PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121920
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Tak mi teraz przyszło do głowy. Damon zmieniła matkę Eleny (nie pamiętam jej imienia) w wampira.
Byli kochankami. A teraz z tym samym facetem w związku jest Elena i też z nim sypia. To jest dziwne.
Jak "moda na sukces".

ocenił(a) serial na 6
sybilla_filmweb

No! W końcu ktoś powiedział to na głos;)
Te delenowe sprawy są zwykle zamiatane pod dywanik, hyhy.

ocenił(a) serial na 8
sybilla_filmweb

E tam to co się dzieje w OUAT to dopiero moda na sukces, kto ogląda ten wie jakie zagmatwane jest tam drzewo genealogiczne :D Co do TVD to Kath była prababką Eleny i obaj bracia z nią spali a potem z Eleną więc przykład Isobel mnie nie zaskoczył ;P

ocenił(a) serial na 8
sesze

A gdzie jest powiedziane, że Kath była prababka Eleny? Doppelgangery nie muszą być ze sobą spokrewnione.

ocenił(a) serial na 8
sybilla_filmweb

W odcinku 9 drugiego sezonu było to powiedziane i chyba też wspomniane przy okazji odkrycia adopcji Eleny, kiedy znalazła się jej matka Isobel było chyba coś na temat tego że była potomkinią Petrovy. Widać nieuważnie oglądałaś.

ocenił(a) serial na 8
sesze

Nie pamiętam tego. No to ich relacje są jeszcze bardziej pokopane. :)

ocenił(a) serial na 8
sybilla_filmweb

Dokładnie ale teraz wszędzie taka praktyka w Once upon a time to dopiero jest pokręcone ale serial super mimo to. Pozdrawiam :)

ocenił(a) serial na 8
sesze

Mam zaległych 6 odcinków w OUAT. Widzę, że mam co nadrabiać. :)

ocenił(a) serial na 8
sybilla_filmweb

wystarczy spojrzeć na to drzewko http://pl.wikipedia.org/wiki/Plik:Drzewo_rodzinne_w_OUaT_5.png
hihi sama legenda wymaga niezłego głowkowania :)

ocenił(a) serial na 8
sesze

Ale samo drzewo genealogiczne Emmy jest proste. No i nikt tam nie spał z tą sama osobą z którą spał jakiś przodek. Regina i Emma spotykały się co prawda z Grachamem ale o ile mi wiadomo Emma z nim nie sypiała, a pyzatym w momencie w którym kręciły z nim nie wiedziały kim są dla siebie (w sensie Regina jest poniekąd babką Emmy, bo adoptowała Śnieżkę). A w VD Elena wie, że jej matka i prababka spała z Damonem.

ocenił(a) serial na 8
sybilla_filmweb

Chodzi ci o sam seks, mnie to jakoś nie bulwersuje znam film gdzie trzy pokolenia kobiet miały tego samego mężczyznę - http://www.filmweb.pl/Z.Ust.Do.Ust
i jest tam to fajnie ujęte, bynajmniej nie jakoś obleśnie. Co do OUAT to dla mnie sytuacja Emmy flirtującej z Hookiem, który był partnerem matki faceta z którym Emma miała dziecko jest co najmniej dziwne. Mimo, że Emma nie spała z Hookiem, to wierze że kiedy do tego dojdzie to twórcy nie będą mieli z tym problemu.

ocenił(a) serial na 8
sybilla_filmweb

Ba Elena wie ponadto, że jej babka spała też ze Stefanem. Stefan to nawet spał z Katherine już po poznaniu Eleny, czego nie zrobił Damon. Wiem wiem powiesz zaraz, że tylko dlatego iż Kath odrzuciła Damona w 2x01, ale znane są też sceny w których Damon wyrzuca z łóżka półnagą Katherine. Dla mnie na jej miejscu dużo gorsze do zniesienia byłby fakt, że połowa kobiet z MF spała z Damonem, w tym najlepsza przyjaciółka i prawie mama ex-chłopaka LOL

sybilla_filmweb

Jeżeli to jest dziwne to obejrzyj Borgiów albo Grę o tron:)

ocenił(a) serial na 8
alien_2

Wiem że to jest nawet historyczne. Ba, nawet mam podobny przypadek wśród znajomych(tylko najpierw była córka, potem matka). Ale niemniej nie uważam żeby to było normalne.
*P.S. i przepraszam za błąd - teraz zauważyłam że napisałam że "Damon zamieniła" zamiast "Damon zamienił".