PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=690404}
8,0 33 tys. ocen
8,0 10 1 32925
8,0 2 krytyków
Outlander
powrót do forum serialu Outlander

Pytanie do widzów

ocenił(a) serial na 7

W którym odcinku serial zaczyna się bardziej skupiać na Szkocji zamiast na romansie? Chodzi mi o początek powstania, przybycie księcia Karola Stuarta, skupienie się na polityce w końcu.

ocenił(a) serial na 9
doliwaq

W każdym odcinku jest coś zwiazane z powstaniem. W jednym odcinku pierwszego sezonu np. przez cały czas zbierają pieniadze i agitują na rzecz rebelii. A jesli chodzi o przybycie na wyspy Ślicznego Karolka to jest to połowa drugiego sezonu.

ocenił(a) serial na 7
ignis_2

Chodziło mi o samo przybycie, dzięki!

doliwaq

Ogólnie to jest mieszanka wszystkiego ,ale najbardziej chyba drugi sezon w dziejący się w Paryżu. Spotkania, towarzyskie, rozmowy mające na celu doprowadzić do nie wybuchnięcia powstania i na końcu Szkocja , powstanie i cały jego upadek w końcowych odcinkach. Cały serial to romans przeplatany polityka, później wojna o niepodległość USA i obyczajówka codziennym życiem. Taki trochę w stylu klasycznych książek typu Aleksander Dumas.

ocenił(a) serial na 7
Ami_656

Jeszcze stany w to wplotą? ;/

ocenił(a) serial na 9
doliwaq

Oczywiscie. Nie wiem czy w serialu do tego doprowadzą, raczej watpię. Ale w książce James Fraser podczas walk o niepodległość Stanów spotyka Tadeusza Kościuszkę.:D

doliwaq

Tak!!! USA nawet wiecej jest później w ksiązkach niz Szkocji. Akcja przenosi sie do Ameryki Pólnocnej - Karoliny Pólnocnej, jest poruszony problem Indian, ich mozna rzec eksterminacji i zabijania kultury. Sporo bijatyk, lania po mordzie troche:). Całkiem duzo przygodówki etc. W tle problem demokracji i walki o niepodległośc USA. Troche statków , troche znowu Szkocji i miedzyczasie statek USA - Szkocja.