PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=645786}

Piękna i bestia

Beauty and the Beast
2012 - 2016
7,1 8,8 tys. ocen
7,1 10 1 8817
Piękna i bestia
powrót do forum serialu Piękna i bestia

No to lecimy z opiniami :)

Ja napiszę, jak obejrzę z napisami.

użytkownik usunięty
miachar

Bardzo fajny odcinek :) Jak Catherine miała strzelać do Vincenta darłem się jak głupi: 'STRZELA STRZELAJ STRZELAJ" i ciszę się że to zrobiła :)

ocenił(a) serial na 9

też się cieszę :) wgl w 2 sezonie z Vincenta zrobiła się marna postać, w pewnym momencie bardziej lubiłam ojca Cat niż jego

ocenił(a) serial na 7
miachar

Mi też się odcinek podobał, coś działo przynajmniej :) Postać Vincenta jest fatalna w tym sezonie... oby po przerwie zrobili coś z tym, choć przypuszczam, że po tym jak Cat go postrzeliła nic dobrego nie wyniknie.

miachar

Miałam nadzieję, że Cat zastrzeli tego głupkowatego Vincenta.

ocenił(a) serial na 7
miachar

Jeeesstt!!!!!
Gabe i Cat! Tulenie i ta czuła rozmowa przed akcją, aww *.*
Vince'owi kulka się należała, brawo Cat!
JTi Tess- kocham ich!
Bobciu skończył w więzieniu, jak mi przykro.
Tori, nie mieszaj.

miachar

Co za ruda zdz*ra ;/ wy też zauważyliście ,ze ta sytuacja jest trochę przerysowana z 1 sezonu ? Alex tez była ruda i tez namawiała vincenta ,żeby był sobą - cóż za kreatywność reżyserów ...

ocenił(a) serial na 9
Woodkid

też mi się skojarzyło z Alex i swoją drogą Tori wgl jest do niej bardzo podobna ;)

ocenił(a) serial na 7
Woodkid

Jednak Alex miała swoją rolę w serialu, była dawną przyjaciółką i ukochaną głównego bohatera, symbolizowała jego dawne życie.
Mnie również Tori wnerwia, tu niby taka sierotka, bo jest bestią, a z drugiej strony próbuje manipulować Kellerem.

miachar

Tak czy siak , myślę ,że nowa ruda nie odegra ważniejszej roli ,pewnie zniknie tak samo jak jej poprzedniczka po 2-3 odcinkach . Wiadomo ,że scenarzyści muszą pokomplikować sprawy po miedzy vince'm ,a cat , żeby ogólnie się coś działo ,ale czerpanie pomysłów z tego co już było to po prostu żenada (no chyba ,że panowie scenarzyści nie dostrzegają żadnego podobieństwa ) . Ogólnie rzecz biorą jak dotąd zdecydowanie bardziej podobał mi sie sezon 1 ;))

ocenił(a) serial na 7
Woodkid

Mam takie same odczucia.
W 2 sezonie po prostu brakuje mi rozwiązywania zbrodni przez Cat i Tess, w tym sezonie cały czas w kółko o tym samym, to się robi nużące.
I to powtarzanie schematów- nie można być bardziej kreatywnym?

użytkownik usunięty
miachar

No właśnie niby Cat pracuje w policji ale co tam robi? I myślę że Tori będzie chciała zabić Cat za to co zrobiła Vincentowi i w tedy Vincent zabije Tori. A JT i Tess pasują do siebie.

ocenił(a) serial na 7

Gdyby połączono JT i Tess, to byliby moją ulubioną parą :)
Też coś czuję, że z Tori okaże się jeszcze niezłe ziółko.

użytkownik usunięty
miachar

Mam nadzieję że Tori zginie w nowym odcinku.

ocenił(a) serial na 8

Jak dla mnie odcinek utrzymał niezły poziom, w ogóle sezon 2 jest lepszy niż 1 jak dla mnie, ponieważ nie mogłam znieść pod koniec tej ultra słodyczy pomiędzy V i C ;-)) teraz dzieje się o wiele więcej i przyznam, że zaczynam mieć słabość do Gabe'a i to przy mojej początkowej ogromnej fazie na Vincenta...

Nie dziwię się Cat, że pociągnęła za spust, Vin zbyt dał się ponieść swej zwierzęcej naturze.

P.S - Martwi mnie tylko przyszłość serialu...

ocenił(a) serial na 7
RetroFilia

Ooo, kolejnej osobie podoba się Gabe, witam w klubie :D Ja mam do niego sentyment od samego początku.

Co do przyszłości, jest zbierana petycja o 3 sezon, ale mam mieszane uczucia, co do kolejnego sezonu.
Nie wiem, dlaczego, ale nie wyczuwam długiej emisji.

Ale poczekamy, zobaczymy :)

ocenił(a) serial na 9
miachar

ja odnoszę nieodparte wrażenie, że ten serial się już wypala a szkoda, bo 1 sezon miał to coś :) twórcom ewidentnie brakuje ciekawych pomysłów na ciągnięcie fabuły, zabierają się za to jak pies za jeża, postacie robią się miałkie i jednostajne, nuuuda ! może gdyby doktorek patolog jakimś cudem wrócił do żywych za sprawą Muirfield...

ocenił(a) serial na 7
more_than_a_woman

Że niby Evan?
To by było piękne!
Był moją ulubioną postacią, zanim pojawił się Lowan.
Byłam wściekła na scenarzystów za jego uśmiercenie.
Gdyby wrócił, nadal będąc zakochanym w Kate, to by dopiero było :D

ocenił(a) serial na 9
miachar

tak, Evan jako mutant, kolejna ofiara Muirfield ;P

ocenił(a) serial na 7
more_than_a_woman

Nie wiem, czy chciałabym go widzieć jako bestię.

To by oznaczało jego śmierć.

Znowu.

ocenił(a) serial na 9
miachar

a może jako naukowiec zombiak na usługach Muirfield a Kate go ocali xD

ocenił(a) serial na 7
more_than_a_woman

To było w ogóle piękne :)

ocenił(a) serial na 7
miachar

Pff, byłoby *
:)

ocenił(a) serial na 9
miachar

że zombiak ? xP

ocenił(a) serial na 8
more_than_a_woman

Proszę, jeszcze nie skazujcie tego serialu na śmierć naturalną ;-)). Ja liczę, że czymś nas jeszcze zaskoczą! :-D
Co do Gabe'a - jest naprawdę miłym i oddanym przyjacielem, Cat ma szczęście! Tess i JT też są spoko. Lubię ich wszystkich jak działają.

Evan - zombiak: Mój Boże, to by było okropne :-D

ocenił(a) serial na 9
RetroFilia

serial zrobił się zbyt ... przewidywalny, w moich oczach stracił tę magię, dzięki której z przyjemnością obejrzałam 1 sezon :)

ocenił(a) serial na 8
more_than_a_woman

Rozumiem, każdy ma inne podejście, poglądy itd :-) Dla mnie 1 sezon był najlepszy do odcinka, w którym się w końcu pocałowali, potem jakoś czar znikł, ale teraz jest ok, 2 sezon wg mnie daje radę :-).

Aaaa, uwielbiam ich :-D ----> https://pbs.twimg.com/media/BWJuQVACAAANxgH.jpg:large

ocenił(a) serial na 7
RetroFilia

Dla mnie też czar prysł po pierwszym pocałunku, chciałam, by był później.
2 sezon daje radę, ale zgadzam się z more_than_a_women, serial jest przewidywalny.

Mimo wszystko i tak go oglądam :)
Sendhil jest tego wart :D

ocenił(a) serial na 7
miachar

I on się ożenił z Polką, to już coś dla nas znaczy :D

ocenił(a) serial na 9
miachar

a ja oglądam ten serial już chyba tylko z przyzwyczajenia, bo mam w zwyczaju obejrzeć serial do końca jak już zaczęłam....

ocenił(a) serial na 7
more_than_a_woman

Ja przeważnie też, choć z oglądania serialu "Kamuflaż", w którym gra Sendhil, przestałam oglądać po 6 odcinkach.
Jakoś nie miałam głowy do jeszcze jednego serialu kryminalnego.

ocenił(a) serial na 7
more_than_a_woman

Że Cat go ocali :P

ocenił(a) serial na 9
miachar

aa no tak, superwoman zawsze na straży ;)

ocenił(a) serial na 7
more_than_a_woman

:D
Cat jest świetna jako policjantka, taka służka sprawiedliwości :)

ocenił(a) serial na 9
miachar

tylko dlaczego zajmuje się wyłącznie sprawą Vincenta... ? ; )

ocenił(a) serial na 7
more_than_a_woman

Nie wiem, ale mnie też to wkurza.

ocenił(a) serial na 9
miachar

dlatego piszę o przewidywalności tego serialu, zero dynamiki i kreatywności ze strony twórców

ocenił(a) serial na 7
miachar

A ja uważam że sezon 2 jest na o wiele większym poziomie niż 1. W tamtym wszystko było tak przesłodzone między Cat a Vincentem że aż się niedobrze robiło. Scenarzyści rzeczywiście dają ciała jeżeli chodzi o oryginalność ale miejmy nadzieję że się jeszcze wyrobią.

ocenił(a) serial na 8
black_lady33

Black_lady33 - uważam dokładnie tak samo :-) dajmy scenarzystom szansę!