PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=690404}

Outlander

2014 - 2026
8,0 33 tys. ocen
8,0 10 1 33051
8,0 2 krytyków
Outlander
powrót do forum serialu Outlander

Yennefer

ocenił(a) serial na 7

Czy tylko mi główna bohaterka wydaje się idealna do roli Yennefer?

ocenił(a) serial na 10
RolandGilead

Hmmmm jakoś szczegolnie Catriona mnie nie kręci wiec chyba nie. Natomiast Grażyna Wolszczak swojego czasu była dla mnie w tej roli mega zawodem, w ogóle mi nie pasowała.

ocenił(a) serial na 9
RolandGilead

Też o tym myślę cały czas. Jak dla mnie jest idealna do roli Yennefer:)

RolandGilead

hm nawet, nawet ;)

Akurat Bagiński zbiera się do ekranizacji Wiedźmina w wersji aktorskiej to można mu podrzucić propozycję aktorki do tej roli :-)

Dla mnie Grażyna Wolszczak wizualnie była idealną Yenną, ale niestety już jest za stara do angażu, niestety jak i Żebrowski, ale on grywa każdą ważna postać książkową w Polsce, więc to i dobrze :P

użytkownik usunięty
pixi222

Akurat mam kogoś, kogo widzę w roli Yennefer. To Magdalena Różdżka
Geralta mógłby zagrać Marek Bukowski, a Jaskra Sergiusz Żymełka.

Jak dla mnie słaba aktorka, Bukowski - może i dałby radę :), ale chyba najlepiej, gdyby zagrał Rozenek po odpowiednim treningu i charakteryzacji :-) aż tak staro nie wygląda, a Geralt przecież młodzieńcem też nie jest XD
Żymełka - jestem za ;) ciekawe mogłoby to być.

pixi222

Odpowiedni poziom skwaszenia i cynizmu dawno temu w "Pitbulu" wykazywał Marcin Dorociński, co jest niezbędne żeby Geralta zagrać.
Wszystko tylko nie pani Różdżka. Nawet zimna jak lód Aleksandra Popławska była by lepsza jako Yenefer.

użytkownik usunięty
evo_33

A może Wernerowa?

użytkownik usunięty

Każdą można ucharakteryzować, przefarbować. Jak dla mnie, to nie ma już wspaniałych aktorek z charyzmą godną Yenefer, jak Gabriela Kownacka, a Stenka jest za stara.

evo_33

Dorociński też pasuje ;)
Wolałbym Magdalenę - mniej zimna, ale też zdolna.

evo_33

Różdżka jest już stara. W roli Yennefer jakąś szpryche powinni dać

ocenił(a) serial na 7

Magdalena Różdżka - to brzydula, że nie nie wspomnę iż jakoś talentu u niej nie widzę. Serio- nie mam kandydatki na to stnowisko, ale tej pani mimo wszystko dziekuję.

RolandGilead

moim zdaniem niespecjalnie.. chyba że miałaby to być słodka i figlarna Yenna - ta stety miewała swoje muchy w nosku i dawała nieźle popalić, czasem kończyło się to lekkim trzęsieniem ziemi ;) Claire jest dla mnie zbyt spokojna, nie ma tego twardego błysku w oku.

ocenił(a) serial na 8
RolandGilead

Najwyraźniej nie tylko Tobie. Cały czas to powtarzałam po scenach, w których ma płaszcz i jeździ konno ;)

RolandGilead

Jest po prostu trochę podobna do Grażyny Wolszczak.