PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=495452}

Owocowe ludki

Los Fruittis
1989 - 1993
6,6 101  ocen
6,6 10 1 101
Owocowe ludki
powrót do forum serialu Owocowe ludki

Najlepsza bajka jaką kiedykolwiek widziałem. Inne nieporozumienia jak Pokemony czy Włatcy Móch się do tego nie umywają. Chwała twórcom podobnych bajek. 9/10 serdecznie polecam szkoda że już nie lecą na TVP1.

ocenił(a) serial na 8
areczkipe

Popieram.

Swoją drogą, nie wiedziałem, że ta bajka miała polską wersję, ponieważ w latach 1994-1997 r. leciało to na Cartoon Network po angielsku, a ja wtedy miałem około sześciu lat i chociaż nie rozumiałem żadnego słowa, to bardzo mi się ta bajka podobała.

ocenił(a) serial na 7
underground73

Bajka nie miała polskiej wersji. Dopiero obecnie są dwa boxy wydane przez wytwórnię MONOLITH VIDEO SP. Z O.O.
Jeden pod nazwą "Owocki", drugi pod nazwą "Owocowe ludki".

Dla mnie osobiście Owocki w dzieciństwie były zmorą poranną (bodajże leciało to o 6 rano..brrr), ale i tak się siedziało i oglądało :D

areczkipe

Przeczytałam i padłam. Autorze tematu, nie wiem, czy zauważyłeś, ale Włatcy móch nie są bajką dla dzieci. Zaś Pokemony to anime, nie bajka - jest pewna różnica.
Btw. niezbyt wybitna kreskówka. Animacja nawet jak na późne lata 80. straszy. Nie wiem, jak to w XXI wieku można dzieciakom puszczać 0.o

Daguchna

/Autorze tematu, nie wiem, czy zauważyłeś, ale Włatcy móch nie są bajką dla dzieci.

Tylko przez oznakowanie, by przemycić do bajki teksty z podwórka.Spójrzmy prawdzie w oczy, głównym odbiorcą Włatców są dzieci, dla dorosłych ta bajka będzie raczej żałosna.

/Zaś Pokemony to anime, nie bajka - jest pewna różnica.

To, że ma charakterystyczny styl kreski, i nieco specyficzny klimat, musi oznaczać, że Pokemony mają być czymś innym? Zarówno Owocowe ludki i Pokemony to seriale animowane skierowane dla dzieci, i to, że jedno ma określony styl, nie musi oznaczać, że jest czymś innym od drugiego.

/Btw. niezbyt wybitna kreskówka. Animacja nawet jak na późne lata 80. straszy. Nie wiem, jak to w XXI wieku można dzieciakom puszczać 0.o

Animacja może technicznie nie jest majstersztykiem, ale w tym czasie wyszło kilka gorzej technicznie kreskówek. Dzieciom (nawet w XXI w.) i tak nie zrobi to różnicy - dla nich najważniejsze jest to, czy kreskówka potrafi zaciekawić. Mnie w każdym razie zaciekawiła, mimo, że oglądałem ją na angielskim Cartoon Network, i nie znałem wtedy języka. Sądzę, że miałaby dziś szanse zainteresować młodszą publicznośc.

areczkipe

"Owocki" to może nie jest jakaś świetna bajka, ale jest wiele, które stanowczo jej nie dorównują.

ocenił(a) serial na 7
areczkipe

Bajka super była! Oglądało się na Cartoon Network w angielskiej wersji i nucić lubiłam tą piosenkę :) I jeszcze te ładne, żywe kolory

ocenił(a) serial na 9
areczkipe

Bajka mojego dzieciństwa, barwna, ciekawa, z wartką akcją. Jako dziecko uwielbiałam! A i teraz chętnie do niej wracam. Chociaż kiedyś to się nazywało "Owocki"

ocenił(a) serial na 8
gdytanczenaddrzewami

Zdecydowanie jedna z najlepszych bajek emitowanych w czasie mojego dzieciństwa :)