Przeczytałam całą serie książek z tymi bohaterkami. Szkoda, że tak mało wątków zaczerpnęli z książek, po za tym myślę, że gdyby ktoś porwał się na nakręcenie filmów na podstawie książek to byłoby coś.
hej nie mialam pojecia ze sa ksiazki. czy mozesz podac autora? jestem fanka serialu mysle ze ksiazki mi sie spodobaja.
Tess Gerritsen. Ksiązki są rewalacyjne. Seria z Rizzoli zaczyna się od "Chirurga", na razie autorka wydała 9 pozycji z bohaterkami. Napisała kilka innych książek, ale to już sobie zobaczysz. Książki są niesamowite. Daj znać jak zaczniesz czytać.
A ja odwrotnie. Nie znam serialu (ale zaczne ogladac). Ksiazki sa GENIALNE, a cykl Isles&Rizzoli - nie do opisania. Trochę nie pasuje mi tu wyglad aktorek. Powinno byc odwrotnie. ale zobaczymy jak wyjdzie w serialu :)
JA TAK SAMO! czytalam ksiazki, teraz jestem w trakcie "Skalpela", za to nie miałam pojęcia, że istnieje serial na bazie twórczości Tess. Książki Gerritsen są cudowne! Jeśli ktoś lubi kryminały to polecam jeszcze Harlana Cobena ;)
o tak, Coben! moim zdaniem kazda ksiazka jego i Gerritsen powinna zostac zekranizowana. Nic nie jest naciagane. w Gerritsen fajne jest to, ze ona sama jest z zawodu lekarzem i opisy miejsc zbrodni, sekcji zwlok sa prawdziwe i nieraz naprawde obrzydliwe ;p
Wydaje mi się, że to kwestia klimatu książek, które są znacznie bardziej mroczne (z braku lepszego słowa ;)) a serial jest raczej utrzymany w konwencji komediowej... książki do serialu mają się nijak, przynajmniej mi się tak wydaje, ale i tak są warte polecenia, niezaprzeczalnie :)
Pewnie,że są godne polecenia. Jak kiedyś usiadłam w sobotę rano to do wieczora skończyłam. Naprawdę dogre filmy by powstały z książek, a serial masz racje jest troszkę komediowy i po za postaciami nic ich nie łączy.
hej. własnie czytam Chirurga choć Tess czytam od lat.
VANISH byłby niezłym filmem choć WHISTLEBLOWER, GRAVITY i STOLEN również. te już bez naszych bohaterek. czytam je w oryginale i jestem tego samego zdania. świetny klimat
Z czystym sumieniem polecam serial, bo chociaż nie jest żywcem wzorowany na książkach, to ma niesamowity klimat, świetne poczucie humoru w ogóle podoba mi się kreacja głównych bohaterek :)
Zdecydowanie serial ma niewiele wspólnego z książkami. Spokojnie można uznać, że serial jest lżejszy od książek, mniej brutalny (? nie wiem, czy to dobre słowo), ale też godny polecenia.
Mnie najbardziej zmroziła "Dolina Umarłych"! Siedziałam jak na szpilkach jak to czytałam!
Mam takie pytanie, powoli kolekcjonuje sobie wszystkie książki i mam już : Chirurga, Sobowtóra,, Grzesznika,, klub mefista, mumie, dolinę umarłych i ostatni który umrze.
I chyba w grzeszniku na 1 stronie były wypisane wszystkie książki o Rizzoli i Isles i było pod spodem coś takiego : wkrótce ukaże się " Ostatni Który Umrze" i " Rizzoli i Isles" Także mam takie pytanie czy jest też książka jako ostatnia o takiej nazwie " Rizzoli i Isles" czy ona będzie dopiero pisana przez Tess czy nie ma takiej książki tylko po prostu sobie tak napisali bo mnie to ciekawi nie słyszałam o książce o takim tytule Tess/
Ze strony wydawnictwa wynikałoby, że jest to kolejna (11) część http://www.wydawnictwoalbatros.com/autorzy,336,tess-gerritsen.html
u mnie zdecydowanie góruje Skalpel :D chociaż każdą wchłaniam w ciągu jednego popołudnia, a to świadczy dobrze o autorce ;)
Hej :) zaczęłam właśnie czytać pierwszą część, jestem już na dziewiątym rozdziale i nadal nie ma Maury :/ czy ona w ogóle pojawia się w części pierwszej czy dopiero w kolejnych?