PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=690404}
8,0 33 tys. ocen
8,0 10 1 32926
8,0 2 krytyków
Outlander
powrót do forum serialu Outlander

Tak zagłębiając się w historię Szkocji oraz powstania jakobickie, odnalazłam informację o bliskim pokrewieństwie księcia Karola z naszym królem - Janem III Sobieskim (pradziadek od strony matki)...

Akizu666

cool

ocenił(a) serial na 10
bulbaa

Może trochę za bardzo się tym podekscytowałam, ale w sumie nie interesowałam się wcześniej historią bitwy pod Culloden oraz samej postaci Charliego, więc proszę mi wybaczyć fascynację i chęć podzielenia się tym "odkryciem" ;)

Akizu666

Moje 'cool' wcale nie miało być ironiczne, a już na pewno nie w stu procentach, potrzebę rozumiem doskonale, mam to samo z wszelakimi ciekawostkami, no i gifami ze zwierzątkami xD

ocenił(a) serial na 8
Akizu666

Nie wiem, czy jesteś tylko fanką serialu, czy znasz też książki DG więc nie chcę spoilerować, ale w jednym z ostatnich tomów pojawia się jeszcze inny polski akcent, taki bardziej bezpośredni, co prawda niby tyci na tle opasłej książki, ale jakże przyjemny ;-)

ocenił(a) serial na 10
Arya_2

Jakieś 10 lat temu maniakalnie czytałam romansidła. Wtedy też wpadł mi w ręce drugi tom o Claire i Jamiem (bibliotekarka nie powiedziała mi, że jest przed jeszcze coś przed Uwięzioną) no i tak czytałam nie bardzo wiedząc o co chodzi :P Dopiero niedawno odkryłam serial i prawidłową kolejność tomów - teraz jestem ponownie przy Bursztynie.
Spoilery sobie czytam tak czy siak - za bardzo ciekawość mnie chwilami zżera a będąc żoną i matką nie zawsze mam czas na książki :(