PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=779550}

Ozark

2017 - 2022
7,7 60 tys. ocen
7,7 10 1 60142
6,8 19 krytyków
Ozark
powrót do forum serialu Ozark

Po obejrzeniu ostatniego odcinka sezonu odnoszę wrażenie, że oglądanie serialu należałoby właśnie zacząć od niego, by dobrze poznać motywacje bohaterów, które doprowadziły do finału.

Tessa_van_Storm

Mam ciarki po ostatnim odcinku... Serial rewelacyjny, mroczny z elementami czarnego humoru. Bohaterowie z którymi można się zaprzyjaźnić (ale to bardzo niebezpieczne :)) To będzie kolejny kultowy serial...

ocenił(a) serial na 7
marzasz

Bloodline i Ozark to absolutne arcydzieła, dziwię się, że tak mało znane. Szkoda, że Netflix nie robi więcej takich perełek.

ocenił(a) serial na 8
Tomski

Polecam McMafia - serial niebanalny i trzyma w napięciu. BBC.

Tessa_van_Storm

Dla mnie McMafia to kicz. Do Ozark to mu daleko.

ocenił(a) serial na 8
Tessa_van_Storm

A mnie się spodobał ;) dzięki że poleciłas. Ciekawe czy będzie następny sezon

ocenił(a) serial na 10
marzasz

ja się strasznie męczyłem na ostatnim odcinku w sumie po 6 odcinku wszystko się zmieniło zupełnie jak inny serial

ocenił(a) serial na 9
Tessa_van_Storm

Hahahahahahha. Ja przez pomyłkę obejrzałem najpierw finał. I miałem dokładnie takie same wrażenie. Że finał powinen być pierwszy. Należałoby troche inaczej serial zmontować i efekt byłby lepszy. Niesamowicie sie cieszę ze sie pomyliłem. Serial wspaniały.

Tessa_van_Storm

Zgadzam się absolutnie. Ogólnie cały serial całkiem dobry, z ciekawą obsadą, fajnym klimatem. Ostatni odcinek - mistrzostwo.

ocenił(a) serial na 8
Tessa_van_Storm

-Coś ty zrobił?
-Zabiłem Meksykańca.
-Wiesz, co teraz zrobią?!
-Przyślą następnego. Mają ich tam pod dostatkiem.

ocenił(a) serial na 8
Tessa_van_Storm

A niby jakie to motywy poznaliśmy w ostatnim odcinku, bo właśnie jestem po całej serii i nie rozumiem Twojej wypowiedzi? Ostatni odcinek, choć mocno różniący się (poprowadzenie tempa, muzyka, czas trwania) od całości jest czytelną puentą, nijak nie pasującą jako pierwszy odcinek.

ocenił(a) serial na 6
robzuch

Ja oglądałem Ozark jakiś czas temu i też nie odniosłem takiego wrażenia jak autor wątku, więc chętnie bym się dowiedział o co konkretnie chodzi, bo już szczegółów z tego ostatniego odcinka nie pamiętam.

ocenił(a) serial na 9
mssnr

Chyba przestali oglądać po ósmym odcinku, tym gdzie pokazany jest początek, jak poznali Dela itd.

pawel_jaronski

No nawet śmieszne, że zignorowałeś fakt wystąpienia cytatu dopiero w ostatnim odcinku.