PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119673}

Pacyfik

The Pacific
2010
8,0 50 tys. ocen
8,0 10 1 50314
6,8 4 krytyków
Pacyfik
powrót do forum serialu Pacyfik

Co to za serial?

ocenił(a) serial na 8

Pamiętam, że na początku lat 90-tych nasza tv emitowała serial o podobnej tematyce. Żołnierze amrykańscy walczyli z Japończykami na Pacyfiku. Nie pamiętam tytułu, coś kojarzy mi się "Bohaterowie" lub podobnie.

ocenił(a) serial na 8
rycerz1984

Jeśli chodzi o serial, to może M.A.S.H.? Tyle że tam akcja ma miejsce w Wietnamie. A może kojarzy ci się Cienka czerwona linia? Tam z kolei wszystko ma miejsce w miejscach podobnych do tych z Pacyfiku.

ocenił(a) serial na 8
radek1029

Ależ skąd, M.A.S.H to przecież klasyk, a Cienka... jest stosunkowo nowym filmem. Serial, który mam na myśli dotyczył wojny na Pacyfiku, zdobywania poszczególnych wysep, bitew morskich. Wiem, że nie było szczęśliwego zakończenia, polegli wszyscy bohaterowie. Serial pokazywano zaraz na początku lat 90-tych, byłem wtedy dzieciakiem, dlatego nie pamiętam szczegółów.

ocenił(a) serial na 7
radek1029

MASH w Vietnamie?? A ja naiwnie przez tyle lat myślałem, że w Korei. Rada na przyszłość- nie wypowiadaj się w temacie, o którym nie masz zielonego pojęcia.

rycerz1984

pamietam serial o którym mówisz .ja go zapamietałem pod tym samym tytułem jak ty "bohaterowie" o tak mia polski tytuł i leciał na tvp 2 pod wieczór.pamietam ze strasznie mnie sie podobał ale niestety nie mogłem nigdy znależc tego filmu.

ocenił(a) serial na 8
stypek10

Znalazłem. Miniserial rzeczywiście nazywał się "Bohaterowie", ale nie był o Amerykanach, tylko Brytyjczykach i Australijczykach walczących z Japończykami. Szczerze mówiąc to była naprawdę niezła seria, choć z pewnością daleko jej do rozmachu "Pacyfiku".

rycerz1984

no a ja wlasnie nie moge znalezc.mógłbys mi podac oryginalny ang tytuł.z óry dzięki