PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=658871}
7,2 13 tys. ocen
7,2 10 1 13332
Paradoks
powrót do forum serialu Paradoks

Dawno nie było

ocenił(a) serial na 8

tak dobrego serialu. Od czasów Sfory czekało się na jakąś ciekawą produkcję. Wreszcie!
Aktorstwo, oszczędne dialogi ( odwieczny problem polskich scenarzystów ), kapitalne
zdjęcia - to wszystko powoduje, że czeka się na kolejny odcinek. No i ciekawa odsłona
Lindy.

ocenił(a) serial na 8
Serpico_2

Od czasów Sfory? Chyba prędzej Gliny, Oficera, Pitbulla albo Odwróconych. Co do serialu, to się zgadzam, ale oszczędne dialogi. Hmm..., nie rozumiem.

ocenił(a) serial na 10
frycio80

dobrze mówi od czasów ,,fałszerze powrót sfory"

ocenił(a) serial na 8
quari44

aha, sorry. Skojarzyłem z pierwszą serią.

użytkownik usunięty
frycio80

Zgadzam się dobre seriale sensacyjne/kryminalne ostatnich lat to Odwróceni, Gilna i Pitbill (jakoś Oficera i Sfory nie stawiam na poziomie tych seriali), i mam nadzieję że stanie obok nich również i Paradoks (jeszcze zbyt słaby ale lepszy niż Oficer ... ale jeszcze nie skończyła się produkcja Paradoksu więc może się rozkręci). Dobre dialogi, sceny, klimat, scenariusz itp. A co do oszczędności to w wykonaniu Pana Lindy nie potrzeba dużo słów ważne że jest ich mało ale trafnych ;)

frycio80

Oficer był strasznie słaby, a o jakichś Odwróconych pierwsze słyszę

ocenił(a) serial na 8
Serpico_2

Oszczędne dialogi. Hmm, chyba coś w tym jest. Ogólnie dobre, ale momentami to są takie jakieś oszczędne. Zdarzy się, że trafiają się niezłe wstawki jak na przykład z Benjaminem Buttonem, straty, pierdaty czy dziura w mózgu w wielkości mózgu, he he.

ocenił(a) serial na 4
Serpico_2

Oszczędne dialogi ze strony Lindy to chyba przez to że brakło mu słów na to co prezentuje ten serial.A cytuje ,, oszczędne dialogi ( odwieczny problem polskich scenarzystów ) no stary jak Sfora to dla Ciebie jakikolwiek wyznacznik i przykład to faktycznie problem ale raczej Twój.

ocenił(a) serial na 6
KAROLsas

wg mnie Serpico_2 mówiąc "oszczędne dialogi" miał na myśli konkretne, w punkt, nie rozwleczone, bez ładu i składu byle by coś powiedzieć, a widz i tak nie wie o co biega właściwie. takie no celne, mało słow, a przekaz mocny. I faktycznie to jest problem dla polskich scenarzystów - w sensie, że prowadzą dialogi tak, że sens się gubi w połowie, wręcz nie są inteligentne, rozmemłane, nie umieją skończyć, kiedy jeszcze można to zrobić z twarzą. W "Paradoksie" są faktycznie oszczędne, celne, inteligentne dialogi. Nawet zabawne. Myślę, że dobrze to wszystko jest skonstruowane i będzie w końcu porządny serial, który może się równać z amerykańskimi czy skandynawskimi, np The Killing. Chociaż może "równać" to jeszcze za dużo powiedziane, ale dobry kierunek.

ocenił(a) serial na 6
Carolswg

I bardzo dobrze, że są oszczędne. Rodzimi scenarzyści przyzwyczaili nas do tego, że aktor gra tylko poprzez mowę. A pokazać coś oczami, mimiką twarzy niepodobna, bo ciemny widz nie zrozumie i zmieni kanał.

ocenił(a) serial na 8
Carolswg

Dokładnie o to mi chodziło :) pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 9
Serpico_2

Serial zapowiada się świetnie, racja, dawno nie było takiego dobrego. A i Linda stworzony do takiej roli

ocenił(a) serial na 4
atheist111

Nie jest najgorszy ale za dużo banalnych wątków....