PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121965
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Nowy Nowy!

ocenił(a) serial na 10

Witam wszystkich, postanowilam zalozyc nowy watek. Co myslicie na temat osmego sezonu? Czego Wam w nim brakuje i jakich postaci?

ocenił(a) serial na 6
angel94_filmweb

Chyba wszystkiego ;) odcinek 8x08, który został wyemitowany po przerwie w ten weekend to chyba jakieś nieporozumienie. Tak grzać kotleta to już chyba bardziej nie można. Wgle ciężko mi było wyłapac o co tak naprawde chodziło w tym odcinku. Szukaja czegoś, ale po co i na co?! Wszyscy narzekali na Elene, a jak Eleny zabrakło to serial strasznie poleciał, zresztą leciał w dół już od 5 sezonu, ale to co sie tam teraz dzieje to istna masakra. Przez pierwszą połowę ogladalam setny raz ciemną wersje Damona, teraz przez druga połowe sezonu bede ogladać setny raz ciemna wersje Stefana, a wątek poboczny to nawet nie wiem co to.

ocenił(a) serial na 10
Arlett_a

Chyba podpisze sie pod tym co napisalas..musze sie zgodzić. Jak nie zly Damion to znowu zly Stefan.. ile mozna? Fakt faktem, ze przez sentyment do pierwszych sezonów ogladam serial do konca, o właśnie Elena, wiekszosc byla zadowolona ze jej nie ma, no ale raczej TVD lepiej bez niej nie wygladaja..

ocenił(a) serial na 10
angel94_filmweb

Moj ulubiony serial, ale uważam, że od 6 sezonu jest tak średnio. Brakuje mi tutaj takich ciekawych przygód, jak w sezonach 1-4. Wtedy sie działo, odcinek zawsze sprawiał, że chciało się oglądać zaraz kolejny odcinek. Emocje. Chciałabym żeby była Katerina i Elena, oraz mogliby się pojawić jak najszybciej Mikaelson'owie. Jakiś mały wątek, mimo, że są teraz "w innym świecie", nie wiem jak to nazwać, ale jak ktoś ogląda "The Originals", to wie o co chodzi. Te syreny mi jakoś nie podpadły. Są czarne charaktery, które są mega, ale syrena mi sie nie podoba. Czekam na Nine... Mam nadzieję, że sie pojawi, bo ostatnio była pytana o TVD i wyglądało to, jakby jednak coś było na rzeczy. Od sezonu 6 w górę, wolę wszystkie części książek z tej serii.

ocenił(a) serial na 10
karola3366

Tez mam nadzieję, ze pojawi sie jak najszybciej :)

karola3366

Nina oficjalnie potwierdziła na swoim Intagramie że wystąpi w 16 odcinki (czyli ostatnim). Zawsze coś : )

angel94_filmweb

Jak na razie 8 sezon, na pewno jest lepszy od 7...ale mimo wszystko w porównaniu z sezonami 1-3, to jest bardzo słabo :/

ocenił(a) serial na 8
pianaa13

Gdzie oglądałaś najnowszy odcinek? Bo odkąd zawiesili kinomana nie mogę znaleźć żadnej fajnej stronki za darmo :(

breakeven

Polecam filiser,pl odcinki pojawiają się bardzo szybko, zazwyczaj kilka godzin po premierze, a dzień później są już napisy :)

ocenił(a) serial na 8
pianaa13

Dziękuję bardzo za pomoc! :)

ocenił(a) serial na 10
pianaa13

Tak, ja tez tutaj zawsze ogladam :)

ocenił(a) serial na 10
breakeven

Na alltube,tv też są napisy na następny dzień, nawet jeśli ktoś woli oglądać z lektorem, to i on jest, ale na niego trzeba tydzień czekać. :/ Dlatego ja korzystam z napisów, mimo, że od odcinka 3-7 oglądałam z lektorem, to ostatnio już nie wytrzymałam z czekaniem.

angel94_filmweb

Jest mi ktoś w stanie przypomnieć, co się stało z tym naszyjnikiem Eleny, że Caroline go ostatnio wzięła nie wiem skąd i dała Damonowi?

ocenił(a) serial na 8
Anka1122

Stefan dał ten naszyjnik Elenie (z werbeną) żeby chronić ją przed wampirami, zauroczeniem i Damonem. Potem gdy Elena zmieniła się w wampira już go nie potrzebowała. I teraz Caroline dała go Damonowi, żeby mu przypomnieć jak to było ją mieć.
Stefan jako rozpruwacz się o tym dowiedział i kazał Damonowi udowodnić, że Elena już nic dla niego nie znaczy, więc Damon go wyrzucił przez szybę, ale potem wrócił y go odszukać :)

breakeven

To wiem, kto i po co :) Tylko chodzi mi o to, czy Elena nadal go miała, chociaż nie nosiła? Skąd go Caroline wzięła teraz, żeby dać Damonowi?

ocenił(a) serial na 8
Anka1122

Miała go jako pamiątkę po prostu :) wzięła go z rzeczy Eleny

breakeven

O to mi chodziło. Dzięki :)

angel94_filmweb

OFICJALNE INFO: Nina Dobrev wraca do serialu jako Elena...ale prawdopodobnie pojawi się tylko w 16 odcinku :/

ocenił(a) serial na 8
pianaa13

zajebiście! Delena endgame<3

ocenił(a) serial na 10
pianaa13

Właśnie wczoraj zobaczyłam tę informacje u Niny, a następnie u TVD i TO. Masakra, tak się ucieszyłam. Może dała zdjęcie tylko ze scenariuszem do 16 odcinka, żeby więcej nie wydać, a może po prostu będzie tylko w tym jednym odcinku. Tak czy siak dobre i to. Z niecierpliwością będę czekać, ale to dopiero w marcu... :(

ocenił(a) serial na 10
karola3366

Damon wyrwał serce syrenie a potem ona nagle uczyła w szkole historii ? Czy coś przespałam?

ocenił(a) serial na 10
lillabez

Tak było.

lillabez

Tak, bo było powiedziane, że Sybil dogadała się z Cadem tak, że puszcza ją wolno w zamian za Damona i Stefana, ale zostawia jej nieśmiertelność. Więc mimo tego, że Damon wyrwał jej serce, to wstała ;)

ocenił(a) serial na 10
pianaa13

Wow, dzięki za info że Elena na chwilę wróci. :D Jestem ciekawa co dalej!

ocenił(a) serial na 10
angel94_filmweb

Podobno w tym najnowszym odcinku (10), podczas gdy Caroline i Bonnie będą w umyśle Damona, mają spotkać tam Tylera i szeryf Forbes.

ocenił(a) serial na 10
karola3366

Jestem właśnie po obejrzeniu i... co jak co, ale najlepszy odcinek 8 sezonu! Tyle znajomych twarzy... Odcinek wzruszający. Cieszę się z powodu Damona i Bonnie. :')))

ocenił(a) serial na 6
karola3366

Fakt, trzeba to przyznać, ze ten odcinek udał im się bardzo dobrze, ale wiemy z jakich względów, stare twarze, relacje Damona i Bonnie, Damon znów z człowieczeństwem i współpraca jako taka ;)

ocenił(a) serial na 10
Arlett_a

Tak, w koncu ta relacja pomiedzy nimi wrocila :) piekny list, super odcinek :) odbiegne troche od tego tematu, pomozecie mi wyjasnic jak to jest z tym lekarstwem na vampiryzm ? Miala byc jedna dawka, dostala ja Katherina, później wziela Elena a teraz Bonnie zastanawia sie czy dac ja Enzo, no nie ogarniam tego :P

ocenił(a) serial na 6
angel94_filmweb

A ja myślalam, ze tu chodzi o to aby napisać się krwi Eleny, ale chyba jednak muszą mieć gdzieś jakaś fiolkę z lekarstwem :D

ocenił(a) serial na 10
Arlett_a

Ten wątek z lekarstwem jest bezensu. Miała być tylko jedna fiolka a tymczasem pojawiają się co jakiś czas nowe

ocenił(a) serial na 6
Agata_933

Ogólnie juz mało co ma sens w tym serialu niestety

ocenił(a) serial na 10
Arlett_a

dokładnie.

ocenił(a) serial na 10
angel94_filmweb

Nie pomysleli też o konsekwencjach. Enzo ma koło 400 lat, Katherine po zażyciu lekarstwa zaczęła się starzeć i szybko umarła, z nim będzie tak samo. Epic Love szybko się skończy
Tylko z Eleną było wszystko w porządku bo cały czas miała te 17/18 lat

ocenił(a) serial na 10
Agata_933

Czy ktoś oglądał już nowy 11-sty odcinek?

ocenił(a) serial na 10
Wiolus1988

Ja. Enzo nie żyje, a Bonnie wstrzyknęła Stefanowi lekarstwo na wampiryzm ...

ocenił(a) serial na 10
Agata_933

Masakra.. ogladalam tez. Jak oni mogli usmiercic Enzo? Jak? Szkoda mi Binnie, caly czas ten sam los.. czy ona nigdy nie będzie szczesliwa?

ocenił(a) serial na 10
angel94_filmweb

W zapowiedzi nowego odcinka pokazali, że wraca Kai i była jeszcze zawarta informacja, że jeszcze ktoś wróci. Może akurat Enzo :-)

ocenił(a) serial na 10
Wiolus1988

oby :)