Temat dotyczący pierwotnych- otwarty na wszelkie pytania i dyskusje.
Przedstawię parę swoich pytań.
Jak myślicie, jak powstały wampiry? El powiedział, że to skomplikowane, więc chyba nie zaczęło się to od zwykłego ugryzienia, napicia się krwi i zabicia człowieka...
A i nie rozumiem jednej rzeczy. Tym najpierwotniejszym wampirem jest Klaus- dlaczego nie El albo reszta z ich rodzeństwa? I w takim razie po co mu był potrzebny doppelganger(czy jakoś tak) i kamień księżycowy? Kiedy Katherine była w grobowcu, powiedziała Elenie, że klątwa słońca i księżyca została zawiązana na kamieniu i przy krwi Petrovej. Tak samo było w przypadku Klausa? I dlaczego akurat na tym rodzie?
Wiem, że trochę tych pytań jest, ale mam jeszcze jedno. El powiedział, że Klaus jest najsłabszy przy pełni. Ale skoro jego wilkołactwo jest 'uwięzione' to jakim cudem może być słabszy?
Hę? What are you talking about ? :P
Mi chodzi o ten krzyk kiedy Damon zabija Jerego. Jest taki sam. Przecież rozszerzony zwiastun "The Last Day" to zlepek starych i nowych fragmentów serialu.
W zwiastunie jak Klaus mówił do Damona żeby nie spieprzył sprawy a potem Alaric do niego - spieprzysz to prawda.?
To mnie rozwala xd
ok ja lecę trzymajcie sie ciepło.
Do jutra ( o ile będziecie bo ja na pewno) :D
papa ;*
Taa, słyszałam krzyk w książce, uuu :P
Chociażby ten krzyk Eleny. "What did you do?" też pewnie było tylko tak zmontowali żeby nabrać że to nowe. Ciumkanie Steleny w 0:29.
Ironia ? ;)
Nie ma tego dużo, ale jednak jest. Może i bym coś jeszcze wyłapała gdyby nie to że wszystko szybko mija.
Ile można stosować motyw ze schodami... ziew ;)
To może Ty się przenieś na inne forum? ^^
Zdarza mi się narzekać jak każdemu więc nie rozumiem o co Ci chodzi. Nie podoba się, to nie czytaj i mi nie odpisuj. Easy ;]
Nie przypominam sobie żebym gdzieś pisała o schodach.
O krzyku Eleny wspomniałam raz, ale najwidoczniej nikt nie przeczytał.
I to ja się czepiam ludzi bez powodu;d Dobre...
Nikt nie mówi że się czepiasz ludzi bez powodu. Zakończmy dyskusje na ten temat :P mówmy o Wampirach :D
Z tego co tu widzę to od mojego odejścia dużo się o wampirach nie gadało wiec nawet nie mam do czego się przyczepić ;D
Teoria @wilkszary jest bardzo prawdopodobna i wydaje mi się, że mam pomysł jak rozwiać wątpliwości co do dwojakiej natury Klausa. otóż, moim zdaniem matka Klausa zdradziła swojego męża z wilkołakiem, urodził się Klaus, potem została na nich rzucona jakaś tam klątwa i wtedy mogło wyjść, że Klaus jest synem wilkołaka, no bo wg teorii wilkaszarego klątwa aktywowała się po popełnionej zbrodni, tak samo jest z wilkołactwem, w pełni wilkiem stajesz się gdy kogoś zabijesz. To by miało sens. A co do tego, że Klaus jest najstarszym pierwotnym, to może po prostu on jako pierwszy aktywował klątwę?;)
Prawdopodobnie Elijah i Klaus są wampirami tak samo długo, jednak Klaus jest o tych parę lat starszy, bo się pierwszy urodził. :P
Ale jakim cudem czarownica mogła rzucić na nich urok, skoro pierwszym nadprzyrodzonym stworzeniem był wilkołak, a później wampir?
Czary chyba nie są normalną formą rozrywki, więc i wróżki są nadprzyrodzone : B
No ale czary to jednak trochę co innego. Czarownica to nie nadprzyrodzone stworzenie, tylko człowiek obdarzony pewnymi zdolnościami:P Przynajmniej dla mnie :)
Jak nie wyjaśnią tego wszystkiego do końca sezonu, to się chyba wścieknę!:P
Co do powstania pierwotnych to może legendy ludowe rozwieją wątpliwości.
(Wikipedia) Zmarły mógł się przeistoczyć w wampira z różnych przyczyn. Stawali się wampirami ludzie, których za życia ktoś przeklął; zmarli śmiercią gwałtowną; ci których zwłoki sprofanowano lub krtórzy nie zostali pochowani przez swoich bliskich tylko porzuceni.
Pierwotni nie są potomkami żadnej klątwy. Ich matka po stracie jednego dziecka (jak dobrze pamiętam to chyba wilkołak go zagryzł po przemianie) nie chciała stracić reszty, a że była czarownicą, rzuciła czar aby jej dzieci stały się wampirami, później trzeba było spalić drzewo, które rosło na środku ich osady, bo do rytuału był kawalek potrzebny, że tylko on może ich zabić. Klaus jest hybrydą, bo jego matka zdradziła ojca reszty rodzeństwa z wilkołakiem :)
dzięki za sprostowanie z tym zabitym pierwszym pierwotnym : )
Ciekawi mnie wpis na wikipedii o Silasie :
Silas - najpotężniejsza istota na ziemi, stanowi śmiertelne zagrożenie nawet dla Pierwotnych. Czarodziej, który dwa tysiące lat temu stworzył zaklęcie nieśmiertelności i stał się pierwszym, niezniszczalnym wampirem. Uwięziony przez swoją przyjaciółkę, która zabiła jego ukochaną. Uwolniony za sprawą Kateriny. Jego ostatecznym celem jest śmierć - chce umrzeć, aby połączyć się z kobietą, którą kochał. Wcześniej jednak musi odzyskać lekarstwo i zniszczyć Drugą Stronę (miejsce, gdzie trafiają nadnaturalni po śmierci), gdyż jego ukochana zmarła jeszcze przed jej utworzeniem. Zniszczenie Drugiej Strony ma spowodować powrót wszystkich, którzy tam trafili (Jeremy, Anna, Rose, Alaric, Mikael, Esther, Kol, Finn itp.).
"Silas - najpotężniejsza istota na ziemi"
Znając życie ( i pomysły Plec), to okaże się wkrótce, że jest ktoś jeszcze silniejszy od Silasa, a potem pojawi się trzy razy silniejszy... I tak bez końca :D
hehe no ten ostatni wpis jest mocny ale dosadny....
jak w drugim sezonie pojawiał się Klaus to tam pada zdanie że nic nie może go zabić po uwolnieniu klątwy.... a potem jest kołek z białego dębu itp..... nagle jego matka zmienia Alarica w super wampira lepszego od Klausa..... teraz Silas.....
na końcu będzie wampir który powstał razem ze stworzeniem świata i ma super mega wypasiony grobowiec w którym spoczywa