PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121926
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

*Damooooon :'''''''''''(. Jeśli już musiała umrzeć, dlaczego nie umarł razem z Eleną : (
*Tyler nie jest wampirem, czy to znaczy, że Elena, Stefan itede. też?
*Za dużo się działo, jak zwykle kilka niedokończonych wątków
*Jaka była idea wprowadzania Silasa na 2 minuty?
*Damon : (
*No i Lexi mogła wrócić.

ocenił(a) serial na 7
beta_00

Nadal są. Tyler wrócił dobycia wilkołakiem, bo umarł na terenie Mystic Falls i mu się cofnęło bycie hybrydą ;)

Psia_Jucha

Aha : )
Ciekawe też dlaczego nie przywrócili Jenny.

beta_00

Dlaczego w ogóle jej nie pokazali (? )często zdarzało się, że pokazywali Rica ale Jenny nie.

ocenił(a) serial na 8
pinkcasso

Jenny nie przywrócili, bo ona nie trafiła na Drugą Stronę, tylko zaznała spokoju. Pod koniec 2 sezonu Stefan czy ktoś tam tak mówił:)

ocenił(a) serial na 10
pinkcasso

gdzieś czytałam, że to dlatego, że Jenna odnalazła spokój, bo nikogo nie zabiła czy coś takiego i, że Ester o tym mówiła

beta_00

Przecież Jenna umarła jako człowiek. Więc niby jak mogłą wrócić, wracali tylko "magiczni" :) Czy coś pomyliłam?

kajah6_filmweb

Klaus przemienił ją w wampira w 2x21 , żeby jego klątwa się spełniła. Zaraz potem ją zabił

ocenił(a) serial na 8
Psia_Jucha

Elena i Damon też umarli na terenie Mystic Falls, wiec teoretycznie Elena powinna być człowiekiem..

dissappeared

Ale oni umarli jako wampiry, jak jechali ona pośpieszała Damona, żeby umarli będąc wampirami. No a Tyler gdy został wrzucony na teren Mystic Falls, to cofnął mu się wampiryzm i został tylko wilkołakiem.

ocenił(a) serial na 8
beta_00

Chyba pierwszy raz w tym sezonie się popłakałam:P Właśnie ciągle się zastanawiam czy Stefan i Elena też są ludźmi... wydaje mi się, że nie, skoro umarli jako wampiry. Mam nadzieję, że w 6 sezonie będzie się dużo więcej działo niż w tym i powróci ten dawny klimat:) Co do Silasa, podał Bonnie to zaklęcie, które później powtarzała Liv, tak mi się chyba wydaje. Mam nadzieję, że Damona przywrócą. No i szkoda, że Lexi nie wróciła, może odegra jeszcze jakąś rolę, bo wydaje mi się, że trafiła do tego samego miejsca co Damon i Bonnie. Pozdrawiam:)

Moira22

Ja też płakałam jak nigdy. A żeby mnie poruszyć trzeba wiele, szczególnie jeśli chodzi o seriale/filmy.
Cały dzień miałam straszny humor. Dopiero teraz moja siostra mi go poprawiła :D

Moira22

Zakończenie było takie, że w następnym sezonie może się dziać naprawdę wiele. Według mnie Damon wróci. Po za tym gdzieś słyszałam, że ma on podpisany kontrakt na dwa kolejne sezony.

ocenił(a) serial na 10
Moira22

Płakałam na tym odcinku jak dziecko :) i na poprzednim na Stefan umarł. Mam nadzieję, że szybko będzie kolejny sezon. Uwielbiam ten serial

ocenił(a) serial na 10
beta_00

A ja mam pytanie na koniec filmu w tle była piosenka znacie tytuł ??? Wtedy kiedy bonnie z damonem znikali...

ocenił(a) serial na 6
nick6

Birdy-Wings

ocenił(a) serial na 10
_Evangeline_

Dziękuję :)

ocenił(a) serial na 10
beta_00

czy Damon odszedł na dobre ???? ożywią go czy to koniec ?

ocenił(a) serial na 8
MrsVampire

omg, na pewno ich przywrócą. dowiemy się z czasem. nie wiem po co mieliby robić 6 sezon gdyby tak nie było, ja bym tego wtedy nie oglądała bo plzz. coś wymyślą. ciekawe jest to, że podobnie było w książce (ciekawe czy jako jedyna tutaj przeczytałam owe), tyle że Damon z Bonnie trafili do innego świata przez jakiś portal. Zauważyłam, że sięgają serialowcowe scenariusze do książki co jakiś czas, może teraz też to zrobią.

ocenił(a) serial na 10
pissedchupacabra

aha , Hmm inny świat czyli Niebo?

ocenił(a) serial na 8
MrsVampire

nie, to był taki mroczny świat. nie pamiętam dokładnie już wszystkiego, ale to był świat z którego dało się wrócić, może w serialu się tam ożywią i wrócą. zobaczymy co wymyśla. nie ma żadnego zabijania Damona bo wściekłe fanki rozniosłyby studio.

pissedchupacabra

to był mroczny wymiar, do którego trafił stefan (ale nie pamiętam dlaczego, jakaś afera z tymi dziwnymi stworzonkami kitsune była chyba :P), a damon i bonnie przedostali się za pomocą jakiejś magicznej kuli, żeby go znaleźć i wrócić z nim :P można tego było dokonać przez portal, którego pilnował strażnik sage :P w książce to oni strasznie wymyślali... elena aniołem ze skrzydłami zniszczenia, damon człowiekiem, masakra :D do której części książki dotarłaś tak w ogóle? :>

ocenił(a) serial na 8
Najki_90

no, pamiętam już, kitsune wywiedli Stefana tam, bo dali mi fałszywy cynk, że tam stanie się człowiekiem, a tak naprawdę uwięzili go gdzieś, gdzie umierał. potem się różne rzeczy działy i nie będę już spojerować:D. Przeczytałam wszystkie napisane przez L.J, tej reszty co napisał najęty koleś nie zamierzam :3 no ale musisz przyznać, że podobnie to wyglądało, ta dwójka razem gdzieś się teleportuje. jestem pewna, że ich nie uśmiercą, zwłaszcza Damona więc coś w tym musi być :d

pissedchupacabra

co do książek ghostwritera ostatnio z czystej ciekawości dorwałam pierwszą (Fantom) i w sumie żałuję... L.J. zakończyła serię pozostawiając naszej wyobraźni wolną drogę, a w tym Fantomie to nic pożytecznego w zasadzie nie przeczytałam :P ale wracając do tematu... mam nadzieję, że skoro autorka nie zabiła Damona, to scenarzyści też nam tego nie zrobią :D zresztą... wszystkie byśmy się pewnie załamały i nikt - nawet grupa super sexownych facetów - by nam go nie zastąpiła :P hahaha

ocenił(a) serial na 8
Najki_90

true story :D Damona nie da się zastąpić, on w sumie tworzy ten serial więc to byłby cios poniżej pasa. i dla nich i dla nas. :3 pamiętam co się działo jak Rowling zabiła Dumbledora, chyba nie chcą takiego hejta od zwolenników Damona jak wtedy ona dostała:d

pissedchupacabra

W książce trafili oni do Mrocznego Wymiaru, który był jakby równoległym światem, z którego w każdym momencie mogli wrócić, zresztą byli tam dwa razy, Damon tam umarł ratując Bonnie, a Elena wybrała Stefana i za pomocą aniołów, wróciła do życia sprzed swojej śmierci i przemiany. Ale ostatni rozdział pokazywał, że Damon jednak żyje, a co dalej to nie wiem, bo skończyłam na czwartej części, tych pisanych przez ghostwrittera nie czytałam. W ogóle, jak dla mnie to tylko pierwsza księga była dobra.

ocenił(a) serial na 8
kathrina357

no tak tak, i zgadzam się. do Mroku było spoko. następne to widać było, że pisała kolejne dlatego, że wróciła zajawka na wampiry, starczy zobaczyć roki wydania;d Mrok wyszedł 1994 i na tym miał być koniec, lecz w 2008 nagle OH NAPISZEMY KOLEJNE:D no i widać że od Powrót o zmierzchu jest strasznie dziwny i pisany jakby dla hajsu. moje zdanie osobiste.

ocenił(a) serial na 10
MrsVampire

weeeeeeeeź ! Jak go nie ożywią to .. w sumie sobie tego nie wyobrażam. Beczałam cały czas ! Damon ! *.* Nie ma bata, muszą go przywrócić, nie wiem jak ale muszą. Serial bez niego nie ma sensu. Wydaje mi się, że coś zrobią.. Bo nie pokazali jak Damon i Bonnie "odlatują" więc no ! Mam nadzieje, że coś z tym zrobią.

Justeenqa

Oby jak najszybciej. I ponad 100 dni w niepewności... Oh God why?
Moja reakcja po odcinku: "Please make it stop. It hurts!"

MrsVampire

Jest na plakacie 6 sezonu, więc sama sobie odpowiedz : )
Ale i tak moje Delena Forever serce płacze.

ocenił(a) serial na 10
beta_00

Delena forever ! *.*

Justeenqa

Dokładnie siostro! <3

ocenił(a) serial na 10
Justeenqa

Teraz Stefek ma Elene na wyłączność :DD pro po drugiej strony, nie ma silasa,nie ma Ester(matki klausa),nie ma pierwszej kotwicy(pierwszej elenyXD), więc druga strona nie istnieje.
1. W zasadzie, zastanawiam się teraz jeśli Wampir,wilkołak kto kolwiek kitnie gdzie trafi?do Bozi???
2. Zastanawiam się czy przypadkiem twórcy się teraz nie pogubili, nie ma drugiej strony, nie ma przodków czarownic, czarownice nie mogą czerpać mocy zaświatów co najwyżej z magii ziemi, czy ta magia wystarczy?
3. Kto jest najgroźniejszym madafaką na ziemi? Majkel? jak majkela może kontrolować czarownica? Dalej Klaus?
4. Dziwie się że rodzinki Klausa nie było przy Bonie nie chcieli wrócić do brata? i co się stało z pierwszą dziewczyną Jeremiego chyba Anna miała na imie fajnie by było jakby pocieszyła go.
5. Ciekawe czy Katherine jeszcze wróci? Ale jak nie ma drugiej strony jest "niebo" to już nie wróci pewnie...

użytkownik usunięty
secundus

Co do Ester kłania się 1x22 The Originals.

ocenił(a) serial na 10
secundus

Tak dużo pytań, a tak mało odpowiedzi co nie ?! To są własnie uroku finałowych odcinków xD

Justeenqa

Dokładnie,nie mogę 6 sezonu się doczekać...

ocenił(a) serial na 10
Madziulkaa01

Ja teeeeeeeż ! *.*

Justeenqa

;),i się doczekamy w końcu,a może ktoś się orientuje kiedy 6 sezon ma ruszyć ? czy tylko wiadomo poki co że jeszcze w tyn roku ?

Madziulkaa01

Chyba po wakacjach, tak jak zawsze.

ocenił(a) serial na 10
Madziulkaa01

Jakoś w paździeniku :P Nie ma dokładnej daty, sądze, że będzie jakoś na początku, albo około 15 piździrnika :D Na razie wiadomo, że nie zmieni się data, czyli będą emitowane w czwartkowe wieczory :) Bo nowe odc 2 sezonu The Originals będą emitowane tym razem w poniedziałkowe wieczory. :D

ocenił(a) serial na 8
secundus

Katherine pochłonęła ta 'czarna dziura' przecież więc raczej nie ma możliwości powrotu

secundus

nawiązując do The Orginals to jakim cudem Devina była w stanie bez problemów przywrócić Majkela z zaświatów zaś w TVD potrzebowali do tego całego rytuału ? ;/

ocenił(a) serial na 10
orangesky

No właśnie, z tym że Devina chyba użyła przedmiotów które wzmacniają zaklęcie, po za tym coś chyba wspominali że zaklęcie opiera się na niezwykłym dziecku, bo do takiego zaklęcia silnego musi istnieć jakaś cudowna przyczyna. W TVD taką przyczyną były sobowtóry, one wydostały Markosa, Stefan umarł to sama Elena nie wystarczyła.
Cała banda wymyśliła akcje bez Stefana bo wiadomo że był w zaświatach, więc magia się opierała na armii podróżników,łącznie z ich bossem Markosem stąd mi się wydaje że to jest jakaś alternatywa.

Generalnie twórcy pokazali, że aby kogoś wyciągnąć z zaświatów, można to zrobić na kilka sposób. Teraz zaświatów już nie ma, przynamniej dla istot nadprzyrodzonych. One umierają i koniec i pozostaje niebo. Ja mam wrażenie że w "niebie" wszystkie istoty będą swoich mocy i będą zwykłymi ludźmi, bez bycia podróżnikiem, wampirem, czy wilkołakiem lub czarownicą.

Pytanie czy w ludzkich zaświatach bedzie tylko niebo? Bo jak wiadomo te istoty zabijały ludzi, więc nie powinny trafiać do nieba tylko do "piekła". Ale twórcy to jakoś rozwiążą :-))

secundus

Widzę że muszę zacząć Orginalsów oglądać,jakoś szczerze mówiąc nie ciągnie mnie do nich.

ocenił(a) serial na 10
Madziulkaa01

jak kocham pamietniki tak uważam, że fabuła the originals jest lepsza, dokładniejsza i ciągle coś dzieje się zaskakującego a finał sezonu pobił wszystko. Najlepsze zakończenie jakiegokolwiek serialu.

Madziulkaa01

To jest zupełnie co innego niż Pamiętniki, ale nawet ciekawe.

secundus

Katherine chyba trafiła do piekła.

secundus

Żałuję że nie przywrócili Kola, bo bardzo go lubiłam. A Esther chyba żyje, chyba nadal Klaus ją w trumnie trzyma.

ocenił(a) serial na 10
kathrina357

No fajnie było jak spotkał Mata i se panowie ucieli pogawędkę w zaświatach :-)) Ale co tam, Klausa prędzej czy później odwiedzi Tata i będą dopiero przeboje w Oryginals :DDD

A co do Pamiętników, to ciekawostką jest to że Klaus nie walczył z podróżnikami, nic wie o Markosie, Silasie. Dalej myśli że jest największym madafaką pod słońcem, a tutaj twórcy zrobili taką pętle, że gdyby Markos i Silas żyli + Majkel i Klaus to nie wiadomo których z tych panów byłby najsilniejszy i najgroźniejszy na planecie, każdy z nich ma inne moce i po za Klausem tamci trzeciej zostali uśmierceni na dobre.Tylko Majkel chwilowo wrócił,ale pewnie go szlag trafi niebawem znowu.

secundus

Silas był najsilniejszy. Wystarczyło zobaczyć jak przestraszył się go Kol, jak ten Shane o nim wspomniał.

ocenił(a) serial na 10
beta_00

oni kręcą PW tylko tak żeby było ponieważ jest mniejsza oglądalność, natomiast większą oglądalnośc ma TO i to teraz bardzie sie na nim skupiają a PW tak na odwal się.. moim zdaniem to żałosne bo przecież to nadal tak jakby jeden i ten sam serial ino rozdzielony na dwa. I powinni poświęcać tyle samo czas PW jak i TO. Dlatego PW coraz bardziej jest takie niewyjasnione, nieciekawe itp. poprostu PW jest teraz na drugim miejscu. Ale ja i tak wole Pw od TO.