PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119673}

Pacyfik

The Pacific
2010
8,0 50 tys. ocen
8,0 10 1 50314
6,8 4 krytyków
Pacyfik
powrót do forum serialu Pacyfik

Serial jak dla mnie dobry, nie będę go zachwalał bo parę rzeczy mi w nim nie pasuje jak
np. to że stosunkowo mało scen pokazujących potyczki, troche słabo nakreślone co i jak
i dlaczego (ktoś kto nie jest w temacie może nie do końca wiedzieć dlaczego coś się
działo właśnie tam a nie gdzieś indziej) i czasami troszeczkę wieje nudą;)
Nie mówię że serial jest zły, wręcz przeciwnie, bardzo mi się podobał, ale mógłby być
lepszy.
Tak czy inaczej podoba mi się pomysł takich seriali, szczególnie mocno opartych na
historii i dobrze odwzorowanych chociażby militarnie jak to w wykonaniu HBO jest.
Był już Irak w Genaration Kill, WW2 w Kompanii Braci oraz działania na Pacyfiku w
Pacyfiku oczywiście;)
Teraz pozostaje mi mieć nadzieję iż w końcu doczekam się tego że Pan Spielberg lub
Hanks wpadną na pomysł żeby zrobić serial osadzony w Wietnamie:)
Wiele się tam działo a to jak ta wojna wyglądała warto byłoby pokazać.
Materiału byłoby na przynajmniej 20 odcinków;)
W wielu aspektach była to wojna eksperymentalna a i bardzo zmieniała ludzi tam
będących.
Może i niezbyt popularna bo bardzo brutalna ale nie wydaje mi się żeby był to powód żeby
o niej zapominać.
Pozostaje nadzieja a puki co oglądanie raz kolejny seriali wymienionych powyżej;)

Ravensnest

Przepraszam ale jestem po obejrzeniu wszystkich odcinków tego serialu . Na prawie każdym zmorzył mnie sen ,chociaż tematykę wojenną lubię... Przecież to kalka,wręcz kopia Kompanii Braci!!!ewidentnie ,więc ile razy można oglądać to samo? Oby Pan Spielberg i Hanks dali sobie spokój z kręceniem -bo co ujrzymy- "Pluton" podzielony na 12 części??? . Nudy ,Nudy ,Nudy i tyle -dobrze zagrali tylko aktorzy, którzy nie są przecież gwiazdorami jednak cała konwencja jest ta sama co w Kompanii Braci i kompletnie nie zaskakuje, wręcz irytuje oglądaniem w niektórych fragmentach -końcówka z rodzinami , całuski, niepowodzenia życiowe itp, wszystko okraszone amerykańskim patriotycznym sosem...Jak ktoś jest fanem wojennych filmów możne obejrzeć bo na pewno całość bardzo dobrze zrobiona pod względem nacisków na szczegóły,realia tamtych czasów i z rozmachem -ale tylko to jest atutem tego serialu...

ocenił(a) serial na 10
martin1977

Jaka kalka Kompani braci ? gdzie ty masz oczy ? jedyny punkt wspólny że jest to serial o amerykańskich żołnierzach w czasie drugiej wony światowej. Reszta już jest praktycznie całkiem inna. W KB mamy jedna spójna historie żołnierzy jeden Kompani w Pacyfiku mamy trzy przeplatające się ale odrębne historie. KB skupia się w większości na walce w Pacyfiku mamy szerzej powiązane inne aspekty wojennych losów, nie tylko sama walka ale to co się działo pomiędzy starciami jak i to jak wyglądał ich powrót po wojnę. Pacyfik to całkiem inna para kaloszy. ja tu nie widzę podobieństw do KB