak jak się obawiałam niezbyt wiernie przeniesiono zawartość książki na nasze ekrany. Jak dla mnie narazie książka górą.

gosia_w5

Ja właśnie przeczytałem książkę i szczerze powiem, że mnie szczególnie nie zachwyciła. Owszem, jest niezła, momenty są, ale generalnie się trochę rozczarowałem, bo spodziewałem się czegoś naprawdę mocnego. Sytuacja z tymi 13-latkami kompletnie wyssana z palca! Sam mam siostrzenicę w tym wieku i nie wyobrażam sobie, by robiła takie rzeczy! W ogóle nie wyobrażam sobie, by gdziekolwiek na świecie dziewczynki w tym wieku robiły takie rzeczy. Także parę innych sytuacji mocno naciąganych moim zdaniem. Serialu nie oglądam, bo nie mam jak:-( Niemniej to przykre, że po raz kolejny dzieło na ekranie nie ma wiele wspólnego z książkowym pierwowzorem. Ciekaw jestem, jak Amy wypada w tym serialu- w końcu to moja ulubiona aktorka co widać;-)

ocenił(a) serial na 7
mariooks1945

Amy jest świetna i genialnie pasuje do tej roli

gosia_w5

To miłe z Twojej strony, że tak piszesz:-)

ocenił(a) serial na 7
mariooks1945

jak sobie nie wyobrazasz ze nastolatki robia taie rzeczy w realu to wybacz ale jeszcze niewiele chyba w zyciu widziales. TO co potrafia robic dzieci w tym wieku moze wprawiac w oslupienie.

Lunasol

Wybacz, ale wiele w życiu widziałem, wierz mi. I wyobraźnię mam bardzo rozległą;-) Wiem, że współczesne dzieciaki potrafią wiele narobić...ale to, co autorka opisuje w tej książce, to dla mnie czyste sf. Mam na myśli kwestie seksualne, ale nie tylko. Pozdrawiam.