5,8 2,9 tys. ocen
5,8 10 1 2919
Paranoid
powrót do forum serialu Paranoid

ocenił(a) serial na 3

Bardzo lubię seriale z wysp (Vera, Shetland, Hinterland itp.), trailer mi się spodobał, niestety nie dałam rady i w połowie trzeciego odcinka porzuciłam dalsze oglądanie. Zupełnie inny klimat niż wymienione przeze mnie, zrobiony w bardzo hollywoodzkim stylu, aż za bardzo. Główni bohaterowie to kompletny dramat: pani policjantka wybitnie irytująca, ewidentnie ma coś z głową i zachowuje się jak niezrównoważona i zbuntowana 15 latka, starszy policjant, który ma na oko 30 letnie doświadczenie w zawodzie, a zachowuje się jak kompletny amator, generalnie nie ma tam nikogo kto budziłby sympatię, albo jakiekolwiek pozytywne odczucia. Profesjonalizmu w nich nie ma żadnego. No i fabuła oczywiście zalatuje jakimś grubym spiskiem. To wszystko do kupy sprawiło, że w co drugiej scenie zaczęłam wywracać oczami i w połowie odcinka odpuściłam, co naprawdę zdarza mi się bardzo rzadko, zwykle dociągam cały sezon do końca, ale tu już wiedziałam, że to będzie strata czasu.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) serial na 7
marcysia_mis

Nie będe wdawał się w detale, ale odpuszczanie serialu w połowie odcinka to nie jest dobra taktyka.
2-3 odcinki to bezpieczne minimum aby pochopnie nie porzucić serialu. Ja zaczynając "Detektywa" też się łamałem przy pierwszym odcinku :)

ocenił(a) serial na 3
takafura

Kłania się czytanie ze zrozumieniem - "w połowie trzeciego odcinka".

ocenił(a) serial na 5
marcysia_mis

Mnie tez sie jeszcze nie zdarzylo, zeby mnie tak aktorzy denerwowali