PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=155173}
4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34546
1,0 4 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

Zastanawiam się ostatnio, z jakich powodów oglądacie pomimo wielu absurdów, dziwnych sytuacji i tym podobnych ten serial? Z tego co się orientuję to widownie ma dość sporą o czym mogą świadczyć komentarze przy podlinkowanym przeze mnie filmie (i zabójczy tekst w moim wykonaniu i brata), wiele komentarzy, a nawet jakieś tam forum na naszej-klasie. Na czym polega fenomen ,,Pierwszej miłości''?

ocenił(a) serial na 1
czerwcowy

Żeby się odstresować, pośmiać itd... A brata masz świetnego... :D

użytkownik usunięty
czerwcowy

ja myślę, że właśnie te absurdy i liczne, poważne dramaty bohaterów (przynajmniej mnie) przyciągają. poza tym, to kiedyś zaczęłam to oglądać z nudów, i jakoś przy tym zostałam. z ciekawości, co bezsensownego wymyślą na następny odcinek. ;]

użytkownik usunięty

ehm. słowo `poważne miało być w cudzysłowiu oczywiście. ;]

ocenił(a) serial na 5

Główny powód oglądania u mnie jest taki: dawno, dawno temu, we wrześniu 2005 moja stara włączyła na Polsat i na ,,Pierwszą miłość''. Zobaczyła Bartka i Maryśkę i zaczęła oglądać. W związku z tym jak nie trudno się domyślić to ją wciągnęło. Jako, że o tej porze w TV nie było nic ciekawego to powoli zaczęła to oglądać cała rodzina z krewniakami i moją klasą włącznie (w środę była na GW bardzo ożywiona dyskusja: zabiją go(Artura) czy nie ;p). Drugi powód to zresztą pośmianie się. rzy niektórych scenach to ja mam ostrego roftla. W końcu śmiech to zdrowie. Tym bardziej, że prawdopodobnie w następnym odcinku może wylądować UFO i próbować porwać któregoś z bohaterów. Zresztą czasami to jest lepsze niż wysłuchiwana po raz 752 piosenka ,,Cambio dolor'' (tradycyjnie z taśmy i sfałszowana) lub ,,Najwięcej witaminy'' albo zagadki takie, w których wystarczy nazwa wykonawcy w ,,Jaka to melodia''. W końcu to się może znudzić, prawda?

ocenił(a) serial na 1
czerwcowy

A u mnie nikt tego nie ogląda, no może po za bratem ... ale tylko czasem... :)

ocenił(a) serial na 1
czerwcowy

Ten serial świetnie ogląda się pod picie. Alkohol wchodzi błyskawicznie. Autentycznie, tylu absurdów, nie ująłby w żadnym filmie Lynch.

ocenił(a) serial na 10
czerwcowy

No właśnie w tym serialu dzieją się tak niespotykane rzeczy że nie wiadomo czy płakać czy śmiać się z wyobraźni scenarzystów. W porównaniu z innymi jest na pierwszym jeżeli chodzi o śmieszne sytuacje. porównajcie "Klan" i "pierwszą miłość" to tak jakby porównać czarne z białym :)))

andzialesiuk

oglądamy bo ciągle się tu coś dzieje i to właśnie to dziwne sytuacje nas przyciągają w każdym serialu w końcu może być coś fantastycznego i dziwnego. i właśnie coś się dzieje tak sobie popatrzcie na jakiś klan, złotopolscy czy inne tam się tak ogólnie nic ciekawego nie dzieje

Joker_27

ja sama często sie zastanawiam dlaczego oglądam ten shit :) chyba dlatego, że potrafi porządnie odstresować :P wszystkie m jak milosc i inne tam pierdolniki sie chowają przy wartkiej akcji pierwszej miłości :D

slonko_005

czemu oglądam ? hmm nie wiem jakoś mnie wciągneło i leci :p zreszta o tej porze nie ma nic ciekawszego ;) no i niektóre sceny potrafią człowieka rozśmieszyć ;D