PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119673}

Pacyfik

The Pacific
2010
8,0 50 tys. ocen
8,0 10 1 50314
6,8 4 krytyków
Pacyfik
powrót do forum serialu Pacyfik

I jak opinie? Ja osobiście jestem trochę rozczarowany. Efekty, oprawa wizualna na bardzo wysokim poziomie... ale tylko to. Ani oczekiwanej ilości scen bitewnych nie ma, ani pod względem analizy psychologicznej nie jest to wg mnie arcydzieło. Aktorstwo- całkiem spoko, ale nic ponadto. Trudno jak na razie "wczuć się" w tych bohaterów.

ocenił(a) serial na 8
Larry2903

Hmmm... Po części się z Tobą zgadzam.
Uważam, że póki co to takie swego rodzaju wprowadzenie.
Patrząc na tytuły odcinków to dopiero teraz zaczną sie prawdziwe bitwy, mianowicie zdobywanie lotniska w Paleliu, potem przedarcie się przez wzgórza, sławna Iwo Jima i Okinawa.
W Band of Brothers natomiast akcja była prowadzona od samego początku...
Potem chwila przerwy, większa bitwa, a potem to już "dobitki", czyli to co mamy dotychczasowo w Pacific.
Co prawda inny front, ale równie krwawy.
Tak więc, ja sądze, że prawdziwe bitwy dopiero zobaczymy.
Patrząc pod pryzmatem Band of Brothers, to póki co można twierdzić, że Pacific jest słabszy, co nie znaczy, że gorszy :P
Ocenie całokształt po obejrzeniu całości.

Pozdrawiam!

DEViANT_PL

Właśnie o to chodzi- też mam odczucie "wstępu", a problem w tym że ten wstęp trwa już pół serialu. Niewykluczone, że się rozkręci- ale jak na razie mocny niedosyt.

ocenił(a) serial na 8
Larry2903

Po piątym odcinku odczuwasz niedosyt?

RhineHorn

Niedosyt z tego, co było dotychczas. Wydaje mi się, że to dosyć logiczne :) .

ocenił(a) serial na 8
Larry2903

Jeszcze walki będzie wystarczająco. Mam nadzieję, że Pacyfik nas nie zawiedzie. Szczerze nie widziałem w żadnym filmie tak efektownej sceny wojennej jak w tym odcinku. Pozdro

RhineHorn

No to nie widziałeś Szeregowca Ryana ;d

ocenił(a) serial na 8
bandofbrothers

Szeregowiec jest genialnym filmem pod każdym względem. Chodziło mi o efektowność, pracę kamery, efekty, po prostu zajebiście przedstawione lądowanie na Peleliu.