Ojej...a miałam nadzieję na dobry kryminał.Nie zaczęłam jeszcze oglądać,bo napisy są dopiero do 2 odcinków...chciałam sezon uzbierać! Kosovitz ile odcinków obejrzałes?....bo może akcja się rozkręci?
Każdy nowy serial dostaje 3 odcinki na przekonanie mnie. W tym przypadku nie dałam rady przełknąć tylu, spasowałam w trakcie 3.
Samo śledztwo jest może w jakimś tam stopniu interesujące, ale brytyjscy funkcjonariusze grzebią się jak mucha w smole, a niemieccy dla odmiany robią za klaunów. Główni bohaterowie w większości są irytujący i wyjątkowo słabo zagrani, szczególnie Nina "mam 38 lat, ale zachowuję się jak 12latka" Suresh i wiedźmowata matka jednego policjanta. Dialogi momentami wręcz bolą, kojarzę jakąś scenę, w której Nina nagle postanawia zacytować Szekspira, a jej rozmówca pyta się , co to ma znaczyć, a ona odpowiada, że to po prostu jedyny cytat, jaki zna.
Za to mogę polecić od tej samej stacji znacznie bardziej udany pod każdym względem The Level, wyszedł już cały sezon (6 odc.) W gatunku jest thriller, ale to też jest kryminał.
Witaj! Dzięki!...nawet nie szukałam tego serialu,bo o nim nie wiedziałam.Jeszcze raz dzięki i już biorę się za szukanie go.Jeszcze raz dzięki :-)))
...brytyjscy funkcjonariusze grzebią się jak mucha w smole, a niemieccy dla odmiany robią za klaunów. Główni bohaterowie w większości są irytujący i wyjątkowo słabo zagrani, szczególnie Nina "mam 38 lat, ale zachowuję się jak 12latka" Suresh i wiedźmowata matka jednego policjanta. Dialogi momentami wręcz bolą, kojarzę jakąś scenę, w której Nina nagle postanawia zacytować Szekspira, a jej rozmówca pyta się... życie proszę Pana, życie