PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122090
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Nie mogę w to uwierzyć. Ale szybko minęło te 8 lat! Jestem z TVD od samego początku, więc bardzo ciężko było mi się pożegnać z serialem. Koniec pewnej epoki w moim życiu :(

Jak podsumowujecie finał sezonu? I ogólnie cały serial?
Stefan nigdy nie był moim ulubieńcem, ale mimo wszystko szkoda, że zmarł. Brakowało mi jakiejś bardziej emocjonalnej sceny powitania Damona i Eleny. Czekali na siebie 4 lata, a tu żadnej chemii.
Podobało mi się przesłanie, żeby żyć pełnią życia, bo na końcu drogi znajdziemy spokój i tych, których kochamy. Jedyne co mi się nie spodobało, to to, że po śmierci nie było już sceny Eleny i Damona, tylko każdy poszedł "do swoich". Szkoda, ze jakimś sposobem nie przywrócili Enzo, bo Bonnie zasługuje na szczęśliwe życie po tym wszystkim co przeszła...
Swoją drogą ciekawe co z Caroline? Po śmierci przyjaciół została sama. Może zawita w Nowym Orleanie? W końcu motyw Klausa się pojawił... Mam nadzieję na Klaroline <3
Podsumowując, serial jest (a może należy już pisać był?) jednym z moich ulubionych. Szkoda, że historia się kończy, ale lepsze to, niż dalsze ciągniecie tego w nieskończoność.

ocenił(a) serial na 1
breakeven

czy ktoś może mi wytłumaczyć o co chodziło w ostatnim odcinku? kto zmarł? Prócz Stefana i Enzo? I co miało znaczyć ostatnie ujecie Eleny i Damona?

ocenił(a) serial na 8
mrowka1504

po x latach Elena i Damon też zmarli i spotkali się ze swoimi bliskimi :)

ocenił(a) serial na 1
breakeven

??? co??? ale jak to? dziwne to wszystko. Ale cóż :) Po TVD mogę się wszystkiego spodziewać. Myślałam chociaż, że Elena doczeka się dzieci...

ocenił(a) serial na 8
mrowka1504

Zmienili się w ludzi i mieli dzieci (wspomniano o tym w Legacies)

ocenił(a) serial na 1
breakeven

aha, to jedna rzecz mnie zastanawia... skoro Damon został człowiekiem to jak mógł jeszcze przeżyć kilka lat? Pamiętam jak Stefan i Katharina ludźmi zostali to szybko zaczęli umierać?

użytkownik usunięty
mrowka1504

bo lekarstwo nie opuscilo krwiobiegu Damona, a u Kat i Stef tak

ocenił(a) serial na 1
mrowka1504

Co??? Elena i Damon umarli??? Jak to możliwe?? Przecież byli wampirami nieśmiertelnymi;( już nawet nie pamiętam , że Stefan umarł tak bardzo przeżywałam każdy odcinek i każdy sezon ,tyle czasu minęło a ja mam wciąż Delene przed oczami,Bonnie i wszystkich...
Nie oglądałam nigdy The Oryginals , tylko wszystkie sezony ukochanych Pamiętników wampirów , więc czy ktoś może mi napisać czy naprawdę Elena i Damon jeszcze żyją w tym serialu Wampiry dziedzictwo? ...ktoś napisał ,że mają potomstwo?

ocenił(a) serial na 1
Monica_7

W wampiry dziedzictwo, była zmianka że nadal żyją. Chociaż ciężko mi to zrozumieć skoro, końcówka finału wygląda dla mnie inaczej. Jeżeli Damon żył to dlaczego widzimy go razem ze Stefanem, skoro ten umarł? Jak dla mnie finał 8 sezonu był nie przemyślany, jak zresztą wszystkie odcinki od 4 sezonu...