Będzie trwać ponad pół roku! Musimy poczekać do 4 KWIETNIA :( straasznie długą przerwę sobie Starz wymyśliło.
no właśnie przeczytałam i szlag mnie trafił!
odechciało mi się czekać i oglądać...
moze oni nakrecili te ostatnie 8 odcinków dopiero w tym roku ,dlatego?czy wszystkie 16 w zeszłym? bo innego powodu nie widze zeby czekac...
do około 28 sierpnia kręcono ostatnie ujęcia "drugiej części pierwszego sezonu" czyli dopiero co go skonczono - teraz jest postprodukcja a to trwa
Późna jesienią planują znowu zacząć filmować II sezon. Chyba właśnie zaczęto zbierać obsadę "nowych".
No cóż ... szkocka whisky pomoże przetrwać nie tylko zimowe mrozy ale także i "tesknotę" za ulubionym serialem ;))
Widzę, że podjęli taką decyzję, jak AMC z Mad Men - oto jak z jednego sezonu zrobić dwa.
Emitując 8 odcinków w kwietniu i maju, pewnie będą mogli przesunąć emisję kolejnego sezonu z sierpnia na np listopad 2015 r.
W końcu w 2 sezonie muszą nakręcić Wersal + powstanie, więc trochę roboty przed nimi, a oni się dopiero za casting zabierają.
I tak są w miarę "szczodrobliwi" - np przerwa między ostatnim, a nadchodzącym sezonem "Sherlocka" wyniesie jak dobrze pójdzie 2 lata :(