PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=155173}
4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34548
1,0 4 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

Co będzie z Dragonem?

użytkownik usunięty

W jutrzejszym środowym odcinku 16.09. na koniec jest pokazane że w nast. odcinku Melka i Dragon beda w jakims sklepie i nagle bedzie obstawa policji, a Dragon zacznie sie wydzierac że ktoś ich wsypał i przeszuka Melke czy ma podsluch. Czy Melka go wkopie i on pójdzie do pierdla? Jak myślicie?

ocenił(a) serial na 8

UWAGA, DUŻY SPOILER, niech nie czyta ten, kto nie chce sobie psuć przyjemności z oglądania...
...
...
...
...
...
...
Dragon zostanie wrobiony przez Melkę i złapany. Pójdzie siedzieć i na tym koniec jego wątku. ;) Oglądamy właśnie ostatnie odcinki z Dragonem.

Cefalix

Co za dziadostwo...a miała być współpraca ze starym kumplem Radziem,miała byc manipulacja Plastusiem...a tu jedna z najciekawszych postaci zostanie wrobiona przez "mega wtykę" Melkę którą bedziemy jeszcze oglądać przez kilka długich tygodni,no i jest jeszcze naburmuszona Sabinka o zmiennej osobowosci i charakterze,wow już nie mogę sie doczekac,a te połamane kosmetyki...haha co to kurna jest..??

aron312

no dokładnie, miała być współpraca z Radkiem, a skończyło się na "zrobię to! albo jednak nie", miały być fajne teksty i nabijanie się z Krystiana, a tu Melka Undercover sukces, teraz tylko czekać aż Julka się obudzi i Melce zostanie wybaczone i znowu będziemy ją oglądać dzień w dzień. A w ogóle zdaje się, że w styczniu będzie rok od kiedy się pojawiła. Zabijcie mnie.

Wingo

w sumie gdyby nie to, że aktor grający Aleksa zrezygnował, to jeszcze on by tam był do kompletu. Ale za to Michał jest spoko i nic do niego nie mam (o dziwo).

Wingo

wszystko prawda... Igora nie ma, Dragona nie będzie, z Krystka chociaż pośmiać się było można ale on wróci hura :/, Melka będzie, Majka nudne flaki będzie, Michał z którego zrobią pantoflarza i nudziarza będzie, Kinga wariatka, Jowita wredzielec, przyjaciele przydupasy wyżej wymienionej, już nie tylko radzio będzie pieskiem, teraz jowita ma hodowle. Wadlewo nudaaaa jak tekst andzia w kukurydzy, wątek sabiny i jej rodziny zabijcie mnie :P. Tylko liczę na fajne wątki aśki i beti to moje ulubione postacie, reszta to frajerzy :P

ocenił(a) serial na 8
maria_88_3

Igor wróci już niebawem, więc jest to małe pocieszenie w obliczu odejścia Dragona. ;)

ocenił(a) serial na 10
Cefalix

Spoliler.

Wróci tylko po to żeby sztrasburger go wyruchał i odzyskał kasę którą natłukł na familiadzie a igor mu zabrał

ocenił(a) serial na 8
pierdantes

Spoiler jeszcze większy...

Z tego co mi wiadomo Karol nie odzyska tej kasy od Igora i nadal będzie biedny, ale nie wiem co dalej z Igorem. ;)

ocenił(a) serial na 10
Wingo

W ogóle jakoś śmiesznie i be sensu wyszło (jak zawsze zresztą w tym "serialu") Dragon miał zrobić z radziem skok życia, bo nie chciał już "pilnować małolatów i dragów" tylko miał się ulotnić z grubą kasą Radzio zrezygnował ale dał mu wszystko co potrzebne czyli do skoku doszło. tak wynikał z rozmowy radzio dragon. Nie pokazali go w pierdzielu wiec skok się udał. Czyli po jaka holere dragon dalej pilnuje małolatów i dragi skoro miał się ulotnić :D

ocenił(a) serial na 8
pierdantes

Zmienili się w międzyczasie scenarzyści i stąd takie niekonsekwencje...

pierdantes

może Dragon ma kasiore ze skoku ale został dla Melki. Normalnie love story. Jestem wzruszona :).

aron312

miałbyć BIG-DEAL Z Radziem a tu taki c*** :///

ocenił(a) serial na 10
Cefalix

A alex wróci ? :)

ocenił(a) serial na 6
witek_38

Oby nie

ocenił(a) serial na 8
witek_38

Nie wróci.

ocenił(a) serial na 10
Cefalix

Oby chociaż Jowitka została

ocenił(a) serial na 10
witek_38

nie w tym serialu oprucz stałych "gwiazd" graja tylko aktorzy na dorobku aby tabloidy poznały ich nazwisko jak to osiągną odchodzą i nie chcą wracać. No i jeszcze podstarzali dobrzy aktorzy których sytuacja finansowa i brak normalnych produkcji w polskim kinie zmusił do gry w PM jak Strasburger czy Grabowski

użytkownik usunięty
Cefalix

A skąd to wiesz, gdzie czytałeś? Bo przecież w zwiastunie było, że Melka i Dragon sie całowali z tego co zauważyłam to właśnie w tym sklepie (który był pokazany na koniec środowego odcinka (16.09) "w następnym odcinku" czyli co będzie w czwartek) i jeszcze widziałam też w zwiastunie jak on mówi do Melki, że chce poznać jej rodziców i jest też pokazane jak się całują w innym miejscu bo na ulicy więc jak to będzie? Tzn. że te sytuacje z rodzicami, całowaniem na ulicy będą przed tą obstawą policji w sklepie? No bo kiedy Dragon zostanie schwytany? Szkoda będzie jak on odejdzie! ;d Same fajne postacie odchodzą, bo Igor to też coś czuję że długo już nie pobędzie w PM, bo Karol szykuje na niego jakiś niecny plan.

ocenił(a) serial na 8

Wiem, bo statystuję na planie PM. ;) Dragon po tych akcjach w sklepie więcej już na planie się nie pojawił. Przekonacie się już niebawem, że to niestety koniec jego wątku (przynajmniej na jakiś czas)...

Też mi żal, że znów odchodzi.

ocenił(a) serial na 1
Cefalix

oho mamy tu gwiazdę :D
A tak serio to zawsze mnie ciekawiło ile tam aktorzy zarabiają - w Klanie to 2-3tys za odcinek nawet - w PM pewnie połowę tego, zawsze miałem wrażenie, że ten serial jest jakiś "ubogi" - a taki statysta ile dostaje?:) O ile to nie tajemnica zawodowa:)

ocenił(a) serial na 8
edoneil

Hah, statyści na planie PM i innych wrocławskich produkcji zarabiają tak mało, że aż wstyd się przyznawać. ;) Jeśli jednak jesteś bardzo ciekawy, to mogę Ci napisać na priv. ;) Tylko wtedy chyba musimy się dodać do znajomych, bo zdaje się, nie można do kogoś wysłać prywatnej wiadomości, jeśli się go nie ma w znajomych.

W moim przypadku zysk tutaj nie jest najistotniejszy. Statystuję, bo ciekawi mnie jak to wszystko wygląda od kuchni. To fajna przygoda i zawsze można poznać fajnych i ciekawych ludzi. ;) Przy okazji - można też dowiedzieć się co wydarzy się w serialu za 2 czy 3 miesiące.

ocenił(a) serial na 8
edoneil

A co do stawek aktorów, to nie mam takich informacji niestety. Ale czemu uważasz, że aktorzy PM zarabiają pewnie połowę tego co aktorzy w Klanie? Wg mnie ich zarobki są dość podobne. PM chyba zresztą ma nawet większy budżet niż Klan - przecież jest bardzo dużo scen plenerowych, niekiedy ekipa kręci też sceny nad morzem albo w górach. A w Klanie? Akcja cały czas toczy się w Warszawie i od lat głównie w tych samych studyjnych pomieszczeniach. Oba seriale emitowane są 5 razy w tygodniu, a odcinki PM chyba nawet są ciut dłuższe niż odcinki Klanu. Do tego ośmieliłbym się nawet powiedzieć, że scenariusz Klanu i gra aktorska tam stoi na niższym poziomie niż w PM (a tego serialu wcale nie uważam za arcydzieło). No i w PM grają też obok aktorskich beztaleńć typu Pniewski także uznani aktorzy jak Pakulnis, Strasburger, Głowacki, Jankowski, dawniej Grabowski, Leon Niemczyk, Emilia Krakowska a wkrótce Jerzy Bończak. W Klanie tak jak w PM jest wielu przeciętniaków plus parę wybitniejszych aktorów jak Tyniec czy Olbrychski.

Generalnie polecam zajrzeć nieraz na Klan, choćby dla beki. Jeśli PM wydaje Ci się "ubogim" serialem, to zobaczymy, co powiesz o Klanie. :D xD

ocenił(a) serial na 1
Cefalix

ja oglądam Klan :D no właśnie nie wiem czemu takie odniosłem kiedyś wrażenie, może teraz już nie ale pamiętam jak Pierwsza Miłość się zaczynała - tak około 10 lat temu, teraz to jest inna bajka, mnóstwo aktorów, dużo wątków, kiedyś to tylko Marysia, Paweł, Artur i Kinga byli. Wtedy odniosłem wrażenie takiej niższej ligi, ale teraz to faktycznie się zmieniło.
A co do "Klanu" to brak słów, oglądam dla beki i dla Ramony i jej atutów :D

użytkownik usunięty
Cefalix

Mi też strasznie ;( A może Melka zacznie go odwiedzać w więzieniu? xd Bez kitu Dragon to aktualnie najlepsza postać bo najciekawsze wątki są z nim. No i jest na kogo popatrzeć oczywiście ;) A teraz to kto jeszcze taki fajny zostanie? Nikt za bardzo.

ocenił(a) serial na 8

Igor. :p

Niestety, nie zanosi się na to, by Melka go odwiedzała w pace.

Żal mi się zrobiło dziś Dragona, jak ten gliniarz jeszcze opowiadał Melce o tym, że Dragon wsypał wszystkich, ale ją chronił. Natomiast Krystianek i jego zachowanie to po prostu ŻAL. Żali się tatusiowi na to, że w areszcie nuda, że jedzenie be, że w telewizji jeden kanał. No jak to usłyszałem to myślałem, że padnę. Masakra. I jak tu nie kibicować Dragonowi? Chociaż ciemny typ, to sto razy ciekawszy niż ta pipa Krystian. Dziś nawet Melka chyba to zauważyła.

użytkownik usunięty
Cefalix

Zgadzam się w 100%. Chociaż z drugiej strony to tego Krystiana też trochę żal bo on dalej nie wie o co chodzi tzn. nie wie chyba że to dzięki Melce wyszedł i dlatego miał/ma do niej pretensje że go nie odwiedzała. A jego ojciec to też taki trochę... gadają na skypie i nagle rozłącza się bez słowa już drugi raz się tak zdarzyło jak rozmawiał z nim na skypie że wyłączył się bez słowa. Mi by było przykro. Ale to wszystkie powody dla których mi go szkoda, bo tak poza tym to on jest okropny, nawet go nie interesuje co z Julką sie dzieje i wgl nie ma wyrzutów sumienia za to co zrobił. Facet też z niego żaden, bo co on może dla tej Melki zrobić i czy ona będzie sie czuła przy nim bezpieczna? No raczej nie, to raczej on przy niej xD Dragon jest lepszy i chociaż czarny charakter, to jednak nie do końca, co dało się zauważyć w dzisiejszym odcinku. I też mi go szkoda. Zakochał się, być może Melka to pierwsza osoba która jest dla niego ważna i dla której może nawet mógłby się zmienić(?) (przecież dla miłości można zrobić wszystko) a tak to dupa. Miejmy nadzieję że wróci, a może się mylisz i jednak niedługo będzie znowu. xD Tak wiem to tylko serial, ale jednak gdy Dragona nie będzie to nie wiem czy będę to dalej oglądać bo trochę nuda będzie. Teraz to chyba jak dla mnie będzie najlepszy wątek Karola, Igora i Sabiny. Sabina teraz to się zrobiła nawet ciekawa, bo taka twardzielka może już nie będzie taka naiwna jak kiedyś. I fajnie odpysknie tym swoim pseudo przyjaciołom, nie lubię tej całej grupy: Radka, Darii, Błazna, Tostera, sami nudziarze.

Cefalix

no dokładnie, jest ciemnym typem ale kiedyś był gorszy, teraz go trochę wybielili że też ma uczucia i nie jest tylko szują jak np igor. No i dragon ma to coś w sobie. A melka na pewno przejrzała na oczy bo sorry i tak krystian do niej nie pasuje. W dodatku to dzieciak myślący tylko o sobie.

ocenił(a) serial na 8
maria_88_3

Krystian powinien przejść jednak jakąś przemianę, bo jesli ma nadal być takim mięczakiem i pipą bez charakteru i tworzyć super parę z Melką, to ja tego nie widzę...

Cefalix

ja też tego nie widzę żeby byli razem. Raczej powinna znaleźć podobnego do dragona. Nie żeby dilera narkotyków ale faceta z charakterem, jajami a nie lusterkiem i szminką. A Krystiana nie widzę jako faceta z charakterem, w ogóle faceta,dla mnie to pipa, nie nawet gorzej ale nie będę pisać. Pipa to bartek, a krystian chyba jeszcze gorszy.

użytkownik usunięty
maria_88_3

W tym związku Melka&Krystian to akurat Melka "nosi spodnie" ale naprawdę oni wgl do siebie nie pasują.

no dokładnie, nie pasują. Jak dziś oglądałam odcinek PM to pomyślałam o to facet dla melki. W sensie dragon. On mógłby zmienić się przy niej na lepsze. Najwyżej dalej dragi by sprzedawał ale już nie robił większych skoków albo zrobiłby jeden duży i by mógł z niego żyć. Mogli zrobić że dragon z melką by uciekli. I byliby razem. To byłoby lepsze :). Bo nie widzę jej już z krystkiem.

użytkownik usunięty
maria_88_3

Tak, już bym wolała żeby uciekli i np. jeśli miało by już nie być Dragona w PM to żeby też nie było Melki, po prostu żeby żyć ze świadomością że nie ma ich już w PM bo wyjechali sobie gdzieś tam (w serialu). A co najlepsze Krystian zostałby sam ha! :D

użytkownik usunięty

Oczywiście fajnie że sam w sensie że biedny bo Melka by go opuściła a nie że fajnie bo występowałby w PM.

No no dokładnie :). Nie mieliby też go z kim połączyć :). Chyba że znaleźli by jakąś dziewczynę podobną do niego. Ale póki co Krystiana by wtedy aż tak często nie pokazywali, tylko w scenach z michałem i dominikiem. Melki by nie było przynajmniej na jakiś czas więc PM stała by się znośna :).

maria_88_3

"Najwyżej dalej dragi by sprzedawał ale już nie robił większych skoków albo zrobiłby jeden duży i by mógł z niego żyć."

jesteś za przestępczością i sprzedawaniem dziaciakom dragów?

makintosz

może nie dzieciakom ale komuś starszemu. Zresztą skoro dzieci głupie i kupują..

maria_88_3

to nie oznacza, że trzeba im to ułatwiać. zarówno dzieciakom jak i tym starszym. nie uważasz?

makintosz

no tak, masz rację, nie powinno się ułatwiać.

makintosz

to taki tylko pomysł. Ogólnie nie jestem za tym, ale w serialu może być. Poza tym i tak Dragona nie będą pokazywać :)

Cefalix

widać za krótko w kryminale posiedział posiedział by trochę dłużej lub poszedł do woja lub gdyby nawet go stary odciął na jakiś czas od kasy i innych gadżetów to by może zmądrzał i zmężniał...

mrowa93

Wiecie jak dodać nowy temat na forum? Może mi ktoś wytłumaczyć

fifi123

jak jest napis forum Pierwszej miłości ( jakaś liczba 3..) obok jest plus, nacisnąć na ten plus i będzie dodaj nowy temat.

Cefalix

What ? Nie to nie możliwe. To najlepszy wątek. Teraz to już będzie nudne dziadostwo bez Dragona.

maria_88_3

Wątek postaci Dragona zostanie zastapiony terapią Bartka i Emilki,dorzucą jeszcze emocjonalne problemy Sabinki w kryminale...wow..super.Być moze deptanie po piętach Igorowi przysporzy trochę akcji w tym serialu...

ocenił(a) serial na 6
aron312

Podobno ma dojść do analu między Melka a ojcem Krystiana...

ocenił(a) serial na 1
raiden19

chyba chciałeś napisać między Mirkiem a Krystianem :D

ocenił(a) serial na 6
edoneil

Nie, Mirek raczej nie zna Krystiana

ocenił(a) serial na 1
raiden19

no to go pozna, dogłębnie:)

ocenił(a) serial na 6
edoneil

Haha