PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121975
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Jest o nim jakaś wzmianka w książce? czemu Masonowi tak na nim zależy ? myślicie że pomagał Richardowi( bo chyba tak miał na imię ojciec Tylera nie jestem pewien do końca sorry za pomyłkę ;) powstrzymywać przemianę ? albo panować nad sobą??? jakieś pomysły ??? Coś mi się wydaje że będziemy mieli starcie dwóch wilkołaków. Tyler się zbuntuje i skopie wujaszkowi tyłek.

ocenił(a) serial na 10
bastet21

Z tego co zrozumialam to Tyler musialby kogos zabic zeby stac sie wilkolakiem...Moze Mason bedzie chcial zabic Damona,Tyler sie wstawi i sam go zabije i w ten sposob "aktywuje" klatwe. To tylko takie tam moje gdybania,nie czytalam ksiazki, wiec jest to moja pierwsza opcja jaka przyszla mi na mysl,ale sadze, ze predzej czy pozniej Tyler bedzie wilkolakiem.

Ollka89

będzie będzie... w książce jest...

ale książki się nie trzymają...
np. Caroline
Caroline w książce jest opętana a w serialu wampirem
w książce jest wrogiem Eleny... [ale kiedys były przyjaciółkami] zobaczymy zobaczymy

Ollka89

A może ten kamień jakoś chroni,minimalizuje tą transformację przy pełni Księżyca?

Ewcia78

taka moja wersja jest^^^
b burmistrz go miał.... musiał duuuużo znaczyć
a gdyby się ludzie dowiedzieli...

filmyitylkoto

No Caroline chyba jednak będzie sługusem i skończy się przyjaźń forever.

Ewcia78

zobaczy się... :P

filmyitylkoto

Mogą zrobić też tak, że albo ją uśmiercą albo znów będą słitaśnymi psiapsiółami z Eleną. Tylko czy Kaśka na to pozwoli ? Jak stwierdził sam Stefek - ona lubi mieć wokół siebie ludzi od czarnej roboty :). Nie wybaczy Car niesubordynacji.

bastet21

Myślę że ten kamień księżycowy jest takim jakby odpowiednikiem lapis - lazuli wampirów. Pozwoli kontrolować choć częściowo przemianę albo ją całkowicie powstrzymać. W książce żadnego kamienia dla wilkołaków ale wszyscy wiemy w jakim stopniu reżyserzy trzymają się książki.