PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=155173}
4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34538
1,0 4 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

dawno mnie tu nie było bo olałem ten serial, a ostatnio popatrzyłem trochę co się w nim dzieje i
wystarczyło nie oglądac tego serialu rok z hakiem, żeby oni zamienili go w kompletne wymiociny.
Moje dawne narzekania z przełomu 2015/2016 to już nawet odwołuję, prawdziwy rzyg to jest dziś.
pewnie większość mnie tu nie skojarzy bo nie udzielałem się tu z rok ponad.

- kiedyś dowalili Beacie dzieciaka o imieniu Filip, potem był nowy Paweł,
czytam streszczenia i nagle: Igor. Jak oni w ogóle ośmielają się użyć tego imienia? teraz kolejne streszczenia i Dominik pomoże Pawłowi
pierwsza myśl: ten od Krystiana i Patrycji który zniknął bez śladu? nie, jakiś tam nowy typ.
to co dalej, może nowy Manuel? a może nowa Beata? odeszła z serialu, więc można użyć!
- Melka policjantka... na policjanta to by Mikser pasował tak szczerze, przecież już sto razy pokazał że się nadaje ale nie, on będzie całe życie stał za barem. tak poza tym nie ma szans żeby ktoś z jej przeszłością został przyjęty do policji w prawdziwym życiu. Może jeszcze policjant Radek? w ogóle w jej wątku przewinął się taki typek co był kiedyś jakims dziennikarzem za czasów Aleksa i Magdy Drawskiej. to ta sama postać?
- inwalidzi, śmierć mózgu i co to tam jeszcze było? poza tym nie wiem co było Sabinie ale ozdrowiała? ten KHEKHE Paweł pewnie następny?
- Krystian mieszkający w mieszkaniu Sabiny... normalnie jak go tam widzę to mnie nosi. To w sumie gdzie mieszka Sabina teraz?
- wielki recykling z na wspólnej? najpierw ta ewa co to nikt jej nie lubi, teraz ten paweł aka norbert który tu nie pasuje,
i jeszcze ten taki typek co w na wspólnej był prawnikiem? kto nastepny? może wesołowski? porażka
- Aśka i ten jej chłopak... dajcie spokój. i jeszcze te debilne imię. A jak nie mają pomysłu na imiona to moge kilka podsunąć których nie było
lub były u mało waznych postaci, np. Dawid, Daniel? kilka sekund mojego zastanowienia się a oni wymyslaja jakies idiotyzmy
Tymek, albo ta Kalina? nazywa się ktoś tak w ogóle mając no nie wiem... 20 parę lat czy ile oni tam mają? co dalej może Gertruda co
a w ogóle to już lepiej mogli wymyślić żeby wrócił ten Marcin (Maciej Radel) który kiedyś kradł z Radkiem ale teraz to w sumei po co?
- ogólnie te wątki...? jak z Klanu. jeszcze trochę i w streszczeniach będzie pisało że Marysia ugotowała obiad albo że Mikser wyniósł śmieci.
poza tym o co im chodzi z tymi dziećmi? Radek i Jowita mają dziekco - JEST OK. ale dalej? Krystian ojcem, Kinga która męczy Artura o dziecko, Kaśka
który ma dziecko? nie wiem już jak to skomentować.
- powrót Marysi do branży szpitalnej. beka xd ale to tak potrzebne że naprawdę olaboga
a teraz czytam o jakimś bezdomnym Ryszardzie? to ciekawe, strzelam że ona se z nim stoi jak gdyby nigdy nic, a normalny człowiek żeby wytrzymał obok żula dłużej
niż 5 skeund to musiałby mieć klamerkę na nos. Ale co ja tam wiem
- jedyny plus: Radek i Jowita dalej sa parą. no ale to za mało, przecież nie będę oglądał jak dzieckiem się zajmuja a w wolnym czasie
walcza w tym jakże cieakwym wątku z molestowaniem. ale powiedzmy sobie szczerze że ten wątek z Tedem położył ten związek mimo wszystko.
- te nowe postacie w skrócie... jacyś idioci z idiotycznymi imionami
- w ogóle narobili jakichś nowych setów ani to ładne ani ciekawe, nawet Radek z Jowita mieszkają w jakimś rzygu.
Krystian który przejął mieszkanie Sabiny tez mieszka w szarych ścianach, boże kto to robił
Poza tym mam pytanie: gdzie mieszka Sabina?

tak poza tym ciekawostka: jest se taka gra Need for Speed: Payback w której zrobili dubbing
jedną z głównych postaci dubbinguje aktorka która gra Melkę i powiedzieć że jej "nie wyszło" to delikatnie mówiąc
ale ogólnie wszystko jedno bo większość tych których tam wzięli do dubbingu to jacyś amatorzy i słuchać się ich nie da.
ale co ciekawsze jedną z pobocznych postaci dubbinguje Waldemar Barwiński czyli Zygmunt. co ciekawe on i postać Melki mają kilka dialogów.
Śmiesznie to brzmi, słyszeć tak jakby Melkę z Zygmuntem.
jeśli ktoś zna i jest ciekawy kto jest kim to postać Melki nazywa się Jess a Zygmunt to "Żołnierz Podziemia"

Krótko mówiąc moja opinia jest taka że ostatni występ Igora na początku 2016 to koniec pewnej epoki.
Kto by pomyślał np. w 2014 za czasów Igora, Zygmunta, Filipa itd. że raptem 3 lata później nie będzie czego zbierać
a głównymi bohaterami zostanie jakaś zgraja pajaców
ach pamiętam jak to w 2015 czy tam 2016 wszyscy mieli nadzieję że znikną te łamagi Melka, Krystian, Ewa, a oni nie dość że zostali
to jeszcze dodaja kolejnych patałachów.

Ostatecznie wszystko jest dla ludzi, w końcu są ludzie co oglądają np. modę na sukces albo klan. to czemu nie to, w końcu kilka lubianych postaci jak
np. Marian jeszcze tutaj jest. Ale jako wieloletni widz chciałem to napisać..
Nic nie trwa wiecznie, pytanie ile lat będą klepać ten cyrk bo szczerze mówiąc to wstyd się przyznać że się ten serial oglądało
jesli ktoś wie tylko jak ten serial wygląda dziś. Do starszych odcinków z chęcią wracam, nowe mogą sobie wsadzić.
RIP Pierwsza miłość 2004-2016

Mały spam na koniec:
http://www.filmweb.pl/serial/Pierwsza+mi%C5%82o%C5%9B%C4%87-2004-155173/discussi on/Igor+-+lista+odcink%C3%B3w+%28przewodnik%29,2751805
http://www.filmweb.pl/serial/Pierwsza+mi%C5%82o%C5%9B%C4%87-2004-155173/discussi on/Zygmunt+-+lista+odcink%C3%B3w+%28przewodnik%29,2784530

ocenił(a) serial na 4
Wingo

sorry, ale nie chcialo mi sie tej calej epopei czytac ;/ jak doszlam do imion to zwatpilam - k... Kalina zajebiste imie - jakbym miala corke tak by miala na imie. a poza tym, nie cierpie tego aspektu polskiej mentalnosci - wielkiego srania sie o imiona w zawiazku z czym wszystkie dzieciaki znajomych nazywaja sie tak samo. mieszkam niewazne gdzie, ale nie w Polsce i kazdy ma w d... i nazywa se dziecko jak ma ochote i nikt sie z tego nie smieje, nie wtraca sie, nie komentuje a przynajmniej jest roznorodnosc.

ocenił(a) serial na 8
marajka

Bez urazy, Wingo, ale marajka ma rację. Kalina całkiem spoko imię. Znam/kojarzę parę młodych lasek, które je noszą. To imię w ostatnich czasach jest chętnie nadawane (tak mi się wydaje). Ja tam lubię oryginalne imiona. A inna sprawa to szkoda, że scenarzyści PM nie korzystają w ogóle z imion całkiem znanych, a do tej pory w PM zbytnio nie używanych. Wspominałeś o Danielu. Ja bym dał jeszcze Mateusza, Konrada, Leszka...

Sabina obecnie przebywa za granicą. Niedługo ma jednak wrócić, więc pewnie znajdzie sobie nowe lokum albo Krystian będzie musiał się wynosić z jej mieszkania. Karol już raz chciał, żeby Krystian z Kaliną się wynieśli, bo myślał, że Sabina wraca na stałe, ale ona tylko na chwilę wpadła do Wrocławia.

Cezary Łukaszewicz, który grał tego dziennikarza w wątku z Drawską tym razem grał zupełnie inną postać - mafiosa Roberta. Trzeba przyznać, że podbił tą rolą serca wielu widzów. ;d

Cefalix

skoro tak no to ok, może nie jestem na czasie. ale ogólnie z tymi imionami to jest lipa, a najgorszy jest ten pseudo Paweł. dzięki za info na temat mieszkania i tego dziennikarza
Mateusz w sumie był jako asystent Karola, ale Konrad i Leszek no to tych imion nie słyszałem w PM od dawna, a może i nigdy, pasowałyby.
ja w ipli widziałem jakiś odcinek że Sabina wróciła i Karol z Grażyną ją odebrali i potem poszła na chatę do Błażeja, jakaś imprezka tam na nią czekała to może tam będzie n obo gdzie ten biedny Krystek się pdozieje wtedy XD. Trochę bez sensu no ale mi tam wszystko jedno. Za bardzo się zmienił ten serial dla mnie.
a te mieszkanie Radka i Jowity nowe to w sumie pokazywali gdzie ono jest? to jakieś nowe miejsce? bo kamienica to chyba nie jest, do tych dawnych setów też niezbyt pasuje

ocenił(a) serial na 7
Wingo

Bo to jest cyrk. Jak lubisz się pośmiać to sobie zobacz Wadlewski Cyrk.

Radek wynajmuje dom we Wrocławiu na innej ulicy. Gdzieś niedaleko Barbariana.
Sabina prawdopodobnie w domu Karola przebywa albo u Grażyny. Krystian jakiś czas tam jeszcze pomieszka, bo nawet sam Michał już go nie chciał wpuścić do domu :)
Ostatni wątek z robieniem dziecka u Kulczyckich, z początku zabawny, stał się nieznośny.

Insekt6

dzięki
a ten wątek z dzieckiem jak poczytałem w streszczeniach to właśnie to idealnie opisuje jakim rzygiem stał się ten serial. Ludzie od lat pisza że to głupi serial z absurdami i w ogóle ale to się fajnie oglądało ale to co oni tu odstawiają to nie ma juz czego zbierać