PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121920
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów
ocenił(a) serial na 4
tequila_s

Obejrzałam. Oglądam ten serial tylko dla Klausa.
Kurde, jak powiedział do Caroline-jedź ze mną do Nowego Orleanu to sobie myślę babo- jak ja bym była na Twoim miejscu to bym powiedziała: bierz mnie gdzie chcesz, rób ze mną co chcesz, zabij mnie, nie obchodzi mnie to, najważniejsze, że będą to najpiękniejsze chwile mojego życia ;D
Dlaczego go nie byłooooo...

ocenił(a) serial na 7
Gabriielle

Odcinek strasznie nudny. Jak dla mnie to chyba najgorszy z całego sezonu.
Czekałam aż Elena włączy człowieczeństwo . Włączyła i jakoś kompletnie mnie to obeszło . I jeszcze ten pomysł z zabiciem Katherine . Znaczy rozumiem że może i jak dla niej to dobre rozwiązanie i może sobie trochę za nią pobiegać z kołkiem ale jeżeli jej się uda to naprawdę przestane to oglądać bo to już byłoby niedorzeczne .
Caroline ... co do niej to aż brak mi słów . Jest wampirem a zachowywała się jakby była małą dziewczynką .
Bracia Salvatorovie to nie maja innych tematów jak Elena .
Siles ... odkąd pojawił sie w serialu nie przeraża jakoś strasznie tak jak na przykład pojawienie się pierwotnych w serialu . Nie wiem może dlatego że cały wątek z jego udziałem jest przyćmiewany przez problemy biednej Eleny i przez to traci na warotści.

ocenił(a) serial na 8
Gabriielle

Odcinek o dziwo podobał mi się. To zapewne wynik niewielkiego natężenia pewnych drażniących elementów scenariusza, które ostatnio powtarzają się nagminnie.

Elena - po raz pierwszy od dłuższego czasu jej postać nie irytowała mnie (tzn. nie aż tak bardzo jak ostatnio). Trochę ją Salvatorowie sponiewierali, ona trochę popyskowała. To było do przewidzenia. Jedyne co mi się nie podobało to to ciągłe akceptowane braku uczuć w stosunku do Damona. Wiadomo jak to się skończy. Na koniec Elena stwierdzi, że jednak Damona kocha bardzo bardzo i w ogóle to jeszcze bardziej. Normalnie niesamowite zaskoczenie będzie. Taa...

Stefan - jak już ten cały bajzel się skończy to mam nadzieję, że odzyska poczucie własnej godności i oleje całą tą Delenę. Ileż można latać za jedną pokręconą idiotką i jej obecnym czy może raczej przyszłym fagasem.

Rebekah - ta wciąż tylko o jednym. Biedactwo nie dostało serem słabizny więc postanowiło przykleić się do lokalnego zupełnie przeciętnego chłopaczka. W sumie może przez te tysiąc lat życia nie miała okazji takowych spotkać. To pewnie przez te postoje w trumnie.

Matt - lubię kolesia ale jego relacje z Beksą to jeden wielki absurd (coś jak Klaroline). Przyznam, że nieco zaskoczył mnie moment gdy Damon nadwyrężył mu główkę. Nie domyśliłem się zawczasu, że ma pierścień. Z drugiej strony strasznie to żenujące kiedy Damon non stop tak nim poniewiera (u Donovan'ów to chyba rodzinne).

Katherine - jedna prośba: nie umieraj. W miarę możliwości po postu pokierszuj Pannę Hiporytkę Elenę, a potem w nogi.

ocenił(a) serial na 9
HomeBird

Ja uważam, że odcinek był świetny. Pierwszy raz od bardzo dawna nie opuściłam ani minuty ;)

ocenił(a) serial na 7
anetka71

dla mnie to był jeden z najnudniejszych odcinków sezonu....
jak zwykle Elenka w roli głównej.
dziwny wątek Silas Caroline....
Bonnie zaczyna wkurzać....
slaby odcinek