Tak mi teraz przyszło do głowy. Damon zmieniła matkę Eleny (nie pamiętam jej imienia) w wampira.
Byli kochankami. A teraz z tym samym facetem w związku jest Elena i też z nim sypia. To jest dziwne.
Jak "moda na sukces".
No! W końcu ktoś powiedział to na głos;)
Te delenowe sprawy są zwykle zamiatane pod dywanik, hyhy.
E tam to co się dzieje w OUAT to dopiero moda na sukces, kto ogląda ten wie jakie zagmatwane jest tam drzewo genealogiczne :D Co do TVD to Kath była prababką Eleny i obaj bracia z nią spali a potem z Eleną więc przykład Isobel mnie nie zaskoczył ;P
A gdzie jest powiedziane, że Kath była prababka Eleny? Doppelgangery nie muszą być ze sobą spokrewnione.
W odcinku 9 drugiego sezonu było to powiedziane i chyba też wspomniane przy okazji odkrycia adopcji Eleny, kiedy znalazła się jej matka Isobel było chyba coś na temat tego że była potomkinią Petrovy. Widać nieuważnie oglądałaś.
Dokładnie ale teraz wszędzie taka praktyka w Once upon a time to dopiero jest pokręcone ale serial super mimo to. Pozdrawiam :)
wystarczy spojrzeć na to drzewko http://pl.wikipedia.org/wiki/Plik:Drzewo_rodzinne_w_OUaT_5.png
hihi sama legenda wymaga niezłego głowkowania :)
Ale samo drzewo genealogiczne Emmy jest proste. No i nikt tam nie spał z tą sama osobą z którą spał jakiś przodek. Regina i Emma spotykały się co prawda z Grachamem ale o ile mi wiadomo Emma z nim nie sypiała, a pyzatym w momencie w którym kręciły z nim nie wiedziały kim są dla siebie (w sensie Regina jest poniekąd babką Emmy, bo adoptowała Śnieżkę). A w VD Elena wie, że jej matka i prababka spała z Damonem.
Chodzi ci o sam seks, mnie to jakoś nie bulwersuje znam film gdzie trzy pokolenia kobiet miały tego samego mężczyznę - http://www.filmweb.pl/Z.Ust.Do.Ust
i jest tam to fajnie ujęte, bynajmniej nie jakoś obleśnie. Co do OUAT to dla mnie sytuacja Emmy flirtującej z Hookiem, który był partnerem matki faceta z którym Emma miała dziecko jest co najmniej dziwne. Mimo, że Emma nie spała z Hookiem, to wierze że kiedy do tego dojdzie to twórcy nie będą mieli z tym problemu.
Ba Elena wie ponadto, że jej babka spała też ze Stefanem. Stefan to nawet spał z Katherine już po poznaniu Eleny, czego nie zrobił Damon. Wiem wiem powiesz zaraz, że tylko dlatego iż Kath odrzuciła Damona w 2x01, ale znane są też sceny w których Damon wyrzuca z łóżka półnagą Katherine. Dla mnie na jej miejscu dużo gorsze do zniesienia byłby fakt, że połowa kobiet z MF spała z Damonem, w tym najlepsza przyjaciółka i prawie mama ex-chłopaka LOL