PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=554932}

Partnerki

Rizzoli & Isles
2010 - 2016
7,7 6,7 tys. ocen
7,7 10 1 6731
7,0 2 krytyków
Partnerki
powrót do forum serialu Partnerki

Książka

ocenił(a) serial na 7

Przeczytałam całą serie książek z tymi bohaterkami. Szkoda, że tak mało wątków zaczerpnęli z książek, po za tym myślę, że gdyby ktoś porwał się na nakręcenie filmów na podstawie książek to byłoby coś.

ocenił(a) serial na 7
kamagiselle

hej nie mialam pojecia ze sa ksiazki. czy mozesz podac autora? jestem fanka serialu mysle ze ksiazki mi sie spodobaja.

ocenił(a) serial na 7
juno_88

Tess Gerritsen. Ksiązki są rewalacyjne. Seria z Rizzoli zaczyna się od "Chirurga", na razie autorka wydała 9 pozycji z bohaterkami. Napisała kilka innych książek, ale to już sobie zobaczysz. Książki są niesamowite. Daj znać jak zaczniesz czytać.

ocenił(a) serial na 7
kamagiselle

dzieki juz sprawdzam.

ocenił(a) serial na 10
juno_88

A ja odwrotnie. Nie znam serialu (ale zaczne ogladac). Ksiazki sa GENIALNE, a cykl Isles&Rizzoli - nie do opisania. Trochę nie pasuje mi tu wyglad aktorek. Powinno byc odwrotnie. ale zobaczymy jak wyjdzie w serialu :)

kasfmx

JA TAK SAMO! czytalam ksiazki, teraz jestem w trakcie "Skalpela", za to nie miałam pojęcia, że istnieje serial na bazie twórczości Tess. Książki Gerritsen są cudowne! Jeśli ktoś lubi kryminały to polecam jeszcze Harlana Cobena ;)

ocenił(a) serial na 10
film_1

o tak, Coben! moim zdaniem kazda ksiazka jego i Gerritsen powinna zostac zekranizowana. Nic nie jest naciagane. w Gerritsen fajne jest to, ze ona sama jest z zawodu lekarzem i opisy miejsc zbrodni, sekcji zwlok sa prawdziwe i nieraz naprawde obrzydliwe ;p

kasfmx

zgadzam się, zawód Tess na pewno jest plusem w tym wypadku:)

ocenił(a) serial na 8
kamagiselle

Wydaje mi się, że to kwestia klimatu książek, które są znacznie bardziej mroczne (z braku lepszego słowa ;)) a serial jest raczej utrzymany w konwencji komediowej... książki do serialu mają się nijak, przynajmniej mi się tak wydaje, ale i tak są warte polecenia, niezaprzeczalnie :)

ocenił(a) serial na 7
siostra18

Pewnie,że są godne polecenia. Jak kiedyś usiadłam w sobotę rano to do wieczora skończyłam. Naprawdę dogre filmy by powstały z książek, a serial masz racje jest troszkę komediowy i po za postaciami nic ich nie łączy.

kamagiselle

hej. własnie czytam Chirurga choć Tess czytam od lat.
VANISH byłby niezłym filmem choć WHISTLEBLOWER, GRAVITY i STOLEN również. te już bez naszych bohaterek. czytam je w oryginale i jestem tego samego zdania. świetny klimat

kamagiselle

Z czystym sumieniem polecam serial, bo chociaż nie jest żywcem wzorowany na książkach, to ma niesamowity klimat, świetne poczucie humoru w ogóle podoba mi się kreacja głównych bohaterek :)

użytkownik usunięty
kamagiselle

Zdecydowanie serial ma niewiele wspólnego z książkami. Spokojnie można uznać, że serial jest lżejszy od książek, mniej brutalny (? nie wiem, czy to dobre słowo), ale też godny polecenia.

ocenił(a) serial na 10
kamagiselle

O tak książki Tess <3. Mi najbardziej podobała się Milcząca dziewczyna ;D

ocenił(a) serial na 10
papatka01

Mnie najbardziej zmroziła "Dolina Umarłych"! Siedziałam jak na szpilkach jak to czytałam!

ocenił(a) serial na 9
midnatt

Mam takie pytanie, powoli kolekcjonuje sobie wszystkie książki i mam już : Chirurga, Sobowtóra,, Grzesznika,, klub mefista, mumie, dolinę umarłych i ostatni który umrze.
I chyba w grzeszniku na 1 stronie były wypisane wszystkie książki o Rizzoli i Isles i było pod spodem coś takiego : wkrótce ukaże się " Ostatni Który Umrze" i " Rizzoli i Isles" Także mam takie pytanie czy jest też książka jako ostatnia o takiej nazwie " Rizzoli i Isles" czy ona będzie dopiero pisana przez Tess czy nie ma takiej książki tylko po prostu sobie tak napisali bo mnie to ciekawi nie słyszałam o książce o takim tytule Tess/

alunia_kiss

Ze strony wydawnictwa wynikałoby, że jest to kolejna (11) część http://www.wydawnictwoalbatros.com/autorzy,336,tess-gerritsen.html

ocenił(a) serial na 9
Cairns

Dzięki. A jest jakiś opis tej książki o czym mniej więcej będzie?

alunia_kiss

Nic nie znalazłam.

midnatt

mnie z kolei najbardziej poruszyła "Autopsja" ;)

nnowecka94

mnie też! tylko czekałam aż te wszystkie skur*ysyny pozdychają ...... straszna ale poruszająca ...

ocenił(a) serial na 8
papatka01

u mnie zdecydowanie góruje Skalpel :D chociaż każdą wchłaniam w ciągu jednego popołudnia, a to świadczy dobrze o autorce ;)

ocenił(a) serial na 10
agniesia000

To prawda te książki są genialne ;P

ocenił(a) serial na 9
kamagiselle

Hej :) zaczęłam właśnie czytać pierwszą część, jestem już na dziewiątym rozdziale i nadal nie ma Maury :/ czy ona w ogóle pojawia się w części pierwszej czy dopiero w kolejnych?

ocenił(a) serial na 10
megan1011

dopiero w 2 części. Ale za to gdzieś na początku ;)

ocenił(a) serial na 10
megan1011

Pojawi się dopiero w drugiej części ;)