PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=645786}

Piękna i bestia

Beauty and the Beast
2012 - 2016
7,1 8,8 tys. ocen
7,1 10 1 8818
Piękna i bestia
powrót do forum serialu Piękna i bestia

Zakończenie 2 sezonu

użytkownik usunięty

Brawa dla scenarzystów, którzy w obliczu kasacji zrobili porządne, w miarę satysfakcjonujące zakończenie. To niestety rzadko spotykane wśród seriali CW. Aż szkoda, że to wszystko pójdzie na marne w następnym sezonie. A mogło być tak pięknie;)

ocenił(a) serial na 10

SPOILER !!!
To prawda, zakończenie drugiego sezonu udane...tak jak podejrzewałam Gabe uśmiercony a bohaterzy z pozytywnymi wizjami na przyszłość, trzeci sezon zapewne wszystko pokomplikuje:) zaczną współpracę z tymi podejrzanymi gostkami walczącymi ze złem tego świata ale z pewnością na koniec można liczyć na happy end...tak przynajmniej się wydaje:)

ocenił(a) serial na 10
Izaczek86

Wszystko okaże sie w następnym sezonie

Zakończenie 2 sezonu mnie zaskoczyło, do końca wierzyłam, że na sam koniec będzie jakieś wielkie bum, Lowan zmartwychwstanie czy coś, żeby mi kiszki skręcało do premiery 3 sezonu...a tu nic O.o tak jakby 3 sezonu miało nie być...

użytkownik usunięty
Lili89

Bo miało nie być, to że przedłużyli serial było szokiem dla wszystkich. Dobrze zrobili, bo gdyby jednak serial poszedł do wylotu, a ostatni odcinek skończył się na zmartwychwstaniu psycho Gabe'a czy innym cliffhangerze, to dopiero by cię skręcało, ale ze złości;)

Wiem właśnie, że miało nie być. Jakie było moje zaskoczenie, gdy weszłam tu parę dni temu, patrzę, a tu 3 sezon w planach :D
Może masz rację, skoro mam do wiosny na ten 3 sezon czekać to juz lepsze takie zakończenie niż jakiś dramat.
Jednego jestem pewna, oby G. nie zmartwychwstał, bo ta postać tak mnie irytowała, jak chyba żadna inna. Nawet ta bestio-laska, jak jej tam było, mniej mnie wkurzała :P

Moim zdaniem ostatnim odcinkiem całej serii powinien być odcinek 16 właśnie z 2 sezonu. Kończy się on tak, że wszyscy poza Gabe (niestety) są szczęśliwi, Cat wraca do Vincenta a Tess pokazuje, że zależy jej na T.J. Nie wprowadza on kolejnego wątku ciągniętego na siłę, co niestety miało ostatnio już miejsce parę razy a trzeci sezon będzie już całkowitym wymysłem :( Oczywiście obejrzę 3 sezon, ale jednak niektórych seriali nie powinno się przeciągać.

niunia

Napisałam to zanim zobaczyłam ostatnią minutę tego odcinka... I znów przeciąganie.

użytkownik usunięty
niunia

No racja, ale jak mieli nie przeciągać, skoro musieli zrobić jeszcze 6 odcinków?:P

Mogli zrobić tylko 16 a nie zobowiązywać się do 22 :P

użytkownik usunięty
niunia

Ok ekspercie, skoro tak mówisz:P

Czepiasz się ekspercie :P