PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=654281}

Piraci

Black Sails
2014 - 2017
7,9 27 tys. ocen
7,9 10 1 27498
7,6 9 krytyków
Piraci
powrót do forum serialu Piraci

Może mi ktoś wyjaśnić jakim cudem Billy zginął, skoro w Wyspie skarbów (historii toczącej się 20 lat później) całkiem zdrowo wygląda, a przede wszystkim żyje?

Pewnie Black Sails pozmieniali trochę historię, chociaż skoro podobno serial jest na podstawie książki, to aż tak nie mogli nic zmieniać. Przyznaję się bez bicia, że nie czytałam książki, a całą historię kojarzę bardziej po filmach / bajkach. Dlatego ciekawi mnie, co rzeczywiście się stało z Bones'em, i dlaczego Silver ostatecznie straci nogę jak drugi kuk.

ocenił(a) serial na 9
Nadienn

Osobistym moim przypuszczeniem jest że Billywcale nie utonął :) i pojawi się w drugim sezonie.

ocenił(a) serial na 8
Nadienn

nie jest oparty na książce, wykorzystano tylko motywy. Pojawia się tu też wielu prawdziwych piratów.

Nadienn

Trupa nie pokazano więc zakładam, że Billy przeżył i wniesie coś do fabuły w kolejnym sezonie :)

Nadienn

aktor grający Bonesa mówił gdzieś kiedyś, że "jeśli" Billy przeżyje, to wyniesie lekcję ze swojej niefortunnej przygody. dobre serducho to dla pirata olbrzymia wada.
tak na marginesie - nie do końca podoba mi się w ogóle ten wątek. cudowne ocalanie bohaterów zbyt często bywa mało wiarygodne. kiedyś sądziłam, że Billego ma zastąpić księgowy (kontynuować "dzieło" poprzednika przyjmując jego imię) - teraz myślę, że to poroniony pomysł. mniej wiarygodny, niż cudowne ocalenie. zupełnie nieciekawy.
a co do nogi Silvera to sądzę, że będzie miał jeszcze nie raz okazję na to, by ją utracić. nie wierzę, że twórcy do tego stopnia odejdą od książki, by całkowicie wyciąć "nogę" oraz postać Billego Bonesa.

happyand

Jak by nie patrzeć tutaj są jeszcze "młodzi" a więc zapewne noga jak i Billy się pojawią :)

happyand

"aktor grający Bonesa mówił gdzieś kiedyś, że "jeśli" Billy przeżyje, to wyniesie lekcję ze swojej niefortunnej przygody. dobre serducho to dla pirata olbrzymia wada. "
Ciekaw jestem co z tego wyniknie (możliwe, że już znał scenariusz s2, kto wie..)