PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=645786}

Piękna i bestia

Beauty and the Beast
2012 - 2016
7,1 8,8 tys. ocen
7,1 10 1 8817
Piękna i bestia
powrót do forum serialu Piękna i bestia

Z lekkim wyprzedzeniem, ale jak zawsze zakładam temat.

Dzielcie się swoimi opiniami.
Ja jak zawsze podzielę się swoją, jak tylko obejrzę z napisami :)

ocenił(a) serial na 6
miachar

Mieszane mam uczucia. Nie bardzo mi się podoba relacja Kat i jej ojca. Koleś pojawia się nie wiadomo skąd a ta zaraz mu ufa, wyjawiając ogromny sekret. Na plus pocałunek J.T i Tess, za tą drugą średnio przepadam, ale J.T. zasługuję na trochę szczęścia :) Cóż ciekawe co dalej będzie, Vincent próbuje zabić ojca Kat a ta stara się go bronić?

ocenił(a) serial na 7
miachar

Oglądając promo odcinka spodziewałam się czegoś o wiele lepszego :/
1. JT + Tess - spodziewałam się, że Tess będzie łączona z JT albo Gabem , ale nie wiem gdzie mi umknął wątek zerwania JT z Sarą?? Zobaczymy jak się to rozwinie, a sądzę, że pociągną ten wątek i może nawet byłaby z nich fajna para - obydwoje są lekko ironiczni więc pasowali by do siebie.
2. Ojciec Cat niestety chyba nie przejdzie serialowego odkupienia i nie stanie się już dobrą postacią (a na to liczyłam, bo co jak co, ale
"szczęścia" do rodziców to Cat nie ma). Fajna była scena jak Gabe i Cat wychodzili z domu i rozbrzmiały dzwony w kościele - ich miny :D
3. Cat i Vincent - masakra !! co to miało być w ogóle z tym pocałunkiem, zniszczyło to moją wizję wspaniałej miłości jaka ich łączyła. W ogóle mam wrażenie że w tym sezonie wątek ich związku jest źle poprowadzony - brakuje chemii między nimi.
Chciałam jeszcze dodać, że oglądając 2 sezon mam wrażenie, że Cat, Gabe i Tess nie pracują w policji tylko jakiejś tajnej organizacji walczącej ze złem (kojarzy mi się z Nikitą nie wiem czemu), brakuje codziennego życia i chociażby rozwiązywania przez Cat i Tess spraw kryminalnych - co było fajną odskocznią.

ocenił(a) serial na 9
Helltastic

Mnie te wątki kryminalne nie podobały się, nużyły mnie... może dlatego, że nie lubię kryminałów. Za dużo tego w telewizji. Chcę czegoś innego.
Jeśli chodzi o Vincenta, on tak bardzo się zmienił, że mogłabym tłumaczyć to zachowanie, dlaczego nie ma między nimi chemii. Stał się twardszy i ma mniej empatii w sobie i do tego dopiero sobie przypomina Cat.
A ten pocałunek? To chemia między bestiami?
JT i Sara? Wydaje mi się, że nie bardzo się między nimi ułożyło w pierwszym sezonie.
Jak usłyszałam dzwony, gdy ojciec Cat rozmawiał z Vincetem, wiedziałam, że wreszcie to skojarzą.To była kwestia czasu. Przewidywalne. Za to czekam co Cat na to. Jak to ojciec wyjaśni...

Helltastic

Całkowicie zgadzam się co do 3 :D To co wcześniej tak naprawdę było głównym wątkiem i napędzało ten serial po prostu zniknęło ... Rozumiem ,ze scenarzyści chcą wprowadzić trochę niepewność co do związku cat i vincent'a ,ale ten pocałunek był bezsensowny ,bo przy każdym poprzednim razie gdy vin i tori sie stykali, tracili nad sobą kontrolę ,aż tu nagle boom tworzy się miedzy nimi chemia - hmm doprawdy romantyczne . I nie wiem jak was ,ale mnie irytuję nowy vincent :3 (waszym zdaniem powróci jeszcze ten stary vins ?:P )

miachar

Beznadzieja. Nie chce mi się już oglądać tego serialu, robię to tylko z przyzwyczajenia.
Vincent najpierw używający przemocy wobec Cat, a teraz jeszcze całujący się z inną?
Na miejscu Cat nie mogłabym już nigdy spojrzeć na Vincenta.
Mam nadzieję, że scenarzyści połączą Cat i Gabe'a, a Vincent umrze (wiem, nie ma na to szans).

monabezogona

ja tez coraz bardziej jestem za tym by Cat byla z Gabem bo chemia jest swietna jeszce jak on na nia patrzy to juz tyle <3
Lubie Tess I JT, ale oni do siebie nie pasuja moim zdaniem,....a chemi to ani tyle nie ma....

ocenił(a) serial na 7
miachar

Och, nie lubię Boba, naprawdę nie lubię.
Tess i JT :D
Biedna Tori, zostać bestią bez własnej zgody.
Opiekuńczy Gabe :)
Ogólnie odcinek taki jak wszystkie w tym sezonie, plusem dla mnie jest postać Tori, obstawiam, że nie zginęła, Vince też nie.
Tylko ich pocałunek i kolejna dawka bólu dla Cat- to się robi nużące.

miachar

Chętnie bym obejrzała ale czekam jak głupia na napisy i nic:((((((

ocenił(a) serial na 7
Magdalena1112

Z napisami na kinomaniak. tv już są, ja tam oglądałam :)