PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=197687}

Pcin Dolny

The League of Gentlemen
1999 - 2017
7,8 1,2 tys. ocen
7,8 10 1 1237
Pcin Dolny
powrót do forum serialu Pcin Dolny

mam pytanie

ocenił(a) serial na 7

sluchajcie ile jeste sezonow po ile odcinkow? Plis odpowiedzcie.

ocenił(a) serial na 10
wine_bae

Trzy sezony po 6 odcinków, jeden godzinny odcinek specjalny bożonarodzeniowy i film pełnometrażowy.

ocenił(a) serial na 7
zooshe

dzieki zooshe za odpowiedz, ale jeszcze sie dopytam. z tego co sie zaopatrzylem to na dvd sa wydane 2 sezony tak? czy sie myle? i powiedz mi jeszcze czy to jest humor absurdalny typu little britain (mala brytania) z gory dzieki za odp.

ocenił(a) serial na 10
wine_bae

W Polsce do tej pory wyszły tylko 2 pierwsze sezony. Moim osobistym zdaniem LB nawet nie umywa się do LOTG.

wine_bae

Dołączę się, bo na innych formach, co mię interesują, nic się nie dzieju. Ja też serial polecam, ale trzeba się w niego wgryźć-potem za każdym obejrzeniem jest jeszcze lepszy i mnie osobiście nie nudzi, a MB znudziła mnie już pod koniec oglądania II serii po raz pierwszy. Przede wszystkim te seriale są, mimo podobieństw, bardzo różne. 3. serii Logu w Polsce nie wydano.

A tak na marginesie: podobno Shearsmith i Pemberton kręcą teraz serial "Psychoville" i ma on polecieć na BBC 2 w 2009. Ciekawe, jak wyjdzie-mam nadzieję, ze Gatiss też się gdzieś pojawi :)

ocenił(a) serial na 7
zulia_wedrowniczka

Czyli rzeczywiscie Little Britain jest w jakims stopniu podobna do Ligi dzentelmenow? Rodzaj humoru absurdalny? Bo szczerze mowiac Mala Brytania to moj ulubiony serial i szukam podobnych i z tego co czytalem niektorzy nawet pisza, ze Little Britain zgapila od Ligi... A wiec chce sie upewnic... :) plis odp.

wine_bae

Humor jest podobnie absurdalny (Live Rugby, hehe), ale realizacja jest inna. Co do zgapiania, to mam takie wrażenie, kiedy oglądam Pauline, która chce podporządkować sobie grupę bezrobotnych oraz tę babkę z klubu grubasów-podobieństwo jest bardziej niż oczywiste. MB jest lżejsza-ja polubiłam ją szybciej niż Log i równie szybko mi się znudziła. Lucas ma większy potencjał, ale za często się powtarza. Parę skeczy jest rzeczywiście do obejrzenia po kilkanaście razy.A Log to po prostu Log-jedyne, co mogę o nim powiedzieć z pewnością (chodzi o fakty), to że ma duuużo nawiązań do horrorów i nie pasuje do niego śmiech z taśmy (na szczęście później znika). Ale aktorstwo i scenariusz są (dla mnie) niewątpliwie lepsze-wszystko trzyma się kupy, a obsada to nie tylko świetni aktorzy komediowi, ale i dramatyczni. Jeśli ktoś siedzi w klimacie, to polecam, ale, jak do każdego filmu, najlepiej podchodzić do serialu bez większych oczekiwań, bo komentarze wyznawców zwykle każą człowiekowi wymagać przed obejrzeniem o wiele więcej, niż się dostaje :)
Ps. Jeśli chcesz jeszcze coś obczaić, to mam parę skecz-szołowych pierdół na moim blogu-nie lubię się reklamować i nie chodzi mi o ilość komentarzy, ale może i coś Ci się spodoba, a akurat nie widziałeś ( a może Ty coś polecisz?). Ja np.dalej sobie szperam po różnych tytułach i szukam ciekawych rzeczy.Orewułar!

ocenił(a) serial na 7
zulia_wedrowniczka

no na pewno mnie zacheciles do kupna tego serialu :) bo wlasnie taki humor lubie... A moge Ci polecic juz 4serie Little Britain - jest na prawde dobra, a kilka skeczow mnie rozbraja :] wiec jak byl bys zaiteresowany odpisz to wysle Ci linki gdzie moglbys sciagnac cala serie :)
pozdrawiam