TYLER POWRACA DO MYSTIC FALLS – Elena i Damon wyjeżdżają razem aby upewnić się, że Jeremy jest bezpieczny w Denver. [Pragną również] sprawdzić czy jego wyjątkowe zdolności mogą pomóc ujawnić informację na temat rodowodu starych wampirów, która jest im potrzebna. Dowiedzenie się, że Jeremy spotyka się z nieodpowiednimi ludźmi nie zajmuje im długo. Zarówno Stefan jak i Klaus sięgają po ekstremalne środki podczas poszukiwań zaginionej broni. Caroline jest podekscytowana gdy Tyler powraca do miasteczka. Tyler szybko jednak zaczyna podejrzewać, że coś działo się między Caroline i Klausem. Matt ma mnóstwo pracy próbując sprawić aby Rebekah była zajęta organizowaniem nadchodzącej szkolnej potańcówki stylizowanej na lata 20.
Promo: http://www.youtube.com/watch?v=x7nw_3D6Kv8&feature=player_embedded
Ja odcinek oglądałam dwa razy,prócz nocnego seansu,a tą scenę http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=vXbXNCKEYak nie potrafię powiedzieć ile razy,ale podejrzewam,że ponad sto :D
Jakoś się nie dziwię...oczekują SOLIDNEGO pociągnięcia tego motywu do końca tego sezonu a nie jednej marnej scenki na zakończenie.
po 2 sezonach flaków z olejem...
A wiadomo już coś na temat 4 sezonu?
Z żalem bo z żalem ale wydaje mi się, że Elena będzie zakochana w Damonie na zabój ale mimo to i tak go uśmiercą i wtedy wróci do Stefka...
Spoilery na 4 sezon są jeszcze bardzo niejasne.Wiemy tylko,że pojawi się jakiś nowy wróg,podobno gorszy od Klausa :D A co do naszego trójkąta,to tu masz najnowsze spoilery http://www.ndobrev.pl/?p=12535
Nie mogą zabić Damona.... :( Ja nie widzę jej powrotu do Stefana,to byłoby jak jakiś potężny krok w tył,a ona potrzebuje iść naprzód,wydorośleć w końcu.Sztefyn,to taka licealna miłostka,a uczucie do Damona jest czymś o wiele poważniejszym :)
Wiem, że serial niewiele ma wspólnego z książką ale jednak to jest szkielet..Nie wiem jak się kończy książka bo w (chyba) 4 tomie Elena zaczęła lewitować i mieć skrzydła więc rzuciłam książką w kąt xd Nie mniej jednak wydaje mi się, że Damon ginie na końcu :c
Ja nie dokończyłam czytać pierwszego tomu(styl pisania mnie odrzucił) i nie wiem za bardzo jak to tam było w tych książkach.Wiem tylko tyle ile wyczytałam tu na forum,a ludzie mówią,że serial bardzo odbiega od książki,i dobrze :D Ktoś gdzieś chyba pisał,że w najnowszej części Damon będzie człowiekiem?
W książce to wszystko jakieś takie poplątane jest :D
Te najnowsze spojlery dotyczą finału 3 sezonu i trochę 4?
Z wypowiedzi Iana wynika (tak mi się wydaje), że wybierze jednak Stefana w finale 3 sezonu.
A w ogóle o co mu chodzi z tym "jak Damon umrze" ?
Mnie się wydaje,że Ian tylko tak gada.Nie może nam niczego zdradzić,więc namieszał nam tylko w głowach.Nie umrze,za wcześnie jeszcze na taki ruch scenarzystów.
Ostatnio coraz mniej spoilerów się sprawdza.Trzeba być dobrej myśli,co do tej wypowiedzi Iana :D
Domyślam się, że przed 4 sezonem nie umrze ale zaczynam się bać o Delene..nawet PO 19 odcinku
Spokojnie :D
W następnym odcinku będzie tylko Stelenowy taniec.Ja jestem teraz bardzo optymistycznie nastawiona.W najgorszym przypadku,Elena nie wybierze żadnego,ale w 4 sezonie będzie musiała być z Damonem.Dziś było widać,że nie może mu się oprzeć :D
Ja tez byłam strasznie zawiedziona tym snem w 3x18 ale zobacz co dziś dostaliśmy :)
http://24.media.tumblr.com/tumblr_m2soerzN8d1r2i5q2o1_500.gif Zaczęło się od niewinnego smyrania rączki,a skończyło się tak namiętnie,ach gdyby nie Jer.... :D
Ja nie wytrzymam do 2 xd
Nie no nie przesadzajmy..taka determinacja..pasja..zaangażowanie. Po prostu jakby wszystkie emocje tłumione przez 3 sezony.
Nie zepsuują. Nie mogą ;D
Przychodź na forum,to Cię zagadamy i wytrzymasz :D
Taak,masz rację,zgadzam się ze wszystkim.Długo na to czekaliśmy.
Staram się być na forum w wolnych chwilach..ale ostatnio nie mam ich za wiele..matura zbliża się wielkimi krokami :D
Matura,no to rozumiem Cię doskonale.Ja mam już ją zza sobą.
Jeszcze trochę i będziesz miała ją z głowy.Trzymam kciuki za jak najlepszy wynik :))
Odcinek fajny, jak się wciągnęłam to ani się nie obejrzałam a już był koniec :)
Florence i Delena = piękne połączenie :) fajnie, że wybrali tą piosenkę bo ją też bardzo lubię :) strasznie się bałam, że znowu to będzie jakaś ściema a tu proszę kiss był :) podobało mi się w jaki sposób nagrali tą scenę :) te powiewające włosy Eleny :) Do tego te ich spojrzenia w motelu :) No ale co z tego, że Elenka sama pocałowała Damona skoro potem znowu go zgnoiła...spodziewałam się, ze odpowie "nie wiem". Jestem na nią mega wściekła:/
Sceny bijatyk: Kol vs Damon i Stefan vs Alaric...obie "parki" zaszalały, podobały mi się te sceny pomimo tego, że były strasznie brutalne w szczególności w przypadku Stefana i Alaricka. No ale bicie poskutkowało bo złe alter ego Ricka się ujawniło i już wiadomo gdzie jest kołek. Tak wogóle to ten drugi Alarick jest świetny aczkolwiek przerażający. Ta ostatnia scena świetna bo wogóle się niespodziewałam, że Ester po śmierci (po której nie rozpaczałam a wręcz się cieszyłam) jeszcze będzie mieszała. Jak Rebekah wlazła do tej jaskini to sobie pomyślałam "WTF?! przecież żaden wampir tam nie może wejść to jakim cudem ona weszła?!" :) no to teraz już wiadomo. Pozostaje jeszcze jedno pytanie: co ona z tym kołkiem zrobi? bo raczej z zabijania dzieci jeszcze nie zrezygnowała...
Forwoood <3 nareszcie :) strasznie mi ich brakowało, Tyler już jest normalny także jestem zadowolona :)
"Znów jesteś dobrym Stefciem. Kontrolujesz się.", "Gdzie jesteśmy? Na granicy zadupia z wygnajewem, gdzie nie znajdzie nas Kol." xD haha kocham Damona za tą jego ironię :)
Fajna była też akcja jak Matt i Caroline "kłócili się" przed Rebekah :) jakież było dla mnie zaskoczenie jak się okazało że to fake :) A Reb dalej leci na Matta, jak się uśmiechnęła jak wysiadła z jego auta przed domem.
"Bez względu na to,|co zrobię, by ją odzyskać...walcząc z żądzą krwi, próbując odzyskać dawne życie...nie ma to żadnego znaczenia, jeśli czuje coś do kogoś innego." - fajnie to Stefek powiedział, tak szczerze. Do tej pory wiedział, ze to Damon darzy uczuciem Elenę a teraz ona jego też (chociaż sama zainteresowania o tym NIE WIE ale my wiemy swoje ;)). Haha a jak się oburzył jak usłyszał od Damona, że z Eleną jest w motelu:P
No i Rose <3 moja ulubienica :) heh tej fryzury dalej ścierpieć nie mogłam, ale kolor włosów jakiś taki fajniejszy :) A jak Damon ładnie opowiadał o tym śnie, który zapewnił jej przed śmiercią :) piękne to było :)
Heh a Klaus cały czas w tym odcinku pojawiał się tak znienacka ;) też na plus :) ale tego, ze tknął Ricka mu nie daruję :(
A za tydzień potańcówka dekadencka :)
Zgadam się co do oburzenia Stefka w sprawie motelu xd miałam wtedy kpiący uśmieszek na ustach xd
Co do ironii i humoru Damona..niestety Delena trochę ucięła tą jego stronę. Ostatnio oglądałam sceny z 1 sezonu..i teraz to już nie to co kiedyś..
Podpisuję się pod wszystkim, co napisałaś :)
Co do deleny i sceny w motelu: to było duuużo więcej niż oczekiwałam. Parę razy jak oglądałam byłam już pewna że to koniec "tej sceny" i nie będzie żadnego pocałunku (nie mówiąc już o takim, jaki był)
Najpierw były spojrzenia E na D, potem on przyszedł do łóżka - wtedy już było u mnie "wow, wspaniała delenowa scena!"
Potem rozmowa: jeszcze większy zachwyt!
Elena się odwraca: "no dobra, ale do tej pory było już dużo DE, nie ma co narzekać... i tak będzie co potem w kółko oglądać na yt"
Ale ale, to nie koniec: potem ręce: "cute!"
Elena wychodzi: "No dobra, to musiało się kiedyś skończyć, ale i tak było śliczne", Damon za Eleną, E ledwo się powstrzymuje i BUM!
NIESAMOWITA scena :)
Wiem, że wyszło totalnie chaotycznie, ale (jak większości, zapewne) trochę ciężko mi się uspokoić tuż po obejrzeniu odcinka ;)
Jeremy przypakował :D wydaje mi sie taki bardziej muskularny niz przedtem ;p
Czekałam na Delenową scene taaaak długo i wkońcu była<3
Odcinek nieco pokręcony ale podobał mi sie ;)
Fajny odcinek i scena Delenowa- piekna:)
Niestety wiedzialam ze Elena w konuc sie wycofa!
Wycofała się,ale może tylko na chwilkę?Przez cały sezon biegała za Stefanem,a nie rzuciła się na niego ani razu.Ba,nigdy się tak na niego nie rzuciła,nawet jak byli razem :D
Jestem dobrej myśli i wierzę w to,że Elena wybierze Damona :)
ano, nie rzucala sie tak na stefka i dobrze. ale wszyscy sie zachwycacie delenowa scena, ze wiecej niz sie spodziewaliscie, ze super. dla mnie wlasnie za malo. jak sie zlapali w lozku za rece myslalam, ze isie w koncu zapomną bez reszty; ale w glebi duszy wiedzialam, ze bedzie jakieś "ale", ze ona znowu jak zwykle sie wycofa i to wlaśnie było banalne - mogła choć raz nas zaskoczyć, bo cofki się każdy spodziewał....taa, wycofała się, żeby się potem efektownie na niego rzucic? słabe. jer rzeczywiście przypakowal...to juz nie bylo takie rozczarowanie małego braciszka w scenie jak ich nakrył, taki dojrzalszy się wydawal.
Musieli na siłę przedłużyć ten wątek..
Prawdopodobnie gdyby nie Jer...ja np s trakcie sceny spodziewałam się, że wylądują w łóżku xd ..a tu Jer.
nie rozumiem czemu wszyscy chcą Deleny....przecież to tylko serial;p moim zdaniem pierwsza miłośc( spełniona miłość i udana) zawsze zostaje w sercu....do końca życia, więc myślę że Elena zawsze będzie kochać Stefana.
A tak poza tym to mi jest obojętne z kim będzie gdyż to tylko fikcja..;p
1 interesujacy odcinek TEGO SEZONU... to co działo sie miedzy Eleną i Damonem to po prostu bajka!! :))))))))))))))))
Ale koniec tez mnie zszokowal... to ze ester przejeła ciało Rebeki... SZOK :))
Szkoda że dopiero końcówka sezonu robi się ciekawa ;]
Myślę, że to kwestia zaangażowania w serial :) Angażując się w pewnym stopniu zżywasz się z bohaterami i wyrabiasz swoje poglądy na temat jak dalej powinny potoczyć się ich losy :)
masz dużo racji:) mam już 24 lata, a seriale nałogowo ogladam ściągając z internetu już 7 lat i chyba już po prostu tyle widziałam, że zostawiam wszystko w rękach scenarzystów i nie oczekuje jakiś konkretnych wydarzeń, jestem tylko ciekawa czy w ogóle ktoś tu jest za Steleną? Bo jak widzę wszyscy fani tego seriali są za Deleną, nie wiem czy to kwestia tego że Elena i Damon są parą w realu czy jak;p
raczej kwestia samego Damona...przynajmniej w moim przypadku tak jest ;)
Sama Elena jakoś mnie nie zachwyca, natomiast postać Damona uwielbiam i wkurza mnie, że ciągle dostaje w dupe w tym serialu.
Czemu akurat Elena i Damon..hm..pasują do siebie, uzupełniają się na wzajem (w serialu oczywiście) przez te 3 sezony odbierałam ich relacje dokładnie tak jak określiła to Rose w ostatnim odcinku. Uważam, że jest to bardzo fajne i dlatego im kibicuje :D .. To, że są parą w rzeczywistości niewiele ma z tym wspólnego..jedynie im może być łatwiej odgrywać sceny miłosne :P
Co do Steleny..tak nie ma nic ładnego ani poruszającego ten typ miłości jest oklepany we wszystkich serialach i komediach romantycznych..w stylu "Cześć. Kocham cię. Możesz się jeszcze raz przedstawić?" :)
Ale się rozpisałam xd
Kol był boski w tym odcinku! :D Ale Caroline mnie rozwaliła totalnie jak powiedziała do Rebeki coś w stylu, że nie sypia z kim popadnie, to pomyślałam sobie WTF? xd przecież Caroline już chyba spała z połową męskich bohaterów w tym serialu.
Ja sądzę,że w finale Elena podejmie decyzję,że żadnego z nich nie wybiera,bo kocha ich obu.Takie rozwiązania były już w paru serialach i myślę,że niestety najbardziej jest to prawdopodobne :) Będą odwlekać chwilę,aż Elena i Damon się spikną ile się da.Póki co trzeba karmić jakoś widzów np.pocałunkiem takim prawdziwym po prawie 3 sezonach :/
Zdjęcie z kolejnego odcinka
http://sezon.s3.amazonaws.com/2012/04/vampiredamon00.jpg
pod tytułem "Czego boi się Damon?"
W zapowiedzi 3x20 przeczytałam, że to Caroline namawia Elenę żeby poszła na bal ze Stefanem..
Biorąc pod uwagę jej wypowiedź na temat Damona i jej tępego wielkołaczka teraz ona będzie na czele opozycji Damonowej.
"Damon ma w dupie mojego chłopaka więc nie możesz z nim być. Idź ze Stefkiem, Damon to zło wrodzone"
szkoda chłopa..
Ja się przyznaję - oglądam tylko dla postaci Damona, chociaż nie mam pojęcia czemu zmienili mu fryz po kilku odcinkach 1 sezonu..na początku miał taki rozczochrany i wyglądał o niebo lepiej, bardziej zadziornie xd
był i taki moment xd co ty taka negatywnie nastawiona jesteś? Ja przetrwałam 6 sezonów "Lost" ii byłam wytrwała nawet w 3 sezonie który po za ostatnimi 2 odcinkami był beznadziejny.
Strasznie się rozczarowałam i jestem na siebie wkurzona, ze dalam sie nabrac. A serial zaczyna byc jak Plotkara wiec no comment
nie no, do obecnej plotkary jednak trochę mu brakuje, zwłaszcza po najnowszym odcinku ;p aż tak źle z wampirami jeszcze nie jest... jak to dobrze, że Elena nie biega za Stefanem i nie mówi mu cierpiącym głosem, jak to go kocha i zawsze będzie go kochać ;p ;p
Ja gossip sobie odpusciłam od jakiś 3 odcinków, widok Dana i Blair odebrał mi wszelką ochotę na ten serial
haha, jak to wszystko zależy od punktu widzenia..ja np byłam zadowolona ze związku Dana i B. Męczyła mnie natomiast relacja B-Ch, która się bezlitośnie ciągnęła przez 5 sezonów i B, która wymyślała 150 argumentów dla których nie może z nim być.
Widzę że ktoś tu się swietnie bawi. Nie oglądnełam ani jednego odcinka Plotkary
ale jak widze we fragmentach bogate dzieciaczki wystrojone jak stare lampucery o inteligencji konika polnego z mniemaniem co to nie ja i wszystkim mam zaśmieci to mam ochote orzygać ekran
owszem :P ale to już zależy od punktu widzenia :P Gossip Girl u mnie agresji nie wywołuje :D