PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119673}

Pacyfik

The Pacific
2010
8,0 50 tys. ocen
8,0 10 1 50309
6,8 4 krytyków
Pacyfik
powrót do forum serialu Pacyfik

Istotna różnica...

ocenił(a) serial na 8

Czy ktoś jeszcze zauważył to, że niedzielna emisja (amerykańskie HBO) była dłuższa o około 5 minut od wersji wyemitowanej 24h później w Polsce? Chodzi mi o te dodatkowe, pokazane na początku, archiwalne materiały oraz wywiady z weteranami... proszę o komentarze :)

ocenił(a) serial na 8
NYPD

Pisałem o tym już wcześniej. Widocznie HBO Polska stwierdziła że Polaków to nie zainteresuje.

ocenił(a) serial na 8
NYPD

Tak jest różnica. W wersji która została wyemitowana w USA był wstęp i przedmowa weteranów. W polskiej wersji nie było tego, widocznie polski oddział HBO uznał że Polaków to nie zainteresuje.

ocenił(a) serial na 6
prestige

Był to kilkominutowy materiał archiwalny. Film jest nastawiony na Amerykańskich odbiorców - o Amerykanach opowiada. Poza tym, może chcieli im wyjaśnić o co kaman. Taki prolog. A Polacy się znają na historii więc tłumaczyć im nie trzeba, że żółtek to wrogi żołnierz. Czemu nie można było ostrzelać wyspę z niewidzialnego samolotu. Polacy wiedzą, że czarne jest czarne a białe pozostaje białym ;)

ocenił(a) serial na 8
Finalny_Odbiorca

Heh... mam nadzieję, że polskie wydanie DVD będzie już KOMPLETNE ;)

ocenił(a) serial na 8
NYPD

Dziwna decyzja polskiego HBO... tym bardziej, że w przypadku "Band of Brothers" - na początku każdego odcinka - zawsze pojawiały się wywiady z weteranami... moim zdaniem, to nietrafiona decyzja rodzimego dystrybutora :) Zwłaszcza dla tych, którzy interesują się tą tematyką i chłoną każdą możliwą informację nt. WWII.

użytkownik usunięty
NYPD

Ktos zauwazyl szybciej od ciebie i nie trzeba zakladac tego samego tematu...

http://www.filmweb.pl/topic/1344857/orginalna+wersja+vs+HBO+HD+PL.html

ocenił(a) serial na 8

No i po co ten pesymizm? :)

ocenił(a) serial na 8
NYPD

A poza tym, tam ktoś jedynie stwierdził fakt zaistnienia rozbieżności... i nie pytał czym mogła być ona spowodowana. Więc w ogólnie nie rozumiem, po co piszesz mi off-topic w "moim" temacie ;)

użytkownik usunięty
NYPD

¨off topic w ¨moim¨ temacie¨ haha dobre komediancie *)

nastepnym razem zanim napiszesz nowy temat sprawdzaj czy ktos przypadkiem juz o tym nie pisal... po co dodatkowo zasmiecac forum nie?)

ocenił(a) serial na 8

Dzięki za komplement, starałem się :) A co do komentowania, to nie lepiej czasem ugryźć się w język i nie starać się za wszelką cenę "umoralniać" innych (a tym samym, zaśmiecać wątek off-topem)? Tym bardziej, że to tylko forum, a przeżywasz jakby chodziło o coś więcej. Pozdro :)