Ja też chciałabym, żeby TVN w Polsce nakręcili wersję "Uzurpatorki". Z tego co wiem, to "La Usurpadora" jest jedyną chyba telenowelą meksykańską, którą zdobyła taką sławę na arenie mędzynarodowej. Wyświetlana była w ponad 120 krajach i tłumaczona na 25 języków. Wymieniana do dzisiaj jako jenda z najlepszych... No u mnie zdecydowanie jedna z najlepszych telenowel jakie widziałam. U mnie zawsze jest nr1. Myślę, że polska wersja "Usurpatorki" była by bardzo, bardzo ciekawa. Trzeba by było podsunąć ten pomysł "TVN-owi".
Gługszego pomysłu nie słyszałam.Poza tym polska wersja "Brzyduli" nie umywa się nawet w połowie do orginalnej kolumbijskiej wersji.Tak samo polska kopia "Ally McBeal"-Magda M to kompletne dno i cała reszta naśladowanych seriali.Szkoda,że polscy reżyserzy sami nie wpadną na orginalny pomysł i nie stworzą serialu,na którym inne kraje chciałyby się wzorować, na to chyba nie ma co liczyć.
Zostawcie w spokoju "La usurpadorę" - to jedyna tela, która zasłynęła w 120 krajach i zdobyła największe uznania wśród wielbicieli telenowel;) I niech tak pozostanie!
Dla mnie ona zostanie nr 1 i żadne "remaki" tu nie pomogą! Nie spieprzmy tego!!
W sumie masza rację, "La Usurpadora" jest moją ulubioną telenowelą i każdy remak jest skazany na porażkę, jakby nie patrzeć... Nie wyobrażam sobie, żeby ktoś np. zastąpił bliźniaczki, tak jak zagrała Gaby Spanic, perfekcyjnie, szczególnie Paolę... To tak samo, jak nie wyobrażam sobie, aby w "Esmeraldzie", ktoś zastąpił Graciele (Nora Salinas), Adriana (Alejandro Ruiz)
Zgadzam się z sydziuchna! Polska wersja nigdy by nie dorównała oryginałowi. Teraz już nie ma takich telenowel jak ta. Szkoda, że nie ma jej nigdzie na necie za darmo bo z chęcią bym do niej powróciła.
jest na necie..po hiszpansku na youtube :D polska wersja NIE. tylko by zrobili krzywde tej telci :)
dokładnie...poza tym jakoś nie mogę wyobrazić sobie żadnej polskiej aktorki jako Paulinę/Paolę - to już nie byłoby to samo... :((
A ja jestem za bo choć na pewno nie dorówna oryginałowi bo to nierealne, jednak ciekawie byłoby zobaczyć wersję polską- może by się udała a nie tak jak reszta polskich seriali ://
Podobną popularność zdobyła też Esmeralda skoro zaprosili Leticię Calderon do naszego kraju, z tego co czytałam Gabi Spanic też miała być zaproszona ale kręciła Porywy serca
Wcale nie muszą być bliźniaczki, w oryginale przecież Gaby Spanic grała obie role, z resztą z tego co pamiętam to w serialu nie ma zbyt wielu scen w których widać obie siostry na jednym kadrze, więc nie nastręcza to prawie wcale problemów przy kręceniu.
Mam nawet wrażenie że gdy w jakimś filmie 2 postacie są bliźniakami o wiele częsciej załatwia się te postacie jedną aktorką/aktorem.
np. w ranczu cezary żak gra ksiedza i wójta, albo w nie wierzcie bliźniaczkom lindsay lohan zagrała bliżniaczki.
Mimo to to chyba kiepski pomysł bo polskie wersje czegokolwiek pozostawiają wiele do życzenia i żle się to ogląda bo chcąc czy nie chcąc zawsze bd porównywany z oryginałem :D
ja jestem za!!! i szczerze mówiąc dziwię się, że Polska nie wykupiła licencji. To był większy hit niż Brzydula.
Ale warunkiem byłaby dobra obsada i porządna scenografia. Bo jak widziałam tę pożal się Boże papierową konstrukcję w brzyduli to miałam wrażenie, że wystarczy dmuchnąć i się rozjedzie...
kogo widzielibyście w roli bliźniaczek?