O czym jest ten serial? Mógłby ktoś tak krótko opisać go, bez zdradzania szczegółów fabuły? Bo nie wiem czy oglądać go, bo w większości widownią są kobiety :P
Ogólnie to tak pokrótce z pierwszego odcinka mogę ci napisać ;)
Kończy się II wojna światowa. Claire, która była wówczas pielęgniarką zaczyna ponownie układać sobie życie ze swoim mężem, którego nie widziała od 5 albo 4 lat, nie jestem pewna. Wyjeżdżają na coś w stylu urlopu. Tam wielki kamień, coś w stylu Stonehenge, przenosi Claire do tego samego miejsca, jednak w XVIII w.
To tylko tak krótko, bo nie chcesz szczegółów. Mnie się serial podoba, polecam ;D
Serial jest na podstawie książki Diany Gabaldon o tym samym tytule (polski tytuł "Obca") Opis książki jest taki:
Jest rok 1945. Claire Randall, pielęgniarka pracująca w czasie wojny w szpitalu polowym, wraca z frontu i spędza z mężem wakacje w Szkocji. W czasie spaceru natrafiają na kamienny krąg. Claire dotyka głazu i... zostaje przeniesiona do roku 1743. Nagle zjawia się w świecie pełnym niebezpieczeństw. Dostaje się w sam środek intryg właścicieli ziemskich i knowań szpiegów, które zagrażają jej życiu i mogą złamać serce...
Dziękuję wam za przybliżenie mi fabuły ;) Obejrzę pierwszy odcinek i zobaczymy czy mnie wciągnie lub zachęci do dalszego oglądania :P
Nie sugeruj się pierwszym odcinkiem bo w większej części jest nudnawy podobnie jak początek książki.Dopiero później się rozkręca,radze zadecydować po 2 odcinku.
A czy główna bohaterka skoro się cofnęła do roku 1743 to cały czas w nim będzie? Czy również będzie się przenosić do przyszłości czyli do 1945?