PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119673}

Pacyfik

The Pacific
2010
8,0 50 tys. ocen
8,0 10 1 50309
6,8 4 krytyków
Pacyfik
powrót do forum serialu Pacyfik

hamerykańskiej dobrotliwości na wojnie (oczywiście w filmach, bo w rzeczywistości wolą zmasakrować i zgwałcić kobiety i dzieci z jakiejś wioski w Wietnamie, albo poznęcać się nad irackimi jeńcami). Ale najbardziej w tym serialu rozwaliła mnie scena, jak koleś wszedł do japońskiej chaty, a tam leżała ranna kobieta i prosiła go, żeby ją dobił. A on, (zamiast np. dać jej morfinę) PRZYTULIŁ JĄ!
Naprawdę, z pewnością dzięki temu poszła do piekła dla skośnookich diabłów z uśmiechem na ustach...

ocenił(a) serial na 10
Giuseppe_Baldini

Wojna rządzi się swoimi prawami, a to tylko serial i śmieszne jest jakakolwiek postawa typu oni zabijali tych na wojnie i to było złe.
To samo z Hitlerem zabiła żydów i jaki to nie był zły (nie mówię że nie ale wojna to zło, nie?) a Stalin zabijał,torturował i wywoził po wojnie ale miał możliwość wprowadzenia propagandy i ukrywania faktów więc nikt nic nie wiedział, to dopiero jest zło. Ciekawi mnie tylko czemu zbrodnie wojenne są głośniejsze niż te np. komunistyczne po wojenne.

ocenił(a) serial na 10
Stahur

Porównywanie ofiar masowych eksterminacji w specjalnie do tego stworzonych " fabrykach" śmierci , do ofiar działań wojennych jest nico nie na miejscu. To dwie inne pary kaloszy. A co do zbrodni komunistycznych to są dwa aspekty. Pierwszy , kraje komunistyczne są(były) bardziej zacofane względem tzw. zachodu więc taki dżentelmen z zachodu sobie myśli to dzicy ludzie więc normalne ze se mordują . a drugie to to ze komuniści mordowali przeważnie swoich obywateli. Hitler zaczął mordować w sąsiednich krajach wiec się to światowej opinii publicznej nie podobało. to tak w ogromnym uproszeniu i uogólnieniu ;))

ocenił(a) serial na 10
polukr

Masz racje porównywanie obozów do działań wojennych trochę nie na miejscu, przepraszam. Ale nie zgodzę się że komuniści mordowali swoich obywateli mordowali ludzi i obywateli krajów które zdobyli i wprowadzili swój ustój a to co innego, i nie rozumiem o co ci chodzi z tymi ludźmi ze wschodu co ma do tego wszystkiego opinia krajów wschodnich ?

polukr

Przecież jak w Polsce ktoś był internowany to przeważnie już nie wracał!
(A Katyń?!!!)
Przecież Wujek Stalin "opiekował się" wszystkimi "swoimi" krajami tymi starszymi i nowszymi też.
Podobnie jak naziści - przecież obozy śmierci były dla mieszkańców już podbitych krajów!
Twój wniosek jest błędny.

ocenił(a) serial na 7
Stahur

Ja o głupkowatej scenie w serialu, a ty bredzisz jak potłuczony o Stalinie i Hitlerze, która zabiła Żydów (zła to kobieta była).

ocenił(a) serial na 10
Giuseppe_Baldini

Może troche nie zrozumiałem tematu :P

Stahur

Bo te komuchy jeszcze żyją , ciągną za sznurki i sie boją ! Pod mur i kulki w łeb

Giuseppe_Baldini

książki Eugene'a JESZCZE nie miałam okazji przeczytać, więc nie wiem czy się tak naprawdę wydarzyło czy była to fikcja dodana w celu większego dramatyzmu czy - powiedziałabym ponownej - przemiany tego bohatera --> tak czy siak nic nie wyklucza tego, że tak się mogło stać - gdybyśmy wszyscy robili zawsze dokładnie tak samo i przewidywalnie to dalej byśmy mieszkali w jaskiniach

ocenił(a) serial na 7
Malvy87

To gratuluje poprawy warunków mieszkaniowych.:P

Giuseppe_Baldini

rozumiem, że to znaczy że mieszkasz nadal w jaskini. współczucia.

ocenił(a) serial na 7
Malvy87

Ale za to jaka to jaskinia! Marmurowy apartament ponad 300 metrów i dzielę tylko z jednym niedźwiedziem!

Giuseppe_Baldini

DOBRE :D