PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122240
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

To jakas kpina?

ocenił(a) serial na 3

To jest jeden z najmniej ciekawych seriali jaki widzialem. Chcialem tutaj zasiegnac wiedzy czy ktokolwiek widzi jakis sens w tym badziewiu a tutaj ocena 8 jestem zawiedziony

użytkownik usunięty
Pokus89

Opinię po ilu odcinkach? Trzech?

ocenił(a) serial na 3

6-8 jakos tak:) wiec arguemnty ze sie rozkrecie do mne nie trafiaja;) Wy lubicie ja nie :) zdziwilo mnie to tylko bo to serial jakich wiele a ma lepsza ocene od tych "wielu"

użytkownik usunięty
Pokus89

bo ja wiem czy jakich wiele, ja tam dużo oglądam ,ale mało mnie interesuje, ostatnio nowe: The Cape - nuda, V - nuda, mało jest naprawdę seriali które interesują coraz bardziej i bardziej,

użytkownik usunięty
Pokus89

no to jak nawet połowy nie obejrzałeś to nic dziwnego. Tylko nie rozumiem po co nadal tu siedzisz i jęczysz. Nie podoba się to zacznij oglądać coś nowego,a nóż ci się spodoba. VD to świetny serial, ale docenia się go bardziej z czasem.

Pokus89

Nie oglądałam jeszcze tego serialu, więc trudno mi go ocenić. No cóż, każdy lubi co innego. Dlatego na szczęście mamy wiele gatunków filmowych wśród których znajdą się odpowiednie zarówno dla tak wyrafinowanych widzów jak `Pan jak i też te dla szalonych nastolatek.

Pokus89

Uważam że serial jest fajny ;)) Bardzo wciągający ciągle się czeka na następny odcinek. Druga seria bardziej mi się podoba. A ty pewnie obejrzałeś pare pierwszych odcinków które nie porywają jakoś strasznie więc może poczekaj na rozwinięcie akcji??;> Jednak zawsze twierdzę, że każdy może mieć swoje zdanie więc spoko
A i do kolegi który mówił o normach to jest fantasty każdy może widzieć wampiry jak chce. Uważam że świecące wampiri w Zmierzchu to porażka, ale co w Pamiętnikach jest taiego co nagina "fakty" o wampirach?? To że mają te pierścienie?? Ja uważam to za dobry pomysł :)
I prawda jest taka że mogę sobie napisać książkę o różowych, świecących sweet Wampirach, a i tak nie popełnię jakiejś zbrodni... Bo ja je tak mogę widzieć. Pozdrawiam :)

ocenił(a) serial na 10
kara02

święta racja:) nie ma to jak narzekac ze ktos opisal wampiry inaczej niz ktos kilka czy kilkadziesiąt lat wczesniej. pewnie jakby ich swiat zostal przedstawiony identycznie jak w Drakuli czy Wywiadzie z wampirem to by plakali ze plagiat. ludziom nie dogodzisz

ocenił(a) serial na 6
amyz

ok, pomalujemy gostka na zielono, w świetle księżyca będzie się świecić na czerwono, dorobimy wróżkowe skrzydełka i też będzie wampirem... odżywiającym się fasolą

kanony po coś są, aby właśnie nie wprowadzać w błąd czytelnika/widza - drobne różnice w obrębie danej kultury (porównajcie nasze wąpierze z azjatyckimi chociażby ;)) są dopuszczalne

dla mnie póki wampir nie świeci się jak kula dyskotekowa w świetle dnia by pokazać że jest jeszcze piękniejszym i zajebistszym (a Meyer pisała, że Edek ma nawet zajebisty oddech [!!]) - jest ok
czy używa pierścienia czy smaruje się kremem z filtrem 50000 (Blade się kłania) czy sprzedaje duszę (rpg Wampir: Mroczne Wieki) - nie ważne. ważne, że jak mu się zabierze te duperele to spłonie w świetle dnia :]

(choć dziwnym było w 6 odcinku gdy Damon biegał po chacie bez pierścienia, słońce prześwitywało i nic mu się nie stało - tak jakby zapomnieli przypomnieć aktorowi żeby unikał strug światła ;))

Pokus89

Jedni lubią "Modę na sukces" inni przepadają za "Pamiętnikami Wampirów" . Jeśli ktoś wczuje się w serial nie widać niedociągnięć. Jeśli się komuś serial nie spodobał, proszę, aby nie obrażał aktorów, scenariusza i innych tego typu elementów serialu, gdyż ma on swoich wiernych fanów, których na prawdę boli to co mówicie.

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem