Ep. 16 INSATIABLE
CAT AND VINCENT GET A FRESH START — After taking their relationship to a new level, Cat
(Kristin Kreuk) and Vincent (Jay Ryan) are forced to deal with reality when someone appears to be
the framing the vigilante. Evan (Max Brown) finds proof that Cat knows more than she is letting on
about the beast. Muirfield and the police are closing in on Vincent and this time there is no
escape, so J.T. (Austin Basis) and Cat come up with an extreme solution. Meanwhile, Tess (Nina
Lisandrello) following a tip, finds something that will forever change her relationship with Cat.
Brian White also stars. Lee Rose directed the episode written by Blair Singer (#115).
Pewnie będzie wielka przeprowadzka do podziemi!
tess pewnie odkryje ze vincent zabil brata joe, ciekawe co z tym zrobi.
ciekawa jestem jakie rozwiazanie znajda dla vincenta, przeprowadzka do podziemia, hmm. a moze wyjazd daleko, daleko?
Czytałam gdzieś, że mają "oddać hołd" wcześniejszej wersji BATB i zejdą do podziemi, może tunele nieużywanego metra?
Ja też czytałam o tym hołdzie więc te tunele metra są bardzo prawdopodobne.
A tutaj dosłownie dwa zdania o epce 17 i 18 więc szkoda jak na razie zakładać oddzielny wątek:
http://tvfilmnews.com/beauty-and-the-beast-1x17-and-1x18-spoilers/
Tak czytałam o tym, myślę, że Evan dowie się o V. Czy myślicie, że nastąpi to w najbliższym odcinku? Zauważyłam, że Evan podąża za Cat w zwiastunie i później jest scena z Cat i V. jako bestią w tym samym pomieszczeniu. Co o tym sądzicie?
Widać mamy podobne źródła ;)
Ja myślę, ze to kwestia odcinka, może dwóch kiedy Evan dowie się kim jest beastia. Pytanie tylko co zrobi, czy wyda go M, czy jednak stanie po stronie C i będzie go też chronił. Ja się skłaniam do opcji nr. 1 No i co z Tess. Jeśli odkryje że to Vin zabił Dariusa, to ciekawe jak ona się zachowa..
Nie chciałabym żeby Tess stanęła po ciemnej stronie mocy. Cat musi mieć w kimś oparcie. Ja to bym chyba nie wytrzymała psychicznie na jej miejscu. A Evan, myślisz, że będzie chciał dorwać V i później "pocieszyć" Cat? Nie wiem czy jest do tego zdolny. Ale w sumie nie jest fajnie patrzeć jak ukochana jest z kimś innym. Więc skłaniam się do twojej sugestii o wydaniu V M. Kurcze ile ludzi tyle scenariuszy.
Bo Evan będzie przeżywał konflikt tragiczny ;) Jeśli wyda Vina, to Cat mu tego nie wybaczy, jeśli będzie go chronił, to będzie musiał patrzeć na szczęście V&C.. i tak źle i tak niedobrze ;) Niestety to samo moze być z Tess. Zależny kto jest dla niej ważniejszy, mężczyzna, którego kocha, a który cierpi po stracie brata, czy przyjaciółka..
Odnośnie tekstów o BATB to chyba już wszystkie przeczytałam. :) Nawet wpis na Twitterze kogoś z pisarzy chyba, że w finałowych odcinkach będzie zdrada i zazdrość.
Ooo a tego to ja nie widziałam! Dasz jakiegoś linka? Możesz mi wysłać odnośnik na TT jeśli masz konto. Moje jakże oryginalne to @KKZientarska :D
Allison Moore @allisonindiana
@Twi4MrsCortese Betrayal. Jealousy. Being hunted by Muirfield. You know, the usual relationship challenges. #BATB
może tak tylko sobie powiedziała ale mi się nie podoba słowo zdrada - potwierdza to tylko, że Evan (może?) wyda V.
Chociaż zestawiła to ze związkiem! (No to chyba oszaleję)
Obsesja tym serialem skłoniła mnie do założenia konta na Twitterze. Tak naprawdę to nawet nie wiem jak się tam poruszać :)
to samo z Tumblr. Jestem chyba jakaś upośledzona jeśli chodzi o portale
no mam ale średni ze mnie użytkownik, @Stelmaria13 a Tb tylko aby przeglądać wiadomości o BATB. Raczej na co dzień posługuję się Facebookiem
Dasz linka do niej? :D
Już Cię szukam na Tb :) Ja jestem jakże oryginalnie @KKZientarska i na TT i na Tb :D
Ja Cię chyba znalazłam na TT więc jak możesz to tam mi wrzuć. Oki?
Na Tb nie mogę się znaleźć ;/ Ale może tak będzie łatwiej - to jestem ja:
kkzientarska.tumblr.com
Kliknij że mnie obserwujesz i ja zaraz zrobię to samo i będzie ok :D
Wszystko oki! Dziękuję! :*
No to już wiemy co się stało z panią od playlisty ;)))
No właśnie ale to chyba miał być czysty seks chyba:) Bo jak to ma się do pilnowania Cat przez te wszystkie lata.
może Cat go uspokoi i będziemy mieli scenę łóżkową? W wywiadzie napisali, że ten problem nie będzie big deal. Zobaczymy za tydzień. Chyba już nic nowego nie wypuszczą. I tak będzie masę spekulacji na forach.
BTW Jak się wkleja cholerny link na to forum? Bo mi wyświetla że link zewnętrzny nie może być załączony.
masz chyba za świeżo założone konto. coś tam teraz pozmieniali i są jakieś ograniczenia,ale nie wiem jak to jest dokładnie :/
Wiesz... pilnowanie to jedno, a żądze to drugie ;) Chociaż jak tak patrzę na Vina, to on jest chyba mistrzem w utrzymywaniu się w celibacie ;)))
No mam nadzieje, bo nie mam zamiaru czekać, to końca sezonu, by było między nimi coś więcej niż buzi-buzi. Wystarczająco się już na tego kissa naczekałam ;)
Wiesz co, wstawia się normalnie i naciska enter by się podkreślił w poście. Widocznie chwilowo coś się z FW dzieje i dlatego nie możesz wstawić.
Właściwie to jest tak sformułowane, ze można odnieść wszystko do wszystkich.. No nic, trzeba czekać na finał i oby ostatni ep nie był ostatnim-ostatnim, bo ja ciągle mam nadzieje na sezon 2.
Dzięki! :)
Allison Moore @allisonindiana
@AlexiStorti I can tell you that Vin/Cat are as obsessed with that first kiss (and wondering will there be a second) as the fans are! #BATB
Chyba miałaś racje, że scena łóżkowa nie będzie snem
Na TT mam artykuł gdzie jest powiedziane, że będą mieć niesamowicie romantyczną noc, a Jay pisał, ze między nim i Kristin będzie więcej niż pocałunek, więc liczę na fajerwerki ;)
http://www.tvguide.com/News/Kecks-Exclusives-Beauty-Beast-1061384.aspx
Romantyczna noc.....mam nadzieję, że dotyczy tego o czym mówimy. Ja początkowo odebrałam to jako (szczególnie po tym zdjęciu pocałunku na balu) że chodzi o bal. Sama już nie wiem.
A widzisz, a ja na odwrót.. Od razu pomyślałam o tym o czym mówimy, a nie o tym balu, ale faktycznie może to być i to.. Ech.. czemu ten odcinek nie może być dzisiaj?! ;/
wiedziałam!! wiedziałam, że to będzie sen! Widziałam najnowszą scenę! :)
No chyba, że później do czegoś dojdzie......... hmm.........
ale duzo napisalyscie.
moze rzeczywiscie zejscie do podziemi jest prawdopodobne tymbardziej ze w pierwotnej czesci serialy bestia mieszkala wlasnie w podziemiach :D
a na koniec sezonu moze vincenta zlapie M.
ciekawe czy dziecko sciagna z pierwotnej wersji :D bo smierci cat mam nadzieje ze nie :D
w starej wersji piekna i bestia mieli dziecko, i cat umarla chyba na koniec drugiego sezonu albo trzeciegi, dawno temu to ogladalam bo kiedys w tv, a jakis czas temu online ale tylko polowe pierwszego sezonu bo juz mnie tak nie krecil jak dawniej :D i tam bestia byla naprawde bestia w sensie brzydoty a piekna byla prawniczka :D i bestia zyla w takim podziemnym miasteczku pod nowym jorkiem, mial przybranego ojca. i bestia byla polaczona z piekna emocjonalnie, jak ona czula bol to i on jak ona byla szczesliwa to on czul to szczescie, nie pamietam juz nawet co mu dokladnie bylo.
Aha . A czemu umarła ?? Oby tego wątku nie było w tej wersji ,bo już mi smutno na samą myśl :(
" i bestia byla polaczona z piekna emocjonalnie, jak ona czula bol to i on jak ona byla szczesliwa to on czul to szczescie " to akurat fajny motyw ;)
tam bylo tak, ze to vincent czesto cat ratowal, ona to taka sierotka marysia, i raz jej po prostu nie uratowal, byla porwana kiedy w ciazy byla i ona nieprzezyla a dziecko przezylo, vincent pozniej je odnalazl i zabral. ale tak szczegolow jak dokladnie zginela to nie pamietam. z tego cona razie porownuje to podobny jest tytul, imiona bohaterow, chyba nawet ten sam rezyser, ale ogolnie to sie roznia od siebie te seriale. wiec moze nie bedzie tak tragicznie :) aczkolwiek dziecko mogloby sie pojawic w jkaims 4 sezonie :D
dzięki za rozjaśnienie mi tej kwestii :*
"aczkolwiek dziecko mogloby sie pojawic w jkaims 4 sezonie :D" padłam :D ja też jestem za tym ;)
Wstawiam też tutaj to zdjęcie by porządek był ;)
http://24.media.tumblr.com/5ea15f88413f1aa10c2ccba5239a1471/tumblr_mjipjcFfi31s3 k5c9o1_400.jpg
I odliczanie zaczynamy od nowa ;) Jeszcze tylko 7 dni..
http://www.youtube.com/watch?v=UwPgps0yeu0