PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=680981}

Peaky Blinders

2013 - 2022
8,5 137 tys. ocen
8,5 10 1 137467
7,2 17 krytyków
Peaky Blinders
powrót do forum serialu Peaky Blinders

Moim zdaniem jedna z najciekawszych postaci sezonu to Diana. Jest intrygująca, jej "filozofowanie" doprowadza do szału. Jak na postać wyłącznie z jednego sezonu poświęcono jej jednak jakiś czas, jednak nie do końca wszystko jest moim zdaniem zrozumiałe. W jakim celu Tommy się z nią przespał (wiadomo, bo ona chciała, ale jaki on miał interes???). W poprzednich sezonach Tommy sypiał z kobietami jak miał w tym jakiś interes i to on miał w ten sposób coś ugrać, a nie na odwrót.
Generalnie niektóre dialogi bohaterów były męczące, jakieś takie poplątane. Ja mam wielką nadzieję, że film da odpowiedzi na pytania, które pozostawił sezon 6.
BTW nie podoba mi się troszkę wątek Charles'a. To przecież ukochany syn Tommy'ego i Grace. To, że znikąd pojawił się pierworodny syn Tommy'ego nie daje podstaw by tak naprawdę odsuwać to dziecko (przecież ten chłopiec był wiecznie smutny, zawiedziony). Oczywiście Tommy to specyficzna postać, ale gdzie tu konsekwencja? Że "nowy" syn to Cygan z krwi i kości i to wystarczający powód? Nie rozumiem, może za dużo analizuję...

ocenił(a) serial na 10
918

Moim zdaniem Tommy w jasny sposób szykował Charlesa na to, by przejął schedę w jego legalnych biznesach i "brylował na salonach". Charlie odebrał najlepsze wykształcenie i był trzymany zawsze z daleka od przemocy (na tyle, na ile było to możliwe). Tak jak wcześniej Michael - Charlie miał sobie nie brudzić rąk. Duke z kolei wychował się na taborze jako sierota i niejedno w życiu widział - on miał być gościem od brudnej roboty i zakopywania trupów - tak jak wcześniej Arthur.... a to, że Tommy nie wyjaśnił tego należycie swojemu młodszemu synowi.... od cały Tommy. Nigdy nikomu niczego nie wyjaśniał i połowa serialu, to jego miotanie się w szale, bo ktoś go nie posłuchał i cały plan poszedł się kolejny raz bujać XD

918

Jaki miał interes ? Przecież to jest wyjaśnione w dialogu między nimi w Izbie Gmin. Diana Mitford była rozwiedziona z Bryanem Guinnessem ktorego zostawiła dla Mosleya. Tommy chce żeby namówiła Guinnessa do wsparcia finansowego dla budowy domów dla mniej zamożnych i robotników które Tommy obiecał jako poseł Partii Pracy

ocenił(a) serial na 8
918

Skąd wniosek, że Tommy go odsuwał? Tommy nigdy nie był wylewny w uczuciach, nawet względem ukochanej Grace. Charles jest dzieckiem , tym ukochanym, tym ważnym i jedynym z jego krwi i jego ukochanej dlatego pozwala by Lizzy go wychowywała, tylko w ten sposób wie jest w stanie go uchronić przed złem. Poza tym myśli, że umiera, chłopiec traktował Lizzy jak matkę, była zawsze przy nim wtedy kiedy ojca nie było w domu więc zrozumiałe, że chce być nią i zrozumiałe , że Tommy daje przyzwolenie na to.