PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=155173}
4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34546
1,0 4 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

Co będzie z Anią?

ocenił(a) serial na 7

[SPOILER] Kto czyta streszczenia zapewne wie, że niedługo Manuel postrzeli Anie. Myślicie, że przeżyje? Niby to cukierkowy serial, i mało kiedy główny bohater umiera, ale jakże by to było na rękę - wtedy Paweł mógłby być z matką jego dziecka :/ Mi się osobiście to rozwiązanie bardzo nie podoba, najlepiej by było jakby został z Anią i normalnie miał kontakt z dzieckiem. Życiowo. Nie każdy pozytywny "przeszkadzający miłości" bohater musi umierać.

ocenił(a) serial na 8
Naavy

ja też tak myślę, czy zawsze w polskich serialach musi być tak idealnie?. Marysia nich ułoży sobie życie gdzie indziej z kimś innym i tyle!!

krolowa_krzyku

Zabijają tylko postacie, które na pewno już nigdy nie wrócą do serialu. Dzieje się tak w przypadku, gdy aktor naprawdę umiera lub radykalnie zmienia plany zawodowe.

ocenił(a) serial na 3
nezumi1

A mi się wydaje, że nie ma szans, by Ania przeżyła. Jeżeli by przeżyła, to Paweł raczej by z nią był. A przecież ''Pawełek MUSI być z Marysią'', bo jak nie, to połowa nastolatek w tym kraju podetnie sobie żyły, o czym świadczą komentarze na stronie serialu ; )

ocenił(a) serial na 7
Villemo339

Dobrze powiedziane, niestety. Po prostu to by było zbyt płytkie rzucić ją dla Majki, nieeleganckie... A tak, umiera i droga wolna :/ Chociaż Anka zawsze się bała, że on kocha swoją byłą żonę, pewnie by zrozumiała. Jednak podejrzane to postrzelenie, musi mieć głębszy sens dla ogólnej fabuły. Tylko ja nie rozumiem tej ogólnej opinii że Paweł MUSI być z Marysią :-/

ocenił(a) serial na 4
Naavy

A ja mam takie pytanie z innej beczki. Gdzie można poczytać spoilery o tym serialu? Jest taka gazeta Świat seriali, ale nic ciekawego tam nie piszą.

paumar1

W bravo girl.
BTW wcale nie muszę być razem. Nie muszą jej uśmiercać by się rozstali. Wystarczy, że Paweł dowie się o dziecku, a następnie Ania powie mu, że o tym wiedziała...

ocenił(a) serial na 7
tony_tr

Racja, zupełnie zapomniałam że ona wie o dziecku!
Ja myślę, chociaż bardzo lubię postać Ani, że "ciekawie" byłoby, jakby po wypadku przeżyła, ale miała poważny uszczerbek na zdrowiu - ślepota, wózek? Wtedy nic nie byłoby oczywiste, byłaby naprawdę trudna sytuacja

ocenił(a) serial na 8
Naavy

No tak ale jeśli miała by być ślepa albo coś z tych rzeczy to wtedy Paweł byłby z Nią z litości ;/ nie wyobrażam sobie dalszych losów w takim przypadku :(

ocenił(a) serial na 3
krolowa_krzyku

Poza tym nie zapominajmy, że podobno Anka miała ZASLONIĆ Pawła. Raczej nie rzuciłby kobiety, która uratowała mu życie narażając swoje własne.

ocenił(a) serial na 8
Villemo339

jak dla mnie najlepszym rozwiązaniem było by jakby Ania był zdrowa i była by z Pawłem a Majka ułożyła sobie życie z Hubertem.

ocenił(a) serial na 3
krolowa_krzyku

I żyliby długo i szczęsliwie, nie pojawiając się więcej na ekranie...
Zresztą, już teraz ich przewijam jak oglądam na ipli.
Mówię oczywiście o Majce i Hubercie.

Villemo339

No Majka i Hubert to tak nudny wątek... Majke powinni na jakiś czas wyautować z tego serialu.

tony_tr

a ja tam mysle ze Hubert i Majka mogliby byc razem

ocenił(a) serial na 7
natka93

A niech będzie i z Hubertem, jestem bardzo przeciwna powrotu pary Majka-Paweł (niestety w mniejszości).
Z jednej strony Anka bardzo pomogła Mariuszowi, no i zasłoniła Pawła (tylko, czy można być z kobietą tylko z wdzięczności?). Z drugiej wie o dziecku i mu nie powiedziała.
Chociaż Majka również zrobiła świństwo Pawłowi przecież... Przede wszystkim ona powinna mu powiedzieć, a zachowuje się jak gówniara.

Naavy

Najgłupsze w tym wszystkim jest to, że wszyscy zapomnieli, iż to Majka zdradziła Pawła. Po prostu wycięto to ze scenariusza. Przykładowo rozmowa Majki z Hubertem. Majka mówiła, że ten związek był zbyt idealny, oddalali się od siebie itp. Mogła mu powiedzieć wprost "zdradziłam go z Lekarzem i hu..." Ale nie... to się przecież nie wydarzyło......

ocenił(a) serial na 3
tony_tr

Ta. I Majka taka biedna, bo im nie wyszło, a tak by tego chciała... A już pomijając zdradę, to kto olał Pawełka i zwiał do Berlina?

Villemo339

Odpowiadając na pytanie w temacie - a niech ją klozet pochłonie.

ocenił(a) serial na 7
Faraon_5

Majka go zdradziła, Majka go olała, Majka ukrywała ciąże. Anna nie powiedziała mu o dziecku, bo nie chciała żeby znowu cierpiał. Ale to Majka i Paweł mają być wielce zakochani, mają być razem, Anka to tylko "przeszkoda" :-/ OBYM SIĘ MYLIŁA!

Naavy

Niestety nie mylisz się... w temacie zostało już powiedziane wszystko.

ocenił(a) serial na 7
tony_tr

Tego dowiemy się oglądając serial, może wszyscy się mylimy ;) ..... Nadzieja umiera ostatnia :-/

ocenił(a) serial na 10
Naavy

Hej wiecie kiedy Majka wróci do Wrocławia i kiedy Paweł dowie się o dziecku?

Zbuntowany_RBD

Ja uważam że dowie się o dzieciaku dopiero po wakacjach. Teraz ten wątek przedłużają na siłę że ho ho .

ocenił(a) serial na 3
basia990

Odpowiedź na pytanie ''co będzie z Anią?''. Jak ktoś nie lubi spoilerów, to niech nie zagląda ; )

http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/228394_215057811846058_2049346528 58374_814023_2875905_n.jpg
http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/227404_215057828512723_2049346528 58374_814024_8024872_n.jpg
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/225544_215057848512721_2049346528 58374_814025_4555412_n.jpg
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/228369_215057855179387_2049346528 58374_814026_183898_n.jpg
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/225939_215057861846053_2049346528 58374_814027_2544380_n.jpg

ocenił(a) serial na 7
Villemo339

Czyli przeżyje :) ! Może jest nadzieja, że jednak po tym wszystkim Paweł nie kopnie jej w dupę i nie wróci do "wiernej" Majki :) No i to jest pewne że o dziecku dowie się po wakacjach :-/

ocenił(a) serial na 3
Naavy

Hm, mam inną teorię. Na trzecim i czwartym zdjęciu Anka ewidentnie mówi Pawłowi o czymś ważnym i oboje nie są przy tym szcześliwi. Potem natomiast widać ją na zdjęciu z Mariuszem, gdzie ma dość niewesołą minę. Jestem na 90 % pewna, że chodzi o dziecko Majki. Ah i drugie zdjęcie też jest ciekawe... Pablo jest na nim nieźle poobijany ; p

ocenił(a) serial na 7
Villemo339

No i obrazi się za Anie, że mu nie powiedziała, i wróci do Majki która "nie mogła" mu powiedzieć? Wtedy bym się wkurzyła -_- najlepiej żeby wróciła Magda, w końcu Paweł to jej PIERWSZĄ MIŁOŚĆ :D

Naavy

A już myślałem, że Anka zginie postrzelona przez Manuela, Marysia urodzi dziecko i będzie pocieszać zrozpaczonego Pawła, wrócą do siebie a potem duch Anki objawi się Pawłowi i Majce w nocy, a po kilku latach okazałoby się że Ania wcale nie umarła i żyje. Normalnie byłby wątek zmałpowany z "Mody na sukces", Paweł- Ridge, Majka- Brooke, Anka- Taylor a Manuel to Sheila ;D.

ocenił(a) serial na 10
Hitek

Dobre :) A ten, który przywrócił Taylor do życia (Omar Rashid) ? Może jego rolę zagrałby przywódca sekty, w której kiedyś była Stefani? :P

loginnuss

Haha ;D. W sumie to Paweł ma wiele wspólnego z Ridgem- cały czas rozstawał się z Majką, jak Ridge z Brooke ale wracali do siebie, brał z nią 3 razy ślub, pewnie niedługo będzie ich 4 ślub. Jako jedyny bohater gadał z duchami, często bierze udział w bójkach i zawsze wygrywa no i siedział w więzieniu bo był oskarżony o morderstwo, a ta jego akcja, z ucieczką przed policją rozwala każdego wielbiciela seriali komediowych na łopatki :D

Hitek

No i nikt inny jak on tak nie dba o swoją fryzurkę, no może kiedyś Artur jak miał tą swoją "cudowną" grzywkę.

ocenił(a) serial na 7
Hitek

Nabijajcie się dalej :P akurat wątki z duchami uważam za bardzo fajne i dziwne... Widziałam jak ktoś kiedyś pisał, że... Iwona? (koleżanka Pawła co popełniła samobójstwo) miała się ukazywać Pawłowi, a jednak jej nie było :( i długo była plotka o bracie bliźniaku Michała Stasiaka! Apropo Stasiaka, nasunął mi się ostatnio cytat:

"Kochając jednocześnie dwie osoby wybierz te drugą bo jeżeli naprawdę kochał byś pierwszą nie zakochałbyś się w drugiej"

jak go przeczytałam od razu pomyślałam o Marysi i tej jej dylematach ;) niech mi ktoś jeszcze powie że Majka powinna być z Pawłem...
Ania jest postacią która właśnie trzyma widzów w niepewności, a nuż Paweł i Majka nie będą razem (chociaż i tak widać że ich do siebie ciągnie). Poza tym widzowie tego oczekują :-/