PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122118
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

1x07 opinie

ocenił(a) serial na 6

No, wiec jak wam sie podobal 7 odcinek?
Moim zdaniem bardzo ciekawy, dobra akcja przede wszystkim, serial coraz bardziej sie rozkreca i nabiera tepa

SPOILER

Odcinek fajny, motyw z halloween dobrze sie wpasowal do calej sytuacji.
oczywiscie zal mi Vicky, nie nacieszyla sie byciem wampirem, chociaz sama nie chciala byc tym kim stworzyl ja Damon, no, ale jednak szkoda, ze tak szybko umarla i nie zobaczymy jej juz jako wampira. Sadze, ze to jak postapila nie bylo jedynie spowodowane glodem, ale i jej charakter dal sie we znaki.
Zaskoczyl mnie Damon-z pewnoscia, to co zrobil dla Jeremiego bylo szlachetne, ale tez nie zapominajmy, ze to w gruncie rzeczy jego wina...
No i Elena, i Stefan ... ehhh ;-) Cieszy mnie to, ze Elena jednak nie zrezygnuje z uczucia do niego, pomimo jaki ciezar musi w sobie nosic, bo wyobrazmy sobie siebie w takiej sytuacji-naprawde wymaga odwagi, no ale wiadomo-to tylko film/serial/ksiazka:p
Watek z Bonnie tez mi sie podoba i to cooooooraz bardziej;] jestem ciekawa jak rezyser ma zamiar rozwinac cala sytuacja huhu-juz nie moge sie doczekac jakie moce bedzie miala Bonnie:) - widac, ze Damon sie przestraszyl chcac jej zabrac naszyjnik i chyba juz sie domyslil kim jest Bonnie-Czy bedziemy mieli jakas konfrontacje wampiry vs czarownica?
Tego nie wiem, ale napewno bedzie ciekawie :D

ocenił(a) serial na 6
mad21a

Powiedz proszę gdzie obejrzałaś ten odcinek?
Please; )

ocenił(a) serial na 6
WhiteDemon

na darkwarez.pl ,nowe odcinki sa do sciagniecia zawsze na drugi dzien ;)

ocenił(a) serial na 10
mad21a

Ejj ja się zalogowałam tam na tej stronie i jakoś nie mogę tam wyszukać nic do ściągniecia ;/

ocenił(a) serial na 6
okamileczkao

logujesz sie, wchodzisz na zakladke/odnosnik szukaj u góry, wpisujesz "Vampire Diaries" i jest

okamileczkao

Jak się już zalogujesz, to wejdź w tego linka, to jest wątek dotyczący serialu i tu są wszystkie odcinki do ściągnięcia ;)http://darkwarez.pl/forum/viewtopic.php?t=1692146&postdays=0&postorder=asc&sta rt=0

sobsyla

Podaj gg :) Bo mam do ciebię "sprawę"

ocenił(a) serial na 6
mad21a

Dzięks, jesteś boska
....
....
....
Pozdro;)

ocenił(a) serial na 10
WhiteDemon

Dziękuje :)
Naprawde mi pomogłaś :))

mad21a

Hej. Nie oglądałam jeszcze żadnego odcinka ale jestem zakochana w tej książce :love: .

Mogła byś podać mi swój nr. gg lub jak masz to skypa?

ocenił(a) serial na 8
mad21a

I tak oto kilka panienek z tematu potrafi zrobić totalny syf. Brawo dziewczynki. Aż mi się odechciało komentować odcinek. Będę oglądała dalej serial, ale daję sobie spokój z tym forum. Szkoda nerwów i czasu.

ocenił(a) serial na 10
Divine

Zupełnie się z Tobą zgadzam , jeśli jest temat -opinie , to piszcie opinie , a wiadomości możecie sobie w innym temacie przekazywać .

ocenił(a) serial na 8
Divine

teraz Cię popieram, chociaż wcześniej uważałam, że przesadzasz, Divine, ale masz rację. totalny burdel się zrobił w tym temacie, jak i na forum.
co do odcinka- najlepszy jak do tej pory. scena z Vick po prostu genialna. nie spodziewalam się takiego obrotu sprawy, chociaż wg spoilera miała zginąć.
świetny odcinek.

ocenił(a) serial na 4
Divine

Mogą, mogą, ale to i tak nic w porównaniu z forum tłajlajtu czu njó món - tam to dopiero jest CHLEW. nic, tylko zagrzebać głęboko w piachu:

http://www.youtube.com/watch?v=Mbp3b7uehx0

ocenił(a) serial na 3
mad21a

Bardzo fajny odcinek;)
Teraz powiem "sweet Damon"..

mad21a

Boski odcinek! No i czekam na następny. Ksiązka też świetna.

ocenił(a) serial na 9
mad21a

mi się podobał, choć jakoś mniej niż poprzednie
ale fajnie że było u nich Halloween :P
szybko się skończyła sprawa z Vicky
Stefan stracił trochę w oczach Eleny jak jej odmówił, a Damon wie jak wykorzystać sytuację
śmieszny był Damon jak "flirtował" z matką Caroline
ciekawa sprawa z Bonnie i naszyjnikiem/ talizmanem
o mogłaby być akcja wampiry kontra czarownice

lauretka

Elo wszystkim...
Oczywiście co odcinek, to lepszy... XD też mnie trochę bulwersuje zaśmiecanie tematów... forum zresztą też...
a odcinek...
hahaha... nareszcie Damon górą (u Eleny, no bo sympatię większości widzów zdobył już dawno)... XD oby tak dalej... a poza...
WAMPIRÓW PRZYBYWA, A LUDZI UBYWA... (promo 8 odc) tak trochę żal mi Vicky... i ciekawa jestem co wymyślą, no się znaczy jakie kłamstwo, że jej nie ma... no bo przecież morderstwa nie upozorują nie?

ocenił(a) serial na 8
lauretka

Damon chyba raczej flirtował z matką Tylera, a nie Caroline. czyż nie?

ocenił(a) serial na 6
Goha24

racja, to byla matka Tylera :) ciekawe czy tatus i mamusia zgina, bo jak tak patrze na Damona to wydaje mi sie, ze duzo czasu im nie zostalo;d

ocenił(a) serial na 8
Goha24

Hej;) Powiem tak: Bardzo podobał mi się ten odcinek dużo akcji przede wszystkim!
-Podobało mi się jak damon zachował się w stosunku do jeremego
-Myślałam że vicki ugryzła elene i byłoby wtedy wiecej akcji no ale dobra i tak było ciekawie
-dobrą zrobili charakteryzację jej zwłok xP było to bardzo przekonujące że jest już trupem
-Wątek z Bonnie również był przyzwoity, ciekawe czy ten kamień będzie miał jakieś konkretne moce
-Fajnie zrobili otoczenie, tzn halloween
-Szkoda mi było Matta ponieważ naprawde jest dobrym bratem
-I na jedno cieszę się ze zabili vicki ponieważ zapewne zrobiłaby jeszcze większy w przyszłosci burdel
I ogólnie z niecierpliwością czekam na następny odcinek;)

ocenił(a) serial na 9
gryzeldunia

Popieram md21a i gryzeldunię. Również uważam, że 'burmistrzowym' za wiele czasu nie pozostało ;-). Chociaż dziwnie by było, gdyby szybko zakończyli sprawę, może się rozwinąć ciekawy wątek. A tak to już Vicky nie ma, ich by nie było, jeszcze tylko zabić Caroline i Bonnie i koniec serialu, a tak to jakaś akcja będzie. ;-) Cieszę się, że akcja tak mocno odbiega od książki. Serial jest zdecydowanie od niej lepszy =].

Jak myślicie jak wytłumaczą zniknięcie Vicky? I kim może być owa Loxi (?)? Myślicie, że to moze być taki jakby zamiennik na powracającą Catherine?

lauretka

to nie była matka Caroline, tylko Tylera. Matka Caroline jest szeryfem i ma byłego męża geja;-)

ocenił(a) serial na 3
mad21a

Zwolnij Biedronko bo przez Ciebie robi sie syf na tym forum!

ocenił(a) serial na 3
mad21a

Mam pytanie nie dotyczące tematu, z góry przepraszam :) :
Gdzie faktycznie jest kręcony serial VD ?

Cattheriine

W ciekawostkach jest napisane: Odcinek pilotażowy serialu był filmowany w Vancouver (Kanada), natomiast pozostałe odcinki w Atlancie, Covington oraz w Monroe (Georgia, USA).

ocenił(a) serial na 7
Cattheriine

http://www.filmweb.pl/f502112/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w,2009/ciekawostki

ocenił(a) serial na 7
engiLo

Ach ten filmweb, odpowiedzi koleżanki wyżej nie było widać, dopóki nie napisałam posta :/

ocenił(a) serial na 9
engiLo

Heh i ja chciałam odpowiedzieć.

Z tą werbeną to ciekawe pytanie. Ale wydaje mi się, że na tym przyjęciu nie pili. Ale być może Tyler pił ją dawno lub mało. Albo po prostu błąd ;)

Cattheriine

wnerwiają mnie teksty typu "że będzie tak jak z Twilightem" itd itp... Zazwyczaj mówią tak byłe fanki bądź pseudoantyfani... Tęsknie do czasów, kiedy wiele książek (w tym właśnie i Twilight) nie było znanych. Ha! Jak 3 lata temu przeczytałam 1 tom i proponowałam go innym, to ludzie patrzyli na mnie i myśleli: "O, to ta, co czyta książki o wampirach... Straszne...". A teraz te same puściutkie nastolatki to czytają... Tęsknię do czasów, kiedy pytałam się: "Czytałaś..." i ludzie zawsze przeczyli... A teraz albo dziewczyny mdleją na samo wspomnienie Edwarda (jak moja znajoma, która na lekcje zrobiła płytę z utworami pewnego kompozytora, a na okładkę dała zdjęcie... pattinsona...:/) albo krytykuje do od góry do dołu. Szczerze takich ludzi nie lubię...
obawiam się, że niedługo "House of night" i wiele innych książek podzieli los biednego Zmierzchu... Aż szkoda będzie na to patrzeć...

a tu macie miejsce kręcenia VD - http://www.imdb.com/title/tt1405406/locations
na przyszłość, wszystkie informacje na temat filmów są na imdb.com więc radzę użyć wyszukiwarki Google:P

Luelle

He...
W kręgu moich znajomych jeszcze pok temu n nikt nie słyszał o zmierzchu... dopiero po wejściu filmu na ekrany zaczęły się ochy i achy... ale i tak nie wiele osób sięgnęło po książki...
A tak nawiasem to VD wcale nie jest podobne do sagi zmierzchu... jest takie bardziej naturalne (niewyidealizowane) ale skoro niekurzy tak uważają, to się nie będę sprzeczać, każdy ma swoje zdanie i ja się nie zamierzam z nikim kłócić...
a poza... co żałujecie serialowi sukcesu?? czy o co innego wam chodzi...??
Film to film, a serial to serial i zawsze będą różnice...

ocenił(a) serial na 9
Venedka

Osobiście uważam, że VD jest lepszy. A właściwie to nie, inaczej: z tych dwóch wybrałabym VD, ponieważ bardziej mi się podoba. Ale w sumie ciężko powiedzieć, który jest lepszy, bo są to zupełnie inne opowieści.

I skoro wszystkich (lub większość) denerwuje porównywanie tych dwóch sag to po prostu tego nie róbmy? :) To forum jest dla fanów VD i pozostańmy przy tym temacie.

laurrier

nie tyle, że dla fanów (ponieważ fanką VD NIE JESTEM xD), jak dla osób, które serial oglądają:P

ocenił(a) serial na 9
Luelle

No może być :P byleby z forum o VD nie zrobiło się forum o "Zmierzchu". Porównywać je proponuje w jakimś osobnym temacie specjalnie do tego stworzonym. ;p

Tymczasem chciałabym się dowiedzieć, czy ma ktoś może jakieś teorie dot. owej werbeny spożytej/nie spożytej przez Tylera i to, czy zapamięta sytuację, gdy Vicky go zaatakowała? ^^