No i jesteśmy po kolejnym już trzecim odcinku "wielkiego hitu" Pacyfik.
Od razu powiem że już tydzień temu po zwiastunie nie należało się spodziewać iż będzie to jakiś efektowny czy wystrzałowy odcinek. Dlatego Nawet nie nastawiałem się na żadne tego typu fajerwerki ale to co zobaczyłem przeszło moje najśmielsze oczekiwania.
Nasi chłopcy "amerykańce" wrócili z frontu wprost w ramiona pięknych dziewczyn i co ... no i nic. Dawno się tak nie wynudziłem.
Można zrobić tego typu odcinek w inny sposób ( i znów się kłania Kompania Braci ) ale żeby był nudny , nieciekawy i w ogólne nie wciągający to juz przesada.
Znowu kłania się brak ciekawych i wyrazistych postaci i dobrego scenariusza z porządnymi dialogami ale uwaga będzie lepiej.
A tego co wiem i widziałem zdjęcia będzie coś jakby lądowanie w Normandii tyle że na Pacyfiku i dużo wybuchów.
No właśnie skończyłem oglądać trzeci odcinek na http://yourlivecinema.tv/showpost.php?p=315 i wszystko gra, wersja dla ludzi z łączem 1Mbits i w 720p, napisy angielskie i polskie. Nie da się ukryć, że drugi odcinek był ciekawszy pod względem efektow specjalnych, co nie w żadnym wypadku nie znaczy, ze trzeci odcinek jest nudny... o to, to nie.
hmmm nie dziwie sie zalozycielowi tematu ze nie podoba mu sie ten serial;]
wedlug ciebie percy jackson to jeden z najlepszych filmow 2009 roku
pozdroooooooooooooooooo, kpina;/ podobno ten serial jest robiony na
podstawie opowiadan, histori samych zlonierzy wiec docznie to co sie dzieje
w serialu tak bylo, i tyle;] uj tam teraz z wykonaniem, ale tyle ludzi
pisze, neguje ten serial ze jest gorszy od KB ale prawda jest taka ze zaden
serial nigdy nie bedzie juz tak dobry jak KB i to fakt;] ja nie patrze na
ten serial przez pryzmat kompani jak to robi polowa ludzi i daltego dla
polowy osob jest kijowy, cieszmy sie ze chociaz ludzie chca, staraja sie
zeby jakies seriale o II WS wychodza;]
dla mnie odcinek bardzo dobry 8/10
a o samym odc:
hmmm jestem swiezo po obejrzeniu najnowszego odcinka i powiem ze sie nie
zawiodlem, bardzo dobry odcinek, szczegolnie przypadl mi go gusty Bob i
Stella, smutne troche, ale z drugiej strony nie ma sie co dziwic, bo czekac
na kogos kto moze nie wrocic, ciezko to;/ szkoda ze tak wykorzystali Johna,
dostal medal i dzieki temu bedzie obligacje sprzedawal, ale wal;/ fu*****
ameryka;/ i ost do dzisiaj nie wiem jak sie nazywa ten ktory na samym koncu
dostal wezwanie i mial zakazy od dziadka tej dziewczyny :) xd
przyblizenie postaci bylo, bo tego jakos brakowalo w tym serialu, jest
dobrze, teraz czekac tylko na nastepne odcinki
moja ocena 8/10
Hej ja nigdy nie powiedziałem ani nigdy nie napisałem że nie podoba mi się ten serial więc się pohamuj. Ja tylko uważam że to jak na razie dobry serial , a oczekiwania były znacznie większe.
Sama kampania reklamowa przerosła sam serial ( który z innych miniseriali po 3 tygodniach od premiery nadal był na pierwszych stronach - widać wielką kasę ).
Poza tym wiem jak już wyżej napisałem że na pewno się serial rozkręci.
Ale ja nadal jestem pod wrażeniem Kampanii Braci , może dlatego że dopiero miesiąc temu pierwszy raz ją obejrzałem i jak uważasz inaczej to proponuje sobie ją przypomnieć .
ja pieprze, co to mialo być? caly odcinek o tym jak posuwal jeden z drugim babeczki ;/ mogliby se darować to, pokazac w migawkach ze rzneli się, chlali i bawili, a nie robic caly odc. wynudzilem sie jak cholera...
oceniam na 2/10 bo nie tego szukam w serialu wojennym
Zmarnowana prawie godzina czasu. Były momenty, że chciałem przewinąć dalej. I znów napiszę, że niestety scenariusz słaby i nieprzemyślany. Dobra, to może i na czyichś wpomnieniach i faktach itp. ale dlaczego to jest tak nudnie napisane i pokazane. I znów zastrzeżenia do operatora kamery, czy musi być standart. Banalne zdjęcia. Typowe serialowe aktorstwo. Znów pełno wątków nie wiadomo po co, by jakoś zapchać czas, jak np. że wycinają sobie odciski, tak, jakby to nie było normalne dla żołnierza. W poprzednim rozwaliła mnie scena z gościem w czapce Mikołaja. Tak, nie wiadomo jak pokazać grudzień na Pacyfiku, to walniemy żołnierza w takiej czapce. A i tak wyszło im jakby oni spędzili tam kilka dni a nie miesięcy. I wybaczcie jeśli ktoś poczuje się urażony, ale jak ogladam ten serial, to coraz bardziej mam wrażenie, że jest on dla ludzi, którzy nie myślą. Nie, nie chodzi mi o to by zjechać ten serial, ale myślałem, że będzie on dobry, a nawet bardzo dobry, a jak dotąd ocinki są słabe. Następny odcinek obejrzę, jak naprawdę nie będe miał nic lepszego do roboty.
Wracam do oglądania "Grey's Anatomy", bo tam przynajmniej coś się dzieje.
0/10
Bardzo dobry odcinek!
W końcu można było poznać bohaterów (przynajmniej trochę). Z tego co wiem serial oparty jest na faktach i taki przestój w Melbourne miał miejsce, a poza tym to niezła pauza i urozmaicenie od zażynania się w dżungli.
Wydaje mi się ze serial jest przedstawiany w bardzo podobny sposób jak było to zrobione w KB że każdy odcinek opowiada o jednym z bohaterów tego serialu i np odc 1 to wiadomo wstęp itd odc 2 to bohaterska postawa Johna i to jego sylwetka jest na pierwszym planie no i odc 3 oczywiście Bob.
Mam nadzieje że kolejne odc przybliżą nam sylwetki innych bohaterów jak to było w KB a odcinek oceniam na 8/10
Nastąpiła poprawa. Bez strzelania twórcom idzie lepiej. Może powinni zabrać się za kręcenie melodramatów ;) Nawet ciekawy obraz stacjonujących Amerykanów w Melbourne po walkach w Guadalcanal. W sumie nic specjalnego, ale wreszcie jakaś sensowna historia się zaczęła, pierwsze emocje, pierwsze gęby do zapamiętania itp. Ocena naciągana na kredyt i na poczet przyszłych epizodów. 6/10